Възраждане: Ще подкрепим само правителство с наш мандат

От партията поставят 5 условия за формиране на кабинет
17 юни 2024 15:08, Анисия Иванова
102
Възраждане: Ще подкрепим само правителство с наш мандат
Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Възраждане" е упълномощено да заяви, че единственото правителство, което политическата организация ще подкрепи, е правителство с мандат на „Възраждане". Това съобщиха в позиция от партията, изпратена на медиите.

Позицията е по повод отправената покана от страна на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство.

Още по темата

„В случай че „Възраждане" получи мандат, при неуспешен първи и втори такъв, ще отправим покани към всички парламентарни сили, без ДПС, за разговори при подчертаване на петте задължителни условия на "Възраждане" за формиране на кабинет - провеждане на референдум за запазване на българския лев, провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на санкциите срещу Руската федерация и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи, прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент, свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които към момента не са изгодни“, посочиха от „Възраждане“.

От партията са категорични, че няма да разговарят с ДПС по тези приоритети и добави, че ДПС не е партия, а етнополитическа мафия и пета колона на Турция.

„Попадането на ДПС на второ място на последните избори на 9 юни 2024 г., следствие на негласуващите наши сънародници и гласовете от Турция, които бяха възстановени по предложение на „Има такъв народ“ (ИТН) и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни“, обясниха от „Възраждане“.

ГЕРБ-СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание, за консултации. Президентът Румен Радев свиква първо заседание на новоизбраното 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Общество
Въвеждането на еврото ще бъде доказателство за евроинтеграцията на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Честно казано, откакто умря референдума, Възраждане почнаха да ми падат в очите.Едно нещо направиха като хората-събраха подписите и след това се осссррраха. Президента и той в хор с евроатлантизма, не се зае с референдума. Жалко, че с тия подписи не се занимаваше първоначалният инициативен комитет. Имам чувството, че само предатели влизат в парламента и ръководят колонията. Дори и Марков е такъв, дори не си прави труда да застане на страната на народа.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ам ша има да чакате. Никога няма да имате кабинет. Тръгвате надолу рязко
44
4
 
2
 
! Отговори
ПП СА СЪГЛАСНИ... преди 2 седмици
С КИРО СТЕ ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ БОРИСОВ, ГЕРБ/СДС, БЪО, ЕВРОПА И НАТО.....
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 45 Какво по-различно да измисли, като казва че не може да предаде избирателите си. Костадинов ясно и категорично каза, че иска спиране на военната помощ за Украйна и премахване на санкциите срещу Русия. Никоя друга партия не го иска. Тогава какво да измисли ве, мозък? Да се коалира с тях ли? Кажи бързо веее, мозък!
42
6
 
11
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
Сбьркал си само за герб гласуват тия дето чакат постове и заплати като оная калинка с-26000 лв заплата щото чичо и бил в гербДокато буци ни мяташе -400 лв на месец за да живеем
41
1
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Възраждане със същия успех можеха да влязат и с 10 депутати, не с 38. Така или иначе пак само двама трима ще говорят. Справка БСП. Със или без депутати, кака Коррни си вземаше комисионните.
40
4
 
4
 
! Отговори
Мара Захаров преди 2 седмици
Ивелин е по красив, спор няма..
39
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Вече ми липсва Сидеров. Оня поне вадеше по някой златен пръст...
38
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
39, а какво общо имат високите постове с гласоподавателите?
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 35 Ами заради ниската избирателна активност Костадинов е на 4-то място а ДПС на второ, иначе щеше да е обратното ве, мозък!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отан обсъжда привеждането в боеготовност на отановското ядрено оръжие.
35
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Значи никога. Тези които са гласували за Възраждсане и се надяват за високи постове и заплати, ще си останат с надеждата. Мечтите са безплатни.
34
3
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
121 депутата няма да стигнат на Възраждане, защото поне 20 ще се отцепят или ще бъдат изгонени. Значи...150 ще е добре ;)
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 33 Кой е бил за плондера Марков ве, смееешник краварски пиян?
32
0
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 2 седмици
Извинявам се, че се включвам в диалога. Има повече заради ниската избирателна активност.
31
3
 
12
 
! Отговори
Алън Грант преди 2 седмици
Тоя пък червей, лъже, манипулира и служи на Русия!
30
2
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 2 седмици
Ти нали беше за полковника, бе св и нар?
29
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
19, излиза, че тоя е по куку, не полковника. Тоя иска 121 депутати, полковника искаше само 1 :) Едното е колективна безотговорност, другото НЕколективна безотговорност.
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 25 С кое се издъни Костадинов ве,кравар жаааалък? С това че има един депутат повече в парламента спрямо предните избори? 37 имаше в предния парламент, сега 38. И с това че има 3-*** евродепутати??? С кое се издъни ве, смеееешник?
27
3
 
7
 
! Отговори
ПУТИН НА КОЙ ФЪРГА? преди 2 седмици
НА ВЕЛИЧИЕ, ИЛИ НА ВЪЗРАЖДАНЕ...??...