Слави влезе в обяснителен режим след гласуването в НС

Защо ИТН подкрепи Назарян?
20 юни 2024 13:38, Александър Попов
412
Слави влезе в обяснителен режим след гласуването в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов влезе в обяснителен режим в социалните мрежи, след като депутатите на партията подкрепиха кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание.

"Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират.

Още по темата
Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи прaвителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента.

Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори", написа Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: Слави Трифонов
Още от Политика
Депутатите откъм дрескод го докараха, но се губят в речите си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
4
 
! Отговори
един познат глас.... преди 1 седмица
... казваше ,, много други вее плакаха преди теб ,,Лошото е че броя на разплаканите е право пропорционален на твоето плачене и е обратно пропорционален на спокойни старини и разходки без 100 ч охрана ! Тая каша няма оправяне ,много гора може да плачат ама думата на края ще има народа !
247
0
 
9
 
! Отговори
уточнение преди 1 седмица
До Анонимен 251: СДС и БКП са сиамски близнаци!Общо тяло и две глави с широко отворени ненаситни уста.Искат да глътнат целия Свят ,но отзад виси опашката на дявола...
246
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президента може да даде мандат на шарлатаните. Не можачите. Шнорхели.
245
0
 
6
 
! Отговори
Реалността преди 1 седмица
Групировките и олигарсите си имат партии. Война от улицата стана "мирна" война на политика и понякога по едно две показни убийства ако политигата забуксува.
244
0
 
12
 
! Отговори
Барба Ганъорис преди 1 седмица
Може да са експерти бе... Славчо ,НО задължителн да са от ГЕРБ ! На Баце ти знаеш ли още като видя резултатите оня ден и твърдо знае че на есен ще има избори ,това всичкото е тупане на топката протакане мотане уж дава всичко за Бг. много отговорендимек --със тези номера баба ми е гонила византииците от площада !
243
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корупцията и мутрите имат един баща- СДС! ------ И една майка - БКП.
242
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сюлейман Гадорян. Язък че от Плевен. Яничарите.
241
8
 
1
 
! Отговори
Ильо Минатов преди 1 седмица
ДСБ да се връщат към СДС вместо да изпират ПП с мелодрамни оставки.Скандали като организация "пудели",продажба на запорирани от американски съд имоти за милиони взети преди година за хиляди на посредничката за държавните винетки, ,границите и други видни афери-факти.
240
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Представете си възможна ли е подобна ситуация в съседна Гърция. Едва ли.
239
0
 
8
 
! Отговори
как само им повервах преди 1 седмица
Едно време ВМРО ,Та Яне ,та Барека , та ПП та Слави-- те не че са лъжци ,те едно говорят друго правят и после ти обясняват ,че ти не си ги разбрал.... Кво ти дреме дали Герб ще си сложат назарян или не ? Ултиматумите на Бойко май вървят ? Кога бутахте ПП знаехте какво ще стане ,да се оправят бе нали е най --големия политик ,толкова е голям, че остави ! Все има някой Слави да му се подложи и после да изгори !
238
5
 
20
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 седмица
Слави приключи с политиката!!!Силата му е в чалгата!!!Направи хубави песни ,но вече е на бунището на историята!!!Сбогом Слави!!!Вече никой няма да гласува за продажник и фалирал шоумен!!!За породен път бяхме измамени и предадени:СДС ,Царя ,ГЕП -Тиквата ,Подмяната и сега ИТН!!!Да живее Величие ,последен шанс да си запазим държавата!!!Иначе ставаме поредната краварска колония!!!
237
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отговор на въпрост. Зависи продавача на шрнорхели от коя партия е етнос и прочие многоточие
236
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 219, какво правителство, ИТН е на предпоследно място, с 6% само един процент повече от последните
235
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера децата писаха по темата Една българка. ...
234
4
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 1 седмица
И какво ви пречи да подкрепите също такова експертно правителство с първия мандат? Или защото ГЕРБ няма да приемат за премиер продавач на шнорхели?
233
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
обещали са му сигурно, че ще му подкрепят "експертното" правителство с трети мандат, ама това не зависи от тях, президентът няма да даде мандат на ИТН, след това което каза марков излиза, че са упражнили натиск върху него, но той не се е поддал, но кукувците отстъпили, защото вчера два пъти гласуваха "въздържал се"
232
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Черно море ,шака рака де,на морето дупка ,зад славуна купка , чегъртаме бе, чегуртамееееееее !
231
1
 
4
 
! Отговори
Седесар преди 1 седмица
Добре, ама кога ще се научат, че ГЕРБ е в коалиция със СДС? Защо толкова често пишете само ГЕРБ.
230
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако е така, както говори, още вчера щяха да гласуват за назарян,имаше две гласувания, и на двете са гласували въздържали се, нито един не е гласувал за нея, нито един, освен това сами заявиха, че няма да гласуват за нея, нищо не ги оправдава, нищо, продажници, имам съмнения че това е лично решение на трифонов
229
0
 
12
 
! Отговори
долу ИИ преди 1 седмица
Но НИЕ не желаем да ни управлява шестата партия??? Вие какви сте с тия 5 процента от 30 процента от имащуте право на глас, че да управлявате??!?!?!? Н О В И ИЗБОРИ!!!!!