Без компромис за председател на НС засега, летим ли към нови избори?

Процедурата по избиране на председател на НС продължава в четвъртък
Обновена: 19 юни 2024 14:37 | 19 юни 2024 14:25, Красимир Ангелов
273

Никой измежду Рая Назарян от ГЕРБ, Петър Петров от "Възраждане", Силви Кирилов от ИТН и Юлиана Матеева от "Величие" не събра нужната подкрепа, за да стане председател на 50-ия парламент. Ще избираме ли с дни отново новия председател на парламента?

Още по темата
"Най-голямата партия, традицията е такава, получава председател на парламента", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Смятам, че тя трябва да бъде подкрепена, първата сила трябва да получи шеф на парламента и това е традицията. Трябва да ги спазваме тези неща", каза съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

А провалът на избора на председател на НС породи мрачни прогнози.

"Всички виждат как летим към новите избори. Дайте да седнем и да направим едно стабилно управление, така както ни нареди народа - първи, втори, трети. Алексей го няма, иначе щяхме да идем в манастира и да се разберем", допълни Борисов.

"ГЕРБ са леко шизофренични. Плюха ни в продължение на един месец, че нищо не можем и сме докарали държавата в криза, а сега искат подкрепа за правителство. Това е най-малкото несериозно", посочи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Много упреци и коментари не помогнаха на депутатите да се обединят около личност, която да оглави парламента. Процедурата продължава утре.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от Избори 2024
Кака Лара: Представлението на политиците е тъпо, трябват нови актьори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Летим към Рая Назарян.
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напориста,нагла,хитра,меркантилна,тази завладя долната глава на онзи и мачка всички които са се изпречват по пътя й.Няма празно при оня. Деса си тръгна,дойде Рая.
251
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Рая,Рая,язък за дудуците на Нереза.Инвестицията се оказа неуспешна.
250
1
 
0
 
! Отговори
Ся преди 1 седмица
Кат отрезнее утре и се наспи "полковника", ще реши проблема ако не се напие пак довечера де
249
1
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
Когато се сваля правителство, за отговорност не става дума. А сега - дайте да сме отговорни и да направим правителство с премиер, министър на отбраната и на външните работи от ГЕРБ. Е, нека си го направи Бойко. Но никоя партия не е длъжна да го подкрепя. Да се договори с когото може.
248
1
 
1
 
! Отговори
Глупости са това преди 1 седмица
До Какво се случва? Путин предложи план за мир - изтегляне на Украйна от новите региони на Руската федерация, неутрален и безядрен статут, демилитаризация и денацификация. Но не вярвам скоро САЩ и сателитите им да го приемат. Последната дума все пак има украинският народ. Украинците загиват на фронта в една война, която Украйна не може да спечели.
247
0
 
1
 
! Отговори
Условия за мир преди 1 седмица
Путин предложи план за мир - изтегляне на Украйна от новите региони на Руската федерация, неутрален и безядрен статут, демилитаризация и денацификация. Но не вярвам скоро САЩ и сателитите им да го приемат. Последната дума все пак има украинският народ. Украинците загиват на фронта в една война, която Украйна не може да спечели.
246
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ало, нещастници от ИТН, ПП,ДБ, Величие, осъзнайте се! ГЕРБ са с повече от 10% пред втората партия, нямате срам! Какъв мандат, какви министри?! То бива лакомия и наглост, бива, но защо осакатявате държавата?! Заради вас страдат всички.
245
0
 
0
 
! Отговори
Глупости са това преди 1 седмица
До Какво се случва?: Путин предложи план за мир - изтегляне на Украйна от новите региони на Руската федерация, неутрален и безядрен статут, демилитаризация и денацификация. Но не вярвам скоро САЩ и сателитите им да го приемат. Последната дума все пак има украинският народ. Украинците загиват на фронта в една война, която Украйна не може да спечели.
244
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
същото беше и с росен желязков, и него не си даваше борисов, избраха го с гласовете на ПП, условието - ротация, при която правителството е на ПП-ДБ, след това ПП театрално го свалиха и не позволиха на Герб ротация, сега да видим какво ще стане, ако величието гласува за назарян или откаже да гласува, което намалява кворума и гласуването минава, дали затова не се яви днес началникът им, може и разследването срещу михайлов да спре, изобщо величие приличат на партията на янев, много шум за нищо
243
1
 
5
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 седмица
До Оттеглете се бре! двама са, ама се казват Киро и Асен.
242
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
голям кеф,без ПП и Величие
241
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
не ме редактирай !...Заглавието не е "героите на НСО",а на НС!..За това ли ме предупредиха че връзката ми не е "прайвит" ?
240
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
Героите на НСО,НС,три дена вече как старите бандюги кокала бранят..Тайните лагъми звучно повтарят на героите ревът..Пристъпи ужасни ..За сетен път Бокоян Безумний сочи банката и вика:--ТАМ Е Рая !..И Алла гръмовно въздуха разпра..ПП отговори със друг вик- ура!..-"Сега ще ни ядете к..ра!"...И с нов дъжд обиди,попържни и клетви дружините грозни блъскат и оплюват без сигнал,без ред,секой гледа да бъде напред и един враг повече сритан да положи...Изведнаж "Величие" пристига със гръм..
239
1
 
8
 
! Отговори
от двореца преди 1 седмица
Всички тия безполезници само с дворцови интриги се занимават -нито дума за икономиката, образованието, земеделието....
238
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ех,тая Рая.Взела е акъла на Борисов и не си я дава.
237
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
След като цялата пропаганда на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ и те не успяха да аргументират иначе основателния компромис да управляват с Борисов и Пеевски пред избирателите, не може да се очаква да настъпят същата мотика отново! Не може да се иска от трета политическа сила да прави правителство!
236
3
 
10
 
! Отговори
Оттеглете се бре! преди 1 седмица
Двама човека спират прогреса на целия български народ - Бойко Борисов и Делян Пеевски! Това е ужасно скъпо за българските данъкоплатци!
235
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Аааххаааааааа, ами аре ППДБ-тата с копейките, БСП и ИТН да правят кабинет и да подгонят Боци и Шиши :))))))))))))))))))) Аре де, ама не им стиска нещо :))))))))))))))) Смешки, Боко и Шиши ще ви праскат както си искат с 200, 300.....
234
3
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
Е то за един председател не могат да се разберат, а какво остава за правителство? Почват да ме дразнят тези хора. Защо изобщо ги пращаме в парламента? Трябва да се смени избирателната система. Мажоритарни избори. Да го видя аз кандидата, да зная за кого гласувам. Такива като Кирчо, Кокорчо, Химика - вън от парламента!