Масова антибългарска кампания срещу консула ни в Ниш

Публикациите са открит призив за разправа
17 авг 2024 18:30, Стела Стоянова
52
Масова антибългарска кампания срещу консула ни в Ниш
Снимка БГНЕС, архив

В сръбските медии днес започна масирана антибългарска кампания и персонални нападки срещу консула ни в град Ниш Петър Данов, предаде БГНЕС.

В кампанията участват всички официози и проправителствени медии като "Вечерне Новости", "Политика", "Ало", "Б92" и т.н. Всички публикуват една и съща информация без никаква разлика. В нея се търси отговорност, защо "българският консул в Ниш Петър Данов е участвал в откритата среща в града, на която се обсъждал въпросът за минните проекти и гражданската отговорност". Дебатът е бил свързан с производството на литий в Сърбия и екологичните въпроси.

"Това, което обаче привлича вниманието от тази среща, е присъствието на българския консул в Ниш Петър Данов. Отдавна е известно, че България проявява интерес към уж застрашените права на своето малцинство в Сърбия, с което след това злоупотребява, за да отправя множество неоснователни критики към страната ни в международните инстанции. Това поведение на българския дипломатически и консулски представител изисква особено внимание, но и публично осъждане", се казва още в публикациите, които са открит призив за разправа с българския дипломат.

Освен тези призиви за "публично осъждане" в публикациите се казва, че "българската страна трябва да отговори дали присъствието на нейния консул на срещата, посветена на въпроса за добив на литий, която се провежда в разгара на т.нар. антилитийни протести, чиито организатори искат да свалят легитимно избраните власти на страната ни, е открита подкрепа за дестабилизацията на Сърбия?"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от Балкани
Италианец почина месец, след като го ухапа паяк цигулка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
3
 
! Отговори
Кой е с мене? преди 3 седмици
Името е Nandorfehervar, и аз съм съгласен, че не трябва да остава сръбски, с уговорката че Унгария също е на бивша българска територия, както и голяма част от Украйна. Румъния се подразбира. Като дръпнем една черта от там, чак до Алтай, всичко е българско. Ще възстановим империята на Великия Хан и ще се изхранваме от данъците на подчинените народи, както се полага.
37
3
 
9
 
! Отговори
:)))) преди 3 седмици
До Анонимен 43 - Знаеш ли какъв е преводът на сложното име, което през Средновековието унгарците са дали на Белград? Градът на белите българи! Та затова можем да поспорим дали има логика да остава "сръбски" дори този санджак.
36
1
 
2
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 седмици
Има тука наблизо, до границата с плескавиците, инсталирана една система от турбокомпресори и винаги съм се чудил, нужно ли е да работи и нужно ли е да е на едно място, а не в насипно състояни, с "части" от турбокомпресорите по всички ниви наоколо, с бонус който каквото си намери - негово си е, но сам да си го закара до вторичните суровини :).
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
37 никаква такава аксиома няма, има паметник на скърбящият воин във Видин от братоубийствената сръбско-българска война. Бягай да го цапаш и събаряш понеже няма кой да те арестува.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да почнем и ние да бием политиците, които се представят за наши, пък са за американското посолство. Предният в Ниш май беше един, който изкраде парите за българските учебници, докато вземаше грантове от американска фондация за да "пишел стихове" И после се оказва че писал пропаганда, а сърбите му конфискуваха драсканиците и тукашите слуги се разврякаха. Този ще да е нещо подобно също.
33
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има стара аксиома която гласи - всичко кое е зле за Сърбия е добре за България. Няма държава и народ които са избили и измъчвали повече българи от сърбите, особено в Македония и западните покрайнини! Аксиома е също че България и Сърбия никога няма да бъдат приятели, особено след зверствата извършени срещу българския народ. Ниш е бил чисто български град населен с българи.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И защо консулът е участвал в такива мероприятия, да отговори нашето министерство
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българските евроатлантици ке ги бият в Сърбия . Те не са у членство и боя на жъл.топаветници е разрешен . А сърбите още изгарят ли наще въглища за да ни продават после тока скъпо докато евроатлантиците ни карат да пазим въздуха ??? Тва не е ли екологично замърсяване ? Или въздуха *** си седи у Сърбия а ние лития да видим ? че може да дойде в България ? :)))
30
7
 
17
 
! Отговори
Северджанъм преди 3 седмици
Слаба и изостанала Сърбия на Вучич,все повече ще дълбае дъното.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време е и ние така да искаме сметка на сумата чужди посланици несещи се в вътрешните работи на БГ,, тази ГАЛЯ ЗАЩО НЕ Е ПРИВИКАНА НА РАЗПИТ??
28
3
 
4
 
! Отговори
Dushko ke te eba преди 3 седмици
До ДУШКО ПОПОФ
27
6
 
19
 
! Отговори
Един Българин преди 3 седмици
Българският консул е защитавал БЪЛГАРСКИТЕ интереси. Ако това е новина за сърбежите да се прегледат. Външно да пусне нота до Вучов за да го освести. Скоро сърбежите ще влязат в евразийския съюз, но неив цивилизования свят.
26
2
 
17
 
! Отговори
История преди 3 седмици
Какво казва Външно,или пак го дава шаран...
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вучич пак го е напекло слънцето, но и с тиква като Главанака какво да се очаква? Сигурно ще си замълчи на сръбския ром.
24
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това, че бугаристан позволява чужди посолства да се месят във вътрешните работи, не означава, че по други места на света е по същия начин! Всяка външна намеса заслужава подобаващ отговор и силно се надявам србите да покажат, че не са ск..пони уфтсе като нас!
23
4
 
8
 
! Отговори
антилитийни?!? преди 3 седмици
А кога са натихлорните? А антинатриевите? Антисерните протести?!? :) Ех,живеем в интересни евроатлантически времена :)
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въпросният "наш" консул коя година и от кое правителство е назначен? Ако се окаже кадър на галка от посолството значи си заслужава и *** и ***!
21
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И какъе го дири нашичкия на среща с протестантите? Да не е достявял курабийки от амбасадата?
20
17
 
19
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 седмици
МЕРИШЕ на руските хорошутки отново търсят да запалят други конфликти.Вън руските борсуйци и от Ниш
19
1
 
5
 
! Отговори
Белият брат преди 3 седмици
Поне да беше срещу Петър Дънов...