Без компромис за председател на НС засега, летим ли към нови избори?

Процедурата по избиране на председател на НС продължава в четвъртък
Обновена: 19 юни 2024 14:37 | 19 юни 2024 14:25, Красимир Ангелов
273

Никой измежду Рая Назарян от ГЕРБ, Петър Петров от "Възраждане", Силви Кирилов от ИТН и Юлиана Матеева от "Величие" не събра нужната подкрепа, за да стане председател на 50-ия парламент. Ще избираме ли с дни отново новия председател на парламента?

Още по темата
"Най-голямата партия, традицията е такава, получава председател на парламента", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Смятам, че тя трябва да бъде подкрепена, първата сила трябва да получи шеф на парламента и това е традицията. Трябва да ги спазваме тези неща", каза съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

А провалът на избора на председател на НС породи мрачни прогнози.

"Всички виждат как летим към новите избори. Дайте да седнем и да направим едно стабилно управление, така както ни нареди народа - първи, втори, трети. Алексей го няма, иначе щяхме да идем в манастира и да се разберем", допълни Борисов.

"ГЕРБ са леко шизофренични. Плюха ни в продължение на един месец, че нищо не можем и сме докарали държавата в криза, а сега искат подкрепа за правителство. Това е най-малкото несериозно", посочи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Много упреци и коментари не помогнаха на депутатите да се обединят около личност, която да оглави парламента. Процедурата продължава утре.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от Избори 2024
Кака Лара: Представлението на политиците е тъпо, трябват нови актьори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов даже вече не се крие. Даже вече открито си признава колко е зависим. И как цялата държава е заложник за неговия живот.
220
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов ако смята, че ще си управлява от сенките чрез Главчев - сериозно се е объркал.
219
2
 
3
 
! Отговори
Ма то е ясно преди 1 седмица
Хората не харесват *** в парламента и очевидно не гласуват ако сеа се обединят партиите отдясно или отляво , тоя ББ и дамския екип около него нема да влезнат в парламента - тъй че не знам оправяйте се .., отпуски идват
218
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Някай друг можеше и да събере подкрепа. Каква е тази кандидатура- Назарян??? Не знам в ГЕРБ как правят подбора, но за нищо не става. Да си припомвим " майката на нацията", кърджалийката/ не се сещам за името й,само как я нарече Борисов/, сега тази калинка Назарян. Толкова ли няма читави хора в ГЕРБ? Почвам да мисля, че Борисов умишлено ни тика към нови избори, затова поставя неприемливи условия.
217
2
 
7
 
! Отговори
Къ преди 1 седмица
Тая Назарян не е ли любовница и протеже на Т.Дончев - е сеа нема как жена дето е влезнала с е.бане в политиката да стане шеф на парламента, явно и други неща се знаят за нея..,
216
5
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 1 седмица
Това е демокрацията! Аз искам да карам немска кола, който не му харесва, да заминава в Китай, там има китайски коли и няма избири и няма демокрация и няма политически партии. Аз китайска кола никога няма да карам, карам само немски коли.
215
5
 
3
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 седмица
Величие настоява за нови избори!
214
3
 
9
 
! Отговори
НЕМОЖАЧА БОРИСОВ преди 1 седмица
СВАЛИ ДЕНКОВ И НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ АЛТЕРНАТИВА.
213
5
 
5
 
! Отговори
Какво се случва? преди 1 седмица
Путин презапасява бункерите си с храна, моли НАТО за мир.
212
3
 
3
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ! преди 1 седмица
Китайски автомобили се самозапалват в движение и пътниците изгарят дори преди колата да успее да спре, въздушните възглавници не се отварят, колите гърмят, като мерцедеса на Доктора.
211
0
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
И после се чудят защо изб.активност е 20 %. Те са го обърнали на цирк.
210
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
На Боци му дреме на шалтера. Главчев ще векува в Министерски съвет :)))))))))))))))))))
209
1
 
3
 
! Отговори
С другите преди 1 седмица
Някак си ще се разберем но вие Тримата Бок лу ци сте пътници!
208
4
 
3
 
! Отговори
Боки Догата И Грух преди 1 седмица
ШЕ ВИ СЦЕПА БИКИНИТЕ!
207
2
 
10
 
! Отговори
Не знае колко соц. преди 1 седмица
проучвания още трябва да излязат, за да разберат, нашите НП-та, че "помощ за Украйна" и "Евро-атлантизъм", не се продават добре, когато никой не знае какво представлява евро-атлантизма, съответно не се идентифицира с него, а помощта за Украйна не може да е приоритет, при положение, че ние самите имаме нужда от помощ. Тези 70%+ не гласуващи не са фенове на тези два рефрена, съответно не може да има правителство, което не представлява хората.
206
3
 
10
 
! Отговори
През последните преди 1 седмица
Три години, ГЕРБ пет пъти ни прати на избори и нито веднъж не състави Правителство.Къдравата. Сю три пъти връща мандата.Сега ,заради личното си его,Борисов ни тласка хъм шести избори.
205
1
 
9
 
! Отговори
MAFFIA PARLAMENT преди 1 седмица
Нов бардак с стари *** в и.Българи Аутисти!
204
4
 
12
 
! Отговори
4 преди 1 седмица
Времето на Боко и Шиши отдавна е минало!ГЕРБ е държавна партия на чиновниците, а ДПС е паравоенна турска организация!И двете не са партии и следва да бъдат разпуснати!ПП- не трябваше да се съюзява с тях и щяха да бъдат изринати още тогава!Не е късно това да стане на следващите избори с девиза "вън от властта!"
203
0
 
12
 
! Отговори
Мафията погълна БГ преди 1 седмица
Октоподът на мафията е в всичко неговите пипала контролират живота ви!Познайте защо сте бедни!И защо най голямата *** на обществото се движи с S класи и други коли и имоти за милиарди?!Защо Бе!
202
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И РА ПОН ЛИ ЦЕНЗУРИРАШ ВЕ? ВА ТИ ЦЕНЗУРАТА! КАТО У ТВОЯТА РУСИЯ.