Германия спира допълнителната военна помощ за Украйна

Обещаните досега средства ще бъдат осигурени
18 авг 2024 10:50, Петър Бойчев
112
Германия спира допълнителната военна помощ за Украйна
Снимка БГНЕС

Германия спира да предоставя военна помощ на Украйна, докато не намери нови финанси за нови искания. Досега обещаната помощ обаче ще продължи да се изпълнява.

Новината за спирането на военната помощ съобщена от вестник "Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг“ (FAZ), който се позовава на служебни писма и имейли на правителството.

Обещаната досега помощ ще бъде изпълнена, но канцлерът Олаф Шолц е заявил, че няма да могат да се отпускат нови военни помощи. Министърът на финансите Кристиан Линднер вече е изпратил писма с аргументите си за спирането на това перо до военния министър Борис Писториус и външната министърка на Аналена Бербок.

В писмата се казва, че ново финансиране ще се отпусне едва, когато осигурят нови средства в бюджета. Плановете за спестяване вече се изпълняват.

Тази година Германия планира 8 милиарда евро помощ за Украйна, а догодина те ще са 4 милиарда евро, но нови поръчки и искания за помощ от страна на Киев няма да могат да се използват. Става дума за суми, които са над тези вече планирано милиарди, тъй като няма финансиране за тях, потвърди пред вестника експертът от Комисията по отбрана на Бундестага Андреас Шварц.

Линднер обеща, че няма да спре изцяло помощта, а ще финансира исканията на Украйна за нови финансови помощи от замразени руски авоари и лихвите по тях. От началото на руската война в Украйна в западни държави са замразени руски активи за 250 млрд. долара и за 210 млрд. евро, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: ГерманияУкрайнапомощ
Още от НОТИФИКАЦИИ
Зеленски спешно призова НАТО: Дайте ни оръжия с по-далечен обсег
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
13
 
! Отговори
July преди 3 седмици
Германия пак води война срещу Русия, не си взеха урок от историята. Много е възможно, ако не се вразумят тази война пак да свърши в Берлин.
86
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До 66 "И нито един немски политик не му отвърна, а си замълча..срам за Германия, срам!" Тков анещи като "германия" не съществува. И а ЕС а територия населявана от най-ниските еволюционно Вещества! Е, по-ниско от тях с балканските им фенове.
85
3
 
8
 
! Отговори
До 92 преди 3 седмици
Парадоксално, че тея помогнаха да взривят СП ( Украйна и Полша), които най-много немски парички получават ( ха) от еврофондове и директно! Не са най-умните укрополяци..
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руската газ правеше Германия богата та да има парички за украинци, поляци и цялата камарила на гърба им! Парадоксално, но спирането на руската газ помага на руснаците май!
83
0
 
11
 
! Отговори
мак преди 3 седмици
фонсмешна и целокупният ес ще скочат ли, че не може своеволно да отрязваш скъпоценната украйна и все едно да заставаш на страната на русия? Ще има ли санкции за германия, както има за други? Изядоха с парцали Унгария, сега и България ще е на дневен ред заради лгбнещо, а германците правят каквото си искат, щото разбраха, че изнемогват, украйна, гости на меркел, кой бюджет няма да се продъни при такова раздаване.
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чудна работа!Вече не ме блокират като пиша за разни наркомани
81
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те и германците са едни,чак сега ли разбраха че северните потоци ги взриви точно този който се моли за помощ
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е,вече истината кой взриви двете газови тръби е на яве, сега вместо помощ германските власти издирват извършителя( украинец) заложил взривовете и укриващ се в украйна,помощ на куково лято, най много да изпратят криви макарони за да гледат как помощта пристига.
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Франция ще прати олимпийските си джeндъри да бият руснаците. С голи дуп-та по патките и палатките.
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Навремето имаше един украински джурналя дето казваше: "Какво са 100 милярда за тях, жълтри стинки"... Е, май не е съвсем така ;)
77
2
 
15
 
! Отговори
До 84 преди 3 седмици
Направо Зеленчука ще взриви още един немски газопровод за отмъщениено не останаха вече!
76
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Ей ся ще ги метне Зеленчука, предното прозвище Лебервурст ще му се види комплимент на Шолци. Малиййй, как само ше се разлюти, да имат приоритети те, вместо да четат в погледа му от какво има нужда!
75
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мръснипредатели! Не стига, че купуват руски газ, а сега и помощ отказват!
74
5
 
10
 
! Отговори
Мирния план на Зелен преди 3 седмици
Зеленски изтегля армията си от Украйна и завладява Москва, а Путин завладява Киев през това време после си разменят държавите и настъпва справедлив мир ! Ха ха жа
73
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Щом първата икономика в Европа го за къса" Първата икономика в Европа е Русия, и расте отлично.
72
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Легитимния немец начело на ЕС Улаф и нелегитимниата немкиня начело на ЕС Урсусула ( две отлични американски марионетки бюрократи) довършиха Европа!
71
3
 
32
 
! Отговори
Ми нормално преди 3 седмици
Като нямат пари вече.. сега им остава или да повишат оооще данъците на 60% от заплатата и пенсионната възраст до 80 години.. или да оберат някоя банка с руски пари вътре!В първия случай ще има бунтове, във втория света ще ги види като крадци!
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Олаф е от Оснабрюк, Западна Германия
69
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Олаф е от ГДР.
68
9
 
31
 
! Отговори
До 78 преди 3 седмици
И с кво ЕС ще тръгне да громи Русия?Най-много някой от руското ръководство да умре от смях като види розови танкове със знамето на дъгата върху тях и да пускат сапунени балончета от дулото си, докато отзад танцуват ЛГБТ+ активисти!