Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"

Китай също реагира на стрелбата срещу Тръмп
Обновена: 14 юли 2024 14:50 | 14 юли 2024 14:35, Красимир Ангелов
268
Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"
Снимка: БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин изрази съжалението си във връзка със стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, заяви китайското Министерство на външните работи, цитирано от ДПА.

Китай "е обезпокоен от стрелбата", се казва още в изявление на министерството.

Реакцията на Москва бе по-приглушена, отбелязва ДПА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че опитът за убийство е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза".

“Съединените щати трябва да направят равносметка на политиките си по отношение на политически опоненти, държави и народи”, заяви Захарова. САЩ трябва да се съсредоточат върху вътрешнополитическите си проблеми, вместо да доставят оръжия на Украйна, каза още тя, цитирана от БТА.

Кремъл осъжда проявите на насилие в политическата борба в контекста на нападението срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, каза и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Русия винаги е осъждала и сега също осъждаме категорично всякакви прояви на насилие в хода на политическата борба", посочи говорителят на Кремъл. Настоящата власт в САЩ създаде атмосфера на насилие, с която е свързан и опитът за убийство на кандидата за президент на страната Доналд Тръмп, добави Песков.

"Ние изобщо не вярваме, че опитът за ликвидиране на Тръмп е организиран от сегашното правителство, но атмосферата, която беше създадена от тази администрация в хода на политическата борба, атмосферата около кандидата Тръмп, именно тези са нещата, които провокираха това, с което Америка се сблъсква днес", заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Кремъл изрази съболезнованията си за жертвите на нападението, но добави, че руският президент Путин не планира да разговаря с Тръмп.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля при стрелба, открита вчера по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания.

Тръмп, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Анатолий Афанасиевич Медведев. Матъ, Циля Вениаминовна, еврейка. Мендель участвует в тайной войне против Росиий.
213
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Менахем(Давид) Ааронович Мендель - еврей. По паспорту - руский, скръивает еврейство. Жена - еврейка, Линник. Родители: Отецц, Мендель Аарон Абрамович - еврей. По паспорту - руский.
212
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Берл Лазар - еврей в США торговал наркотиками, сбежал от полиции. В Росий также занимается наркоторговлей. Замешан в ритуальнъих убийствах русских детей.
211
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е умна.
210
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руска ТЪПАНАРКА от страната на убийците!
209
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хасан направи с Онегин поза непозната и си го навря на Захарова в устата. Завика, запъшка нашият герой но Хасан не остана в застой. А Захарова горката остана без зъби в устата....
208
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЖЕНАТА КАЗВА ИСТИНАТА САЩ НАСАЖДАТ ОМРАЗА ПО СВЕТА
207
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Захарова шумно кихна и на Евгений се усмихна. След тази силна Путенявица на нашия герой му стана кат' светкавица. Мисъл добра дойде му в главата да рaзчекне на Захарова устата. Извади той своя сoчен тупaч, и го зaвъртя кат' ОпитенЕбач. А Захарова от почуда зяпнa и пaтката му здраво лaпна. Евгений бе удовлетворен, че тя нaлапа неговия члeн. Мазничко се той изсмя и се почеса по КирливитеМъдя. После и рече с глас превзет: - Прави ми Захарова МинетПодирМинет - нещо като Захаросан Омлет!
206
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Онегин го почувства като кон, а Хасан обясни: "СИЛИКОН!!!" За Евгений таз' дума бе непозната и той не си УсещашеМъдята. Но имаше чувство, че ще му изпадната червата и взе да му го изважда, но засегна главата. Хасан реши да се възползва и Кама Сутра да използва. Изкара СиКураБарабар с червото, а на Онегин му изхвръкна окото. Хасан му го положи точно и се извини сочно. Онегин почувства вътрешни бодежи иГъзътМу се наежи...
205
6
 
7
 
! Отговори
do 209 преди 1 месец
а израелци не мразиш ли безплатно или не е политкоректно и водиме двоен стандарт?
204
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само родните *** си мислят, че Тръмп ще ги спаси, но никой няма да ви спаси.
203
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А твоето, намеса във вътрешните работи на чужда държава!
202
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И видя той турчина Хасан, небръснат до уши засмян. Хасан с манaфската си физиономия, заплесна се по неговата анатомия. Онегин се почувста жив одран, УсещайкиГъза си ПакРазпран. Последният път виновен бе Хасан, Уплашен до смърт, той хукна да бяга, но усети, че Хасан му го слага! Евгений извика, но гласът му остана нечут, Хасан го натика, във вълнен чорап обут.
201
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Захарче, цял свят ви мрази безплатно, това че стрелят по Тръмп няма общо с това, че убивате деца посред бял ден. Бог да ви изгори дано урудливци.
200
6
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
*** знам,че довечера тайничко ше гледате финала Англия-Испания!Предполагам,че по някакви ваши откачалски съображения всички ще сте за Испания?Нали?:):):)Но Англия ще победи този път!После Олимпиадата в Париж ше трябва да гледате където Леброн Джеймс,Стеф Къри и Кевин Дюрант ще преподават уроци по баскетбол докато вашите русначета се трепат в Украйна да превземат некви села:):):):)
199
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странстваше в чужбина той, Онегин, нашият герой. Имаше КурДостаНабит и с дълги косми покрит. Мажеше го с кисело мляко за да може да бичи по-яко. В чужбина оправяше жените по руски, като тъпчеше ВгъзаИм закуски. Редовно правеше здрави заварки на пастирки и млади овчарки. На опашка се пререждаше първи, за да може да му се нaдърви. Срешнеше ли СтадоОвце не пропускаше да ГиНаебе!
198
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно колко голям антипутинист ще стане Тръмп след като ФБР свърже атентата над него с афери на КГБ на американска земя? Сигурно санкциите на Байдън ще се види на руснаците като приятелска размяна на любезности!
197
5
 
8
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
*** що не седнете да гледате по Евроспорт в момента как Алкараз се гаври с вашия любимец сърбин Джокович?:):):):)Гаври се ама душманската се гаври:):):):)
196
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой спомня ли си кой американски президент победи империята на злото? Роналд Рейгън, републикански президент! Защо Тръмп да отстъпва на блатните джуджета с ракетите?
195
3
 
18
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Нахлуването на Русия в Украйна е проява на любовни чувста,желание за мир и хармония.