Близнашки: Да не се води Троянска война за Рая Назарян?

Той подозира, че ДПС може да е първа политическа сила
Обновена: 20 юни 2024 09:41 | 20 юни 2024 09:41, Нели Христова
14
Близнашки: Да не се води Троянска война за Рая Назарян?
Снимка: БГНЕС

Оплескаха нещата, такава бе оценката на бившия служебен премиер и преподавател по конституционно право Георги Близнашки. В предаването "Денят започва" на БНТ той изрази разочарованието си от законодателните промени довели до сегашната криза.

"Димитър Главчев добре че се съгласи да е служебен премиер - посочи той. - Но не се прави така. При служебно правителство трябва да оставиш ръцете на държавния глава "развързани", а той какво да направи - да вземе някой приятел от Долна митрополия, както Бойко Борисов вкарваше свои. Като че ли в тази страна нямаме авторитети. Защо професорът по конституционно право Александър Вучич управлява Сърбия? Проф. по конституционно право управлява Северна Македония, в Гърция няколко фамилии се редуват във властта."

Според Близнашки най-голямата драма е, че народът спря да гласува.

"Председателят на парламента трябва да се избира без дебат, защото ако има такъв и след като са те оплюли, как да действаш безпристрастно", аргументира се той. Според него Рая Назарян ще стане жертва на този сблъсък. Близнашки не одобрява и ултиматума на Бойко Борисов "тя или никой друг".

"Като че ли тя е царицата, за която се води Троянската война - ами ще се разбереш и ще съгласуваш позициите - обясни бившият служебен премиер. - За сглобката съм бесен, защо Борисов не смее да възаглави правителство, защо не поеме отговорност, защо готви някакви фигури да им дърпа конците, да го търсят по три пъти на ден. Вижда се, че има изхабяване, Борисов трябва да действа държавнически, мъдро, нужна е друга формула, защото драмата е катастрофална."

Според Близнашки, ако има нови избори, системата ще рухне. "На следващи избори ДПС може да се окаже първа политическа сила", посочи той.

Професорът разкритикува и Христо Иванов, който "10 години клати държавата, съдебната система, подведе толкова много хора".

"Всичко бе заради борба за власт кой да кадрува в съдебната система, сега вместо той (Христо Иванов - бел. ред.) да остане да си сърба попарата, побърза да се оттегли, кой ще се оправи с последиците от цялата тази реформа - попита Георги Близнашки. - С нова сглобка е невъзможно. Трябва да се търси принципно друго решение. Лидерите на политическите партии в парламента да се разберат и да вземат решение за друг тип правителство, едни избори посред лято, няма да доведат до нищо."

Според него всички обещания за Велико народно събрание, за президентска република ще имат катастрофални последици.

"Една голяма илюзия, за мен няма значение кой ще е председател на парламента, да, по-добре е да гледаш приятно същество вместо някой урунгел, но политическият елит на страната е износен," обобщи Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Политика
Йорданова: ГЕРБ имат отговорност да формират мнозинство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Повиквателна за мола преди 6 дни
Хахаххаа а. Надушваш проблематиката, бе Близнашки!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Чрез ДПС хора като Гоцев дърпаха конците след 1990.Нямаше лустрация като ченгетата до един отидоха в ДПС.Те бяха бизнеса в Бг.Затова и продадоха БГ на Турция, от страх и алчност.Да са все те.В България имаше козметична промяна.Едно фалшиво членство и в ЕС и в НАТО.Приписваме разрухата на янките и ЕС, но разрухата е от ДС и БКП,които се скриха в ДПС и оттам комадваха парада.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Близнашки, сърбайте си вие сега попарата.Когато ви казваха по площадите 1990 - лустрация- вие се хилехте.Когато викаха - никога ДПС в НС, че е етническа, пак се хилехте.Е, дойде времето да си сърпате попарата.Защото тя е надробена не от преди 10 г само, а от 89 насам, че и преди това.
9
0
 
1
 
! Отговори
стига с това "н преди 6 дни
"народ" отдавна няма. има население, [т]електорат - гласуващи и негласуващи, вярващи в "спасители" и невярващи никому. това, което наричате "народ" преди 100+ години е общество, планирало Съединението, въстания, доброволствало е във войни, чети, като учител в окупирани от чужди сили региони, строило училища и читалища, за да брани българщината у нас и по света. това общество го няма и никога повече няма да го има.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Прав е Близнашки, Пеевски най-добре си играе картите, като нищо може да се получи, докато останалите се джафкат като недорасли палета.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен сингъл, но обича да гали меки
6
4
 
9
 
! Отговори
Ефрейтор преди 6 дни
Този нека да си подозира каквото си иска. Аз пък подозирам, че Бойко борисов и доста от политиците ни са куки и ченгета. Извадете им най-после досиетата от службите, за да се оправят нещата в България. При това, не само ги извадете, а мисирките и мисирите от медиите да ги оповестят. За да се повиши избирателната активност на следващите избори.
5
0
 
9
 
! Отговори
киро преди 6 дни
Браво бе приятелю, едно разумно изказване да чуем!Ако има нови избори, тогава вече никой няма да гласува, да си знаете!
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Слушах Близнашки по БНТ, честно казано започнал е леко да изперква - успяваше да надприказва водещите, които дори трудно вземаха думата от него! Което потвръждава теорията ми че човек мине ли 70 години, вече не е същия - дори да не е съвсем луд, мозъка му вече не функционира както трябва
3
3
 
14
 
! Отговори
Вьзмутен преди 6 дни
Изкочи и тоя безврат да дава акьлТи като беше служебен премиер цьфнахме и вьрзахме - що не ни разкажеш за червените милионери и крагьт монтерей - ще е интересно за всички - запопни пьрво с доган и дпс
2
3
 
8
 
! Отговори
Онанист преди 6 дни
Айде избирайте Рая, ве келлеши! Че яко съм се оддървил, от сутринта съм на няколко чиккии
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Рая сингъл ли е?