Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди преговори за кабинет
Обновена: 15 юни 2024 20:46 | 15 юни 2024 20:15, Анисия Иванова
764
Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - "Величие"? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира в студиото на БНТ председателят на партия "Величие" Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза той и добави:

"Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици, докато не ни се изясни какво съдържа това. Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство."

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление:

"Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция", подчерта Марков.

Той е категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


764
Още от ЕС
Цветелина Пенкова: Амбициозните цели за зелената сделка не са практични и работещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
5
 
! Отговори
BG преди 2 седмици
Герб издънка .кой ще изслушва.
14
8
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 седмици
Напишете ЗА, за да спрем помощта.
13
7
 
11
 
! Отговори
РАДУЛОВ ОТ РУДИ ГЕЛА преди 2 седмици
ВЧЕРА ПУБЛИЧНО СЕ ИЗВИНИ ЧЕ Е ДАЛ ГАРАНЦИЯ ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА ПОДПОЛКОВНИК МАРКОВ ДА ЧЕТЕ ЛЕКЦИИ В НОВ БГ УНИВЕРСИТЕТ.....
12
3
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 2 седмици
Вече беше правен опит да се въведе закон за Лустрация в България, но не достигнаха гласовете. Пример за такъв закон в България е т.нар. Закон Панев закон, написан от депутата от СДС Георги Панев през мандата на XXXVI НС. Той има за цел лустрация на бившите членове на БКП като преподаватели във висшите учебни заведения. Законът Панев е отменен на 30 март 1995 г. След падането на Берлинската стена в много държави се въведе Лустрация и тези държави много напреднаха. У нас комунистите пречеха.
11
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разумно мнение от новата партия! -:) ,спочеа да ми става симпатична!!-:)
10
21
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Боже, бих искал да видя тези вишисти (ама всичките), които са гласували за това недоразумение. Това е някаква нова форма на плиткоумие, която започна наскоро да вирее по уж умните и образованите. А всъщност това са хората, които цял живот чакат и търсят пореден мисия, който да ги оправи.
9
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дали са над 100 танка Т72 които са били за ремонт и са ги пратили в Чехия от там в Украйна . Гаубици гвоздика и акация всичко . И са изпразнили снарядите от държавния резерв . Сега ако ни нападнат турците ще стигнат до София без никаква съпротива . Няма с какво . Да не говорим че няма и кой . А през цялото време са ни лъгали че не дават . Те направо са ни раздали .
8
8
 
11
 
! Отговори
ПП Величие преди 2 седмици
5 А тези които са построили газопровод на Путин с народни пари?
7
4
 
17
 
! Отговори
ДЖОН ТРИВОЛТА преди 2 седмици
И ТОЙ Е СЦИЕНТОЛОГ...
6
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има много на хранилка от западни нпо и ще е трудна работа в България трябва да има закон подобен на тези в грузия и русия
5
10
 
22
 
! Отговори
ПП Величие преди 2 седмици
Що бе екстра си е под мутро милиционерско комунистическо ДС робство.Не ти ли харесва ГЕРБ ДПС комунисти Изружденци Чалгари Пудели и тн да те управляват?
4
27
 
31
 
! Отговори
ВЕЛИЧИЕ НА БЪЛГАРИЯ преди 2 седмици
ВСИЧКИ РУZКИ ШПИОНИ В БЕЛЕНЕ...!!!
3
34
 
35
 
! Отговори
В преди 2 седмици
ЗАЩО бе, съветски шушляк? Ако България бъде нападната от по-силен агресор и другите откажат да й помагат как ще се чувстваш? Глу.пак.
2
19
 
32
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 седмици
Правителството трябва да направи закон за лустрацията на всички комунисти независимо под каква боя са се покрили. Всички долни мекерета от КДС, НСО, БКП и техните ракови клетки да се лишат от правото да бъдат на обществени длъжности, да нямат право да се кандидатират за НС. Включително т.нар. "полковник", който всъщност не е такъв.
1
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ХАХАХАХАХАХАХА НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ДОКЪДЕ Е СТИГНАЛО ПАДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО