Възраждане: Ще подкрепим само правителство с наш мандат

От партията поставят 5 условия за формиране на кабинет
17 юни 2024 15:08, Анисия Иванова
102
Възраждане: Ще подкрепим само правителство с наш мандат
Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Възраждане" е упълномощено да заяви, че единственото правителство, което политическата организация ще подкрепи, е правителство с мандат на „Възраждане". Това съобщиха в позиция от партията, изпратена на медиите.

Позицията е по повод отправената покана от страна на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство.

Още по темата

„В случай че „Възраждане" получи мандат, при неуспешен първи и втори такъв, ще отправим покани към всички парламентарни сили, без ДПС, за разговори при подчертаване на петте задължителни условия на "Възраждане" за формиране на кабинет - провеждане на референдум за запазване на българския лев, провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на санкциите срещу Руската федерация и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи, прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент, свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които към момента не са изгодни“, посочиха от „Възраждане“.

От партията са категорични, че няма да разговарят с ДПС по тези приоритети и добави, че ДПС не е партия, а етнополитическа мафия и пета колона на Турция.

„Попадането на ДПС на второ място на последните избори на 9 юни 2024 г., следствие на негласуващите наши сънародници и гласовете от Турция, които бяха възстановени по предложение на „Има такъв народ“ (ИТН) и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни“, обясниха от „Възраждане“.

ГЕРБ-СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание, за консултации. Президентът Румен Радев свиква първо заседание на новоизбраното 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Общество
Въвеждането на еврото ще бъде доказателство за евроинтеграцията на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато съберете 121 депутата на Възраждане, може и да стане. Но както ви избудалкаха избирателите, нищо чудно следващия път да се върнете на 5 място.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
провеждане на референдум за запазване на българския лев, провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на санкциите срещу РФ и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи, прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент, свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които сега не са изгодни
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Костя Митрофанова те търси да ти набие канчето,че пак се издъни.Големи ти приказките,ама ромски.
23
7
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 седмици
Ром е оня другия вашия човек с корема
22
5
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Вижте, тоя няма намерение работа да върши, видяло се е. Явно работа за него са само изборите и няколко заплати в парламента. Така и аз изкарвам до пенсия.Хората чакат работа да се свърши, те се дърпат. Ще влязат пак разни ппраси в некоалиция и какво правим? До пенсия таканли ще я караме?
21
5
 
10
 
! Отговори
До Браво преди 2 седмици
Какви принципи бе другарю.Плюе срещу ЕС ама жена му смуче европейски фондове. Плюе срещу Европа а се явява на избори за ЕП. Този е по-жалък и от Долен/Волен. Платен от Москва и обичан от най-бедните и необразованите.
20
2
 
8
 
! Отговори
Свобода преди 2 седмици
Доообре, а до тогава ще плямпате глупости, и ще папката от депутатски заплати и държавни субсидии.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ти се обади ве Копейка, нещо беше глътнал вода и не се обаждаше в последно време :)) Ти много добре знаеш, че твой мандат никога няма да има, но си правиш устата :)))
18
0
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
Сега бсп и славчо ще отрежат клалицията -герб/дпс
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 12 Ако Тиквата се коалира с турците, то това ще е най-голямия шамар за даден електорат в историята. Говоря за електората на ГРОБ. Тогава ще ги питаме: Как може да сте толкова маааалоумни бе?
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Костя кога най-накрая ще си признаеш,че си ром.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Костя и Цомчо си бъркат по дупките.
14
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 2 седмици
Ако ''Киро'' е *** , то какво остава за едноклетъчното Борисов.Жалък крадец, предател, *** и тотален ***.
13
9
 
4
 
! Отговори
Браво преди 2 седмици
Евала коце не отстъпи от принципите си като ония *** от -пп
12
4
 
6
 
! Отговори
споко Боко преди 2 седмици
Боко ще надене бялата рокля и ще стане булка на Шиши. Правителство ще има. А Шиши ще изконсумира брака в пълнота.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
eвала
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кремълският червей заговори.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пак на избори. Киро Тъъъпото няма се коалира с Тиквата. Тиквата пък няма се коалира с турците. На следващите избори искам 20% избирателна активност та турчолягите да станат първа политическа сила. Това си заслужаваме, ОВЦЕЕЕЕЕ!
8
4
 
8
 
! Отговори
По същество преди 2 седмици
Държат си на думата, спор няма.
7
3
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
*** позиция. Ако си в правителство, дори да си малцинство, винаги имаш козове в ръка, да се води определена политика. И винаги може да блокираш решения. Костадинов явно не иска да се върши работата, а не знам какво. Повече от 20% не бе възможно никога да вземе, още повече на следващи избори. Ако чака да вземе 25% и след него Бойко с 20, първо, че никога няма да стане и второ, какво като мандатът е твой, пак ще се съобразяваш с другите, само че те тоя път ще те държат за юздите, не ти тях.