Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, посочи той
Обновена: 27 юни 2024 10:11 | 27 юни 2024 10:10, Красимир Ангелов
449
Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"По време на ГЕРБ България влезе в Европейския банков съюз - това е техническо приемане на еврото. Заедно с Хърватия щяхме да влезем и ние, но тогава започнаха протестите срещу нас, и затова няма евро", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Няма институции, няма единна политика, дори не можем да приемем нещо да сработи - това всичко е наследено, и виновниците са тези, които го започнаха - това са ПП-ДБ, Божков и Радев, всички, които са протестирали", смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ определи резултата като "сриване на всичко" и "нито една положителна новина за България".

"Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

"Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи", допълни Борисов.

“Темата за експертен кабинет е глупост. При нас всички са експерти. За да заработи държавата имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат”, каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, в момента сме в митинг на предизборна кампания и на всички им е изгодно в Народното събрание да има малки партии.

“Ако имахме над 80 депутати, разговор за сглобка нямаше да има. Никой обаче не говори за избирателната система понеже на всички им е изгодно да има малки партии”, смята Борисов.

Според него сега разпределението на силите не отговаря на това в предходното НС.

“Точно както казах на колегите от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично с 22 депутати да искате цялата власт плюс регулатори и служби”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. “Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството”, заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова ли за ГЕРБ-СДС гласуваха само 8% от имащите право на глас?
314
2
 
15
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 3 месеца
Ако не беше лъжлива, крадлива мутра, нямаше да има протести срещу теб.
313
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не само изборни спирали, ами и банкрути очакваме, държавата да банкрутира и да абдикира от задълженията си. Диктатура балканска
312
6
 
5
 
! Отговори
ГРОБОКОПАЧИ НА БГ. преди 3 месеца
ПАК НА ИЗБОРИ? ИСКАМ ДА СЪМ ШАРЛАТАНИН В НОВАТА ПАРТИЯ НА РАДЕВ.
311
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бай Буци , славен *** , броди из еврозоната , Боливууд прадакшънс .
310
2
 
16
 
! Отговори
днъкоплатец преди 3 месеца
За ГЕРБ са гласували под 9% от избирателите имащи право на глас. А той иска да управлява. За 12 години управление, това ли ти е подкрепата с която се лигитимираш и исакш да управляваш?
309
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеления чорап ,заедно с мутрите саботира влизането в еврозоната
308
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ох,какъв рев за ПП.Направо е паднал в краката им.И не са 22ма депутати,а 39.Опитва се да раздели ПП и ДБ и като не му се получава ги хули.
307
2
 
12
 
! Отговори
карибско питие преди 3 месеца
С гетата, разпада на селата и малките градчета, които сътвори, сме зад Африка, а той нали живее в Банкя се мисли за европеец? Превзе всичко работещо, а което не му дадоха го съсипа, а сега критикува хората нашият вожд от дивият запад? Бих казал, че ти, Пеевски, Плевнелиев и Прокопиев ако върнете откраднатото ще сме като Швейцария с гета по ваш модел и без да сме в Еврозоната
306
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не харесвам Борисов,но в случая е абсолютно прав.*** и мутрите около Черепа организираха протестите,после си назначиха Киро-простото и така върнаха страната 10 години назад.За мутрите е добре да не влизма в еврозоната и предполагам че още ще пречат
305
5
 
6
 
! Отговори
АКАДЕМИК ШАРЛАТАНОВ преди 3 месеца
ДА АМА ПУДЕЛИ, ПАЧКИ, ПАРАПЕТИ, ФАЛШИВИ ПОДПИСИ И ХАРВАРДСКИ ДИПЛОМИ, КЕШ, САПУНИ, ВЕЛОАЛЕИ, ДЖЕИМКОРП, ЛУКОЙЛ, ИНФЛАЦИЯ, КАК ЩЯХМЕ ДА Я КАРАМЕ БЕЗ ВСИЧКО ТОВА?
304
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой пък те харесва в Европа, бе македонско мекотело?
303
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата пак излъга, също както малката тиква. Лъжата за нищо я има! Преди 10-12 г. не се ли беше изцепил , че "боядисваме една ограда и сме приети в Шенген"? Може ли да се има доверие на такъв човек?
302
2
 
9
 
! Отговори
истината преди 3 месеца
Щяхте да сте на Луната,ако населението не беше толкова фросто.Ти си го каза-и аз съм...и вие сте....
301
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако не бяха платените протестерчета и дайбългарските не много умни млади , България щеше да е много напред благодарение на Борисов
300
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
заради тия крадци не сме в еврозоната и шенген, тоя човек определено има нужда от психиатрична помощ
299
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
много шават ръцете на еднокнижниците, да седим и да гледаме как използват ресурсите си за тяхна угода. Погледни си групата, повечето при работеща правосъдна система щяха да са при Брендо.
298
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И магистралите щеше да са готови и тиквените тигри щяха да са шампиони.
297
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този да не усвоил изкуството на английското чувство за хумор!? Хората с камъни искат да те пребият, той все космоса му крив. За какво са ти гавазите пред къщата в Банкя, като си толкова ербап? Такова мазно к0пеле не сме имали по-рано. Егати вечните! Удари Тато в земята и тук, освен по пр0ст0тия!
296
1
 
15
 
! Отговори
Kuncho преди 3 месеца
Нека си спомним как в началото на управлението на Вожда Слънце Бойко, искахме да се отделим от Румънците, че ни спираха развитието! Сега не можем да ги видим изостаналите Румънци, къде са стигнали! Някой от тях стигнаха Европа, а Някой бивши техни министър председатели стигнаха до затвора! Затова при нас си имаме Вожда Слънце и предлаганата от него стабилност, разпределена под формата на порции или по точно на бизнеси!