Всички чакат Борисов да реши, а говори само Пеевски

Експерти: Изборните резултати са шок за партиите
13 юни 2024 11:21, Инна Ангелова
85
Всички чакат Борисов да реши, а говори само Пеевски
Снимка: Bulgaria ON AIR

Председателят на втората политическа сила след вота ДПС Делян Пеевски призова за спешно започване на конслутации за съставяне на стабилно правителство. В своята позиция Пеевски допълва, че държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии.

"Ясно е, че Пеевски се позиционира в светлината на прожекторите още преди повече от шест месеца и се опитва да има водеща роля в медийното обговаряне на това, което се случва във властта. Пределно ясно е, че победителят на тези избори е един. Той много ясно се откроява от останалите", коментира политологът проф. Румяна Коларова в студиото на "България сутрин".

По думите на Коларова Пеевски се е възползал от въздалия се вакуум и излезе и каза неща, които самият Борисов трябваше да каже.

“Къде е лидерът на партията победител?", коментира социологът Юлий Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Структурата не се промени спрямо това, което предсказахме. Това, че влиза една партия с някакъв бум в последната седмица, е изненада, но това не променя структурата. Бяхме предсказали, че няма да има две политически формации, които да имат мнозинство. Ще бъде необходимо трикомпонентно правителство. Това беше ясно преди изборите. Трябваше да си направят стратегията как да разговарят след изборите именно на тази база", подчерта Павлов.

Въпреки това, проф. Коларова е на мнение, че изборите са били изненадващи за партиите.

"Трябва да кажем, че изборите са шок. Резултатите от изборите са шок и то не само заради ниската избирателна активност. Всяка една от партиите си правеше илюзии. Със сигурност ГЕРБ си правеше илюзиите, че ще има много повече гласове и мисля, че тези 150 000, които ГЕРБ е загубил, са голям шок", заяви политологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от Политика
Критериите за НСО падат, за да няма недостиг на кадри
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов е просто пъпка на лицето на Пеевски.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-вероятния състав на коалиция "Милиционери": ГЕРБ-ДПС-ИТН-БСП. Този път може би българите ще бият предишния си протестен рекорд от около 600 дни. Милиционерите първо - нямат полезен ход и второ - напълно некадърни са. Ще има циркове.
48
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Bg Да, вярно е. Бойко Борисов днес има рожден ден. Тези, които го наричат ***, еднокнижник и т.н. дават ли си сметка, че реално обиждат любимците си: всички онези лидери от ПП/ДБ, БСП и жултопаветарниците като Манолова и триото, които направиха кариера "чегъртайки" Борисов. Те не успяха да управляват дори един мандат и загубиха катастрофално изборите. А, Борисов дълги години е премиер и пак ще бъде. Да му е честит рождения ден на Борисов.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Готино заглавие. Показва как стоят нещата.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисля, че ще стане работата. Буци ще се гушне с дебелото момче, ще си хванат полковника или Славун за златно пръстче и нещата ще заспят. Я Волен как добре си поживя в тази роля. Просто на него властта не му понесе и си помисли, че държи бога за рога. Но всъщност на кого му дреме за златните пръстчета, важното е държавата да се успокои и да се парират кибиците в парламента, които освен да намират кусури, друго полезно не вършат.
45
1
 
5
 
! Отговори
Тургениев преди 3 седмици
Кой е Герасим, а кой е Му-му в новото "народно" събрание! Хайде да познаем.
44
4
 
8
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 3 седмици
Боката гледа цените на къщята в Барселона и после ще реши какво да гепи, т.е. как и дали да управлява.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде Славуцаааа, бай ти Бойкев и Шишши на два поредни вота ти преливаха кръвв, оти беше изпаднал от борда, а сега cpaм не cpaм ще трЕбе да връщаш жеста!!! Спокойно де - ще скалъпиш някакво обяснение, примерно "В тези тежки времена не можем да останем без кабинет, ние ще сме коректив на герП и ДъПъСъ-то, правим го за Българийката!!!" и прочие буламачи дето сме ги слушали N на брой пъти. Айде Славуца, чакаме новото ти Шоу. УУУУУУУ
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вече основната дума има Опозицията! ГЕРБ и ДПС не са достатъчни за нищо!-:) И мисля че Борисов,пак няма да бъде допуснат до реалната власт!-:))
41
2
 
10
 
! Отговори
Един там преди 3 седмици
Мутрата и да мисли и не мисли го чака едно и също! Народната любов...
40
4
 
0
 
! Отговори
Опа преди 3 седмици
Не Герасим а герб.
39
0
 
3
 
! Отговори
Аре преди 3 седмици
Драми. Герасим и турци са командвани. Свикнах ме и оцеляхме. Съдба.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боко чака Сокола да го извади за да може да рипне като кошута и да се яви като месия спасител.
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боко мълчи защото първо трябва да си извади на Шиши тоягата от устата.
36
6
 
21
 
! Отговори
Тиквеник преди 3 седмици
Мълчат, защото трябва да измислят как ще обяснят на народа новата сглабка - ГЕРБ - ДПС - ИТН. Трябва да са сигурни, че ще избегнат народната любов, която неменуемо ще ги сполети веднага след сглабяването. Другия им праблем са нови избори - тогава я отидат 10-15%, я не, и в парламента ще видим всякакви извращения - мечове, величия, леви, десни, ултраси и тн. Тюрлю гювеч от гладни и алчни управленци.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма ли кой да снима навалицата пред къщата в Банкя?НИдялко и Соня Колтуклиева не са ли вече там?Еййй,това мълчание не е на добро.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Толупа пак ще ни клати
33
4
 
12
 
! Отговори
Лунен камък преди 3 седмици
Пак *** ще е на кормилото.Нищо добро не ни очаква
32
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кои са тия всички,дето го чакат?По-скоро всички му гледат сеира на "големият победител".
31
1
 
17
 
! Отговори
Пиян залян преди 3 седмици
PIG е най - голямото падение в политиката !