Гого Лозанов: Двама лидери дадоха властта на Пеевски - Доган и Борисов

Почетният лидер на ДПС участваше в създаването на "феномена", казва той
13 юли 2024 13:00, Нели Христова
42
Гого Лозанов: Двама лидери дадоха властта на Пеевски - Доган и Борисов
Снимка: БГНЕС

"Ахмед Доган нарече навремето Пеевски "феномен“. В какво се състои феноменалността на Пеевски – в това, че успява да генерира власт повече, отколкото предполага неговото публично място. Тази власт обаче не идва от небето. За да вземеш власт, извън собствените си възможности, значи някой трябва да ти я преотстъпи. Двама лидери преотстъпват тази власт – Доган и Борисов“, това заяви пред bTV доц. Георги Лозанов по повод процесите в ДПС.

През тази седмица почетният лидер на движението Ахмед Доган поиска оставката на съпредседателя Делян Пеевски, но той отказа да я подаде. Това е кулминацията, засега, на разнобоя между двамата, започнал с разнопосочното гласуване на парламентарната група при обсъждането на кабинета на ГЕРБ. Вследствие на това депутатите, неподкрепили кабинета, по заръка на Доган, бяха изключени от парламентарната група, оглавявана от Пеевски.

"В един момент обаче той (Пеевски – бел.ред.) започна да придобива много повече власт, взимайки от тези двама души. Влезе в тази рискована игра – да се опита да им вземе още и още власт. И накрая и двамата дадоха спирачка по отношение на властта в партията и в държавата. Доган каза тези думи за Пеевски, които говорителите на гражданското общество говорят още от протестите. Той няма право на тези думи, защото той самият участваше в създаването на този феномен“, добави Лозанов.

В обръщението си на 10 юли Доган написа: ""Никога от създаването си преди повече от 34 години движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби."

Политологът проф. Румяна Коларова възрази, че ако някой е дал власт и легитимност на Делян Пеевски, то това е "Продължаваме промяната – Демократична България“ с действията си в 49-ото Народно събрание.

По повод реализацията на втория мандат за правителство политологът Слави Василев обяви, че било изключителна новина, ако той е успешен.

"Особено любопитно ми се струва, ако коалиция се случи между "Продължаваме промяната – Демократична България“ и "Възраждане“. По този начин "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ ще направят голям шлем, правейки коалиция с всяка една партия в Народното събрание“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Политика
ПП се събраха за да обсъдят какво да правят с втория мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
1
 
! Отговори
бг преди 3 седмици
Вие, турците трябва да слушате и следвате ЕДИНСТВЕНО почетния председател доктор Ахмед Доган. Ако не искате да станете неверници под ръководството на Пеевски. И ако искате да запазите турските си имена и турските си корени. Ако оставите българи за шефове на ДПС, много бързо ще ви покръстим, ще станете християни като нас. Дори и турските си имена и фамилии ще смените с български. Това ли искате? Ако не, трябва да следвате за всичко единствено Ахмед Доган и никой друг!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
5 Доган отдавна вече не раздава порции. Ако не се промени, ДПС на Доган, ще изчезне. Права и свободи са евпопейски ценности, не на Ахмед Доган и дерибеите му, нито на неговото ДПС. Тази партия изигра своята поля при комунизма, днес в рамките на ЕС, няма смисъл от "борби", а от върховенството на закона, от следване на европейските ценности от всички. Те са и общочовешки, демократични, не на ДПС.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АБЕ ТОЯ ПСИХ***Р НЯМА КОЙ ДА ГО ПРИБЕРЕ.
33
2
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 3 седмици
ЛОЗАНОВ - ХЪРКАЩАТА ПАПИОНКА!!!!!!ХА ХА ХА ХА!ААААААААА?????
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Виновни за явлението ДПС и за последиците от него са всички пишман политици,които години наред си затварят очите за зулумите,които се вършат от тази чисто етническа мутренска банда! Началото се положи от КС,който в абсолютно нарушение на Конституцията,регистрира етническата "партия" на доган!След което се създадаха обръчите от турските фирми,а доган нагло парадираше как той раздава порциите в България! И след това цинично признание никой не реагира,нито политици,нито прокурори! Дерибеите са тук!
31
2
 
6
 
! Отговори
Петя преди 3 седмици
Млъкни бе лъжец,интригант,съсипахте Българя .Побъркахте народа с вашите лъжи.Имайте поне малко съвест бе ,стреснете се,уплашете се от факта ,че дълбоко затъваме.
30
0
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 3 седмици
До бг смешки 2,ами зает е с крадене,както винаги,къде да е
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пеевски го издигна царчето, както и Боко, оправихме се за 800 дни :))
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо е важно мнението на дъртата гербава п...га?
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо е важно мнението на този дърт хризантем?
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо си мисля, че ни разиграват цирк Доган и Пеевски. Не им отърва да са втора, а и първа партия, защото няма да са в сянката на властта и няма да си разиграват коня(парите) на спокойствие, зад лицето на амсалацита застанали на чело и чешещи си егото ББ и Кире умното
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гогу какав политически анализатор е? Твърдения ни в клин ни в ръкав и задължително плюене на Путин без значение на тема. Гледа да си вземе хонорара а в коментарите му нула професионализъм!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лозан Гого кой ти даде микрофона :)))
23
2
 
8
 
! Отговори
Общи приказки преди 3 седмици
Още не мога да разбера, каква власт има Пеевски!
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДПС, Доган сътвориха голям хаос в държавата, съизмерим с този на ПП,ДБ.
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДПС създадоха огромен хаос в държавата, също като този на ПП,ДБ.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Глупости, Борисов бе притиснат от Доган, да даде ключови министри в първия мандат, и с право, не го направи.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никого не защитавам но има много неправомерно забогатели хора и от тях много с небългарски имена. Не само с турски има от всякакви етноси. Пеевски не може да е единствената изкупителна жертва. Не е правилно. Всички трябва да се огласят и разобличат.
18
6
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Ппрасето излезе лошо.Започна да хапе,този който го изхрани.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо Пеевски понеже е с бг име е уличен по Магнитски а други са заграбили много повече построили са си дворци но не са упичени по Магнитски само защото са с небългарски имена. Има много промери за такива лица. Аз виждам двойни стандарти и на мястото на Пеевски щях да ги оглася.