ПП-ДБ все още без позиция за втория мандат, ще го изпълнят ли?

Президентът Радев ще го връчи тази седмица
15 юли 2024 07:43, Елка Василева
24
ПП-ДБ все още без позиция за втория мандат, ще го изпълнят ли?
Снимка: архив, БГНЕС

Започва ключова седмица в политическия живот на страната. Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. В крайна сметка папката ще бъде в ръцете ПП-ДБ. Как ще постъпят все още е трудно да се каже, посочва БНТ.

В коалицията не са излезли с обща позиция дали ще направят опит да предложат кабинет. След разместването на силите след разцеплението в ДПС вече независимите депутати около Ахмед Доган демонстрираха, че са готови да ги подкрепят. Същото декларират и ИТН, макар и с уговорки. БСП също не отричат, че биха се присъединили. "Възраждане" са уклончиви, а ГЕРБ категорично против. При тази неясна ситуация ПП-ДБ трябва да вземат решение. Поискаха и среща с държавния глава, за да обсъдят вариантите за излизане от кризата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ШАЙКАТА ШАР.АТАНИ ИСКАТ 2 МЕСЕЦА ДА СИ ЛЪЖАТ В ПАРЛАМЕНТА КОИ СА ТЕЗ ЧЕ ДА ГАЗЯТ КОНСТИТУЦИЯТА ВЪН МОШЕНИЦИ СЪД ЗАТВОР ЗА ВАС
20
3
 
10
 
! Отговори
Нели преди 1 месец
Абсолютни некадърници ! Дай им само лозунги и особено ,,ще се борим за 0 корупция" ( това дето хваща най- много декиш пред наивниците).А бе вие дето гласувате за тия какви сте?! Елементарни ли сте?!,не нормални ли сте?! мошеници като тях ли сте?!При всички случаи сте някакви вредни Н*е*д*о*р*а з*у*м* е*н* и*я
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мишоци са те искат да мишкуват, блудният син се завърна при създателя си който се отрече от тях преди 2 години!
18
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Какво има да умуват? Нали Про100то обяви,че ще са опозиция.Или надуши кеша и е готов на нова Сглобка?
17
3
 
9
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Президентът ще направи голяма грешка,ако отложи връчването на мандата на тези "шарлатани" след два месеца,за да сменели регулаторите и да овладеят те цялата държава. Същите тези наглеци,които се подиграха с Президента,като решиха да не може той да сформира сам служебния кабинет и по този начин му се подиграха в направените промени на Конституцията,сега ще ходят да му се молят. Ако Президентът е мъжко момче,за което го смятам,да ги срита по задниците и да ходим на нови избори.
16
0
 
8
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
мантрата, която слушахме от сутрин до вечер, че на държавата й пречат ББ и Пеевски вече не съществува.ББ върна мандата, Пеевски се разцепи и сега да видим борците против мафията как ще направят правителство в "името на България".От сутрин до вечер ги слушахме всички партии как са готови да управляват и да правят правителство.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ ще молят президента да отложи изборите с 2 месеца още за да могат да сменят регулаторите , особено онази комисия , която трябваше да оглави Бойко Рашков. ще му шепнат в ухото, че Конст. съд ще върне старите разпоредби в Конституцията през септември, т.е. тогава Радев ще предложи служебното правителство за да "купим" още газ от Боташ, който да плащаме дез да ползваме. Искат ччак в края на септемвр да разпуснат НС , а изборите да бъдат в края на ноември за данеможе да се приеме бюджета.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лелеее, хора, пак ли простокиро да управлява, а БСП-то ако пак се съюзи с тези лъжци и неграмотници ще изчезне напълно от политическия живот. ИТН и те ще играят ролята на врътливото човече.
13
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
***, не знаят къде се намирта. За какво гласуват хората за тях. Мандатът щеше да отиде при ДПС, но те се разпаднаха и вече не са 2-ра политическа сила.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откачалките,които халюцинират комунисти,СССР,болшевики и т.н. неща където не съществуват над 30 г. разбиха 35-годишна партия като накараха намагнетизирания Пеещ индивид да изгони "русофилите" само и само Киро Вампиро да получи мандата и да изпълнява командите на кръвожадните.Платените тpoлове на Киро Вампиро в социалните мрежи наричат всички "пoмak" и "poм",за да разпалват етническо напрежение.Даже и мен нарекоха въпреки че съм от български етнос.Искат да палят война,за да ни продават оръжия.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп идва, и неолибералната (анархистка) ЛБТП вълната ( последния да затвори вратата) си отива с Байдън. 4 години в България тези от ПП/ЮДБ се опитваха да наложат тази вълна, като обвиняваха другите във всички библейски грахове, а самите те не спазваха божиитр заповеди. Идва дяната вълна и в България и ще ги помете.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълнa Пopнorpaфuя.
9
0
 
0
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Какви дилеми само!От избори не се плашат само ГЕРБ-СДС и Възраждане,значи имат мнозинство всички останали.Най би трябвало да се страхуват от избори Величие и ДПС Пеевски,но и двете ДПС-та ще ги подкрепят.Струва ми се обаче,че Бойко ще кандисахсвагба отново голяма да има,стига добра дума да чуе от ПП-ДБ,а не като Украйна само критики за бавенето на помощта,но и те напоследък смекциха тона.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те толкова много говориха, че тези които получат мандат трябва да го изпълнят, че ако не го изпълнят това си е техен провал. В същото време казваха, че не подкрепят първите. Е аде сега да видим. По техните думи, трябва да го изпълнят, и ако не, то това е техен провал. Не очакваха така да се случат нещата. Сега татко ще си види шарлатанчетата.
7
3
 
15
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Шарлатаните ходили при президента да го молят да отложи мандата с дна месеца. Имали работа в пародното събрание. Два месеца. Що да не е две години. Тъй де, заплати трябват.
6
14
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Браво на ПП-ДБ, но най-вече на техните Ръководители и Краководители, че не бързат да имат позиция както правят някои други изнервени, ами вместо това спокойно анализират ситуацията и се подготвят с хладен ум да анализират и следващата ситуация и да нямат позиция и тогава. Браво!
5
1
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 1 месец
В По;ша. във Финландия..... и досега има списъл на допустимите имена. ПовтарямЛ списъл на допустимите имена за назоваване на деца.
4
3
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 1 месец
"Възродителният процес" е резултат на агресивните действия на САЩ да използвет етническите различия за радикализиране на групи от населението и за разпад на държавата. Това са фактите. Самичт посланик на САЩ бепе сниман по време на "голямата екслурзия" да полазва среден пръст на екипа на БНТ. И иначе - разпалването на етнияески конфликти го видяхме на практика в дъражавите, подценили информацията, коато е публикувана в решения и доктрини....
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха сега да видим- значи до ВЧЕРА твърдо ще бъдат опозиция, а днес...и за ако няма да правят правителство за КО бяха всички циркове с нацепването, разцепването- а бей Догане?!
2
5
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Вмествам тук една препратка,за да си обясните каква кампания се вихри срещу Българският народ. В четивото се визира възродителният процес ,а след смъртта на Георги Атанасов,който бе един от обвиняемите обвинението ще остане към Народът ни. Всъщност този процес бе дело на Москва и Анкара за криптиране на турци като К.Костадинов.https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2024/07/14/4650403_vinovnite_za_tnar_vuzroditelen_proces_nikoga_niama_da/