Ананасите, ягодите и черешите помагат за намаляване на апетита за сладко

С течение на времето вкусовите рецептори свикват с по-малко сладко
9 авг 2024 09:50, Елка Василева
7
Ананасите, ягодите и черешите помагат за намаляване на апетита за сладко
Снимка: архив, БГНЕС

Продукти с висока хранителна плътност като ананаси, череши, ягоди, кисело мляко и натурално фъстъчено масло, могат да помогнат за намаляване на апетита за сладко, пише "Дейли мейл", позовавайки се на американски диетолози.

Ана Тейлър и Кристин Къркпатрик от Кливландската клиника припомнят, че да се преоделее пристрастяването към захарта може да бъде трудно.

Желанието за сладко зависи до голяма степен от цялостното качество на диетата и хранителните навици. Някои от тях, като например пропускането на закуската и липсата на пълноценен обяд, могат да увеличат апетита за консумация на храни със съдържание на захар.
 
Опитите за пълен отказ от сладкото често имат обратен ефект - силен глад и компулсивно преяждане с бързи въглехидрати.

Кристин Къркпатрик обяснява, че всеки човек се нуждае от индивидуален подход, за да намали приема на захар. С течение на времето вкусовите рецептори свикват с по-малко сладко, така че намаляването на апетита за него е въпрос на време.

За по-лесно отказване от сладкарски изделия и напитки със съдържание на захар диетолозите препоръчват да се наблегне на сладки продукти, богати на хранителни вещества. Сред тях са натурално кисело мляко, ягоди, череши, ананаси и фъстъчено масло. Вместо изкуствени подсладители специалистите по хранене съветват диетата да включва умерени количества мед или кленов сироп.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един ананас съдържа средно 90 грама захар, кето е равно на 18 чаени лъжички захар! Пристрастяването към захар е по-силно от това към хероин и кокаин!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
след един ананас мога да опаткам и един буркан шоколад нутела, може и заедно
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не ми действат така тези плодове, що за глупости
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз се мъча на много хора да обесня че диабета тип 2 не иде от сладкото което ядем а от затлъстяването и наднормено тегло те чули недочули диабет се бил хващал от сладко хаха
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ги само на компоти :)))
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Години наред бях маниак на тема сладко - шоколади, вафли и подобни десерти. Резултат - затлъстяване 1-ва степен. После се осъзнах: спрях сладките напитки, включително натурални сокове, после спрях да купувам и сладки храни. Когато нямаш в къщи-не търсиш. Намалих хляба, увеличих месото. В резултат - сега съм с нормално тегло. Единствено кожата на корема вече не може да се събере напълно и виси.
1
0
 
6
 
! Отговори
Даа преди 1 месец
Сега е сезонът на атанасите. Яжте ги без ограничения.