Йорданова: ГЕРБ имат отговорност да формират мнозинство

Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на НС
20 юни 2024 10:04, Инна Ангелова
16
Йорданова: ГЕРБ имат отговорност да формират мнозинство
Снимка: БГНЕС

Депутатът на ПП-ДБ Надежда Йрданова сподели, че партията не е излъчила своя номинация за председател на Народното събрание, за да не става причина за балотаж. Йорданова отново подчерта, че няма да покрепят Рая Назарян за поста.

"Недопустимо е публичната власт да се упражнява, да се поражда по тъмни начини и с нерегламентирано влияние", заяви тя по повод твърдението на Дарин Георгиев от „Величие”, че върху политическия лидер на партията му е оказван натиск за подкрепа на кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ за председател на НС.

Бившият министър на правосъдието допълни, че първата политическа сила, в случая ГЕРБ-СДС, е натоварена с отговорността да формира многзинство и призова това да се случи публично, почтено и прозрачно.

“Първият ден на 50-ото Народно събрание изцяло приличаше на първия ден на 49-ия парламент. Ние през цялото време говорихме, че няма нито една политическа причина да отидем на тези избори, на които бяхме. Имахме своята теза, че всъщност отиваме на избори, защото ГЕРБ и ДПС отказаха да продължим с промените", коментира още Йорданова пред Нова.

Депутатът подчерта, че вътреки трусовете и оставката на Христо Иванов, коалицията ПП-ДБ е стабилна и гледа в една посока. По думите на Йорданова става ясно, че все още не са обсъждали възможност третия мандат да отиде при тях.

"Нямаме решение на този въпрос. Не сме го обсъждали. Към настоящия момент, анализирайки поведението на президента, сме скептични, че той ще ни даде мандат. Знаете за острите критики към нас. Към настоящия момент няма нито една гаранция, че третият ще се реализира, така че не виждаме основания да се включваме в каквото и да било правителство".

В заключение Йорданова сподели, е народът е решил коалицията да бъде на трето място след изборите и да е в ролята на опозиция. “Ние разбираме това и със смирение и отговорност поемаме тази позиция", заяви тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Политика
Божанов: ПП-ДБ ще стои встрани в издигането на шеф на НС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
От дългите наблюдения особено последните 10 - 15 години, въпреки че самата аз съм жена, си мисля, че постове високо отговорни не бива да се поверяват на жени защото в повечето случаи те нито са достатъчно компетентни, нито с необходимия морал. Данъкоплатците плащаме повече от достатъчно за да се назначават такива жени. Той (данъкоплатецът) ще се задоволи и с по - стаички и дори по - грознички но в замяна на това умни и работливи с нужния морал и без огромна история от миналото им.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ПП очакват новите избори, но на есен , с песен ще минат от 3-то место на 5 то . Само с деклариране на добри намерение съчетани със системни лъжи и груби кражби -толкова
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Политиката май бе изкуството на компромиса. У нас не е така. У нас или заграбвам всичко аз, или изпращам държавата на поредните избори . 6 партии -6 кандидата за шеф на парламента, а той парламента се превърна в разпасана команда , партията ПП се държи за пореден път като истински П , за по-малките да не коментираме.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Е вие що нямате мнозинство ,на следващите избори че имате 4 %))
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До фактнапротив, спечели, първи е иска да състави правителство, но мижитурките го спъват, искат да му вземат пак мандата и на негов гръб да си съставят правителство и да управляват..., Тези които са след него..., винаги така долно са постъпвали
9
7
 
3
 
! Отговори
митко преди 6 дни
Затвор за всички гербаджийски крадци.Крайно време е за съд и затвор.
8
6
 
4
 
! Отговори
Новина 1 преди 6 дни
Бухалките на мутрата Боко ш мъфиота Шиши са оказали натиск върху лидера на "Величие" за избор на председател на парламента, затова вчера е закъснял за клетвата в парламента!!!
7
9
 
4
 
! Отговори
факт преди 6 дни
стра'хливецът Борисов за пореден бяга от отговорност
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Е то като няма закони, някой трябва да ти каже какво е правилно и какво - не.
5
1
 
11
 
! Отговори
гост 2 преди 6 дни
Губите избори не защото сте се съюзили да управлявате с първите, а защото играете номерца не по правилата, както за избора на Назарян! ПП-ДБ не пожелаха Мария Габриел да се ротира за председател, защото пак искаха да извъртят ръцете на ГЕРБ с номерца, пак когато народа ги беше избрал. 2-те и 3-тите, да дадат уважението на народа избрала първите. Губите, защото се омотавате в лъжите си Кокорчо и КироЛена, Христо Иванов дето нищо не разбира, но пише закони..., за това губите
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всеки един ли от ППДБ ли сега ще излиза и ще повтаря същото.
3
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 6 дни
Инатът, инатът ви събаря. Егото ви закопава. Политиката не е лична битка срещу опопнентите, политиката е битката за държавата, за доброването на народа, съчетано с властта за избраните от народа! ПП-ДБ, ИТН и всички новообразувани, това ви е проблема, че приемате лично нещата, забравяте, че депутат и политик са статегически длъжности в полза на народа, това не е просто работа, да се биете с тези, които ви победиха на изборите два пъти и искате да им откраднете мандата даден от народа!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Надка глуповатата усмивка.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Са медал ли искате, че сте на 3 то място?