Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията

Законът не определял срок за връчване на втория мандат
16 юли 2024 09:23, Петър Бойчев
175
Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията
Снимка БГНЕС

България е в безпрецедентна политическа криза, задават се седми избори. Кризите предизвикват нестандартни решения. Ние не нарушаваме конституцията - тя не определя срок за връчване на втория мандат, както е при третия.

Това заяви Надежда Йорданова от ПП-ДБ пред Нова тв, след като формацията поиска от президента Румен Радев отсрочка от 3 месеца преди връчването на втория мандат, за да приеме Народното събрание някои закони, разписани от тях в декларация.

Тя обясни, че предлагат план за формиране на мнозинство, който да покаже дали такава платформа може да функционира. ПП-ДБ предлага декларация със 7 конкретни мерки. Ще търсим подкрепа за тях от 160 депутати.

Наличието на правителство държи жив парламента, който трябва да приема закони. Ние сме убедени, че основната причина за дълбоката криза в България е липсата на върховенство на закона, допълни бившият правосъден министър.

С подобни заклеймявания и престрелки през социалните мрежи се докарахме дотук. Настояваме дебатът да се върне в Народното събрание, каза Йорданова по повод коментарите на останалите партии от вчерашния ден. Политиците трябва да се върнем във възможността да говорим помежду си, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борисов в тандем с Делян Пеевски, са два тежки воденични камъни, които поставят под въпрос европеизацията на България!
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е възможно лица с тежък корупционен багаж като Шиши и Боко, да претендират да са гаранти на евроатлантизма в България.
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
РАШКОВ Е МЛАДЕЖ ХАХАХАХА АТАНАСОВ МЛАДЕЖ ХАХАХАОНЗИ ПИЯНКАТА ОТ ПЛОВДИВ МЛАДЕЖ ХАХАХАХА ИЦО ЛОДКАРЯТ МЛАДЕЖ ХАХАХАХА ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ ОВЛАДЯХА ВЛАСТТА С ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ НА БОЖКОВ
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ех тия ПП-та все са ви в устите бе! Баце след избори им се моли да направят правителство, а реалността е, че платените им медии на ДПС-ГЕРБ гледат само как да ги очернят и заливат с помия, за да ги изхвърлят от политиката, за да си продължат ДПС-ГЕРБ с кражбите и далаверите.
62
1
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Президента няма да кльвне да даде време на пеевски да овладее дпс за да ви подкрепи за кабинет заедно с борисовСлед като се изгаврихте с негоПрилича ли ти на бальк - наде , честно
61
3
 
4
 
! Отговори
Цитат преди 2 месеца
"Мощни кукловоди като Бойко Борисов и санкционираният магнат Делян Пеевски дискредитират демокрацията и се опитват напразно да си гарантират властта". Томас Хакер
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кадърна е Надето, познава много добре законите, бих е наел за адвокат ако згазя лука :)))
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Простият селтаак Бойко Борисов ще ни праща от избори на избори докато не стане на неговата. Егоцинтричин самовлюбен неадекватен нарцисист! Нали парите идват от друг портфейл - от данъците на народа, а не от собствения му джоб.
58
2
 
10
 
! Отговори
Васил преди 2 месеца
Сто процента е точно обратното на това, което твърди Йорданова
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЛИЦЕМЕРИ ТЪРСИТЕ ПАК АЛА БАЛА КАК ИНАЧЕ ДА ИМАТЕ ВЛАСТ АЛЧНИ МОШЕНИЦИ ВЪН СПРЕТЕ ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ САБОТАЖНИЦИ
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Корумпираните Борисов и Пеевски искали да управляват България?! Това е срам, позор, падение! Това е показател за липсата на Правосъдие в България!
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никога не съм виждал гражданско общество, което е толкова сляпо и глухо!!!!! Ако отидат поне 50% българи да гласуват, България ще се оправи!!!!
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Младите избиратели са склонни да подкрепят по-прогресивни и реформистки партии като ПП-ДБ. Тези партии обещават борба с корупцията, реформи в съдебната система и прозрачно управление. ПП-ДБ привлича младежите с акцент върху иновациите и интеграцията на България в Европейския съюз, което отразява по-либералните и проевропейски настроения на младото поколение​​.
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Двама човека спират прогреса на целия български народ - Бойко Борисов и Делян Пеевски! Това е ужасно скъпо за българските данъкоплатци! Време е двамата мутро-мафиота да се оттеглят от политическата сцена!
52
10
 
2
 
! Отговори
А преди 2 месеца
След като цялата пропагандна машина на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ, сега Бойко Борисов плаче за подкрепа от ПП-ДБ! Бойко Борисов сам се прецака в желанието си да унищожи ПП-ДБ, защото го арестуваха, сега Борисов се надявал на подкрепа именно от ПП-ДБ, за да го легитимират пак пред Западните партньори, защото ще изглежда омърсен да стои сам до един олигарх-корупционер сонкциониран по Магнитски за пране на пари и злоупотреба с власт!!!
51
11
 
3
 
! Отговори
Лично мнение преди 2 месеца
След като цялата пропагандна машина на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ, сега изведнъж всички искали подкрепа и да управляват с ПП-ДБ!!! Защо ли? Защото са най-образованите и компетентни, културни и политически адекватни!
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако имаме нормална държава това недоразумение щеше да е вече да във врачанския и да си излежава заслуженото...
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тука май са двама на заплатка при ппбд, дето целодневно пишат глупости по форумите. Спокойно, виждаме прекрасните ви резултати и в София и навсякъде. Само говорене на омразата. Все някой им е виновен. На следващите избори още по-добре ще го видите
48
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз се гордея, че България има такива умни, образовани и компетентни българи като политиците от ПП-ДБ. Да, направиха някои грешки, но кой е безгрешен.
47
1
 
11
 
! Отговори
Абсолютно права преди 2 месеца
Ние сме убедени, че основната причина за дълбоката криза в България е липсата на върховенство на закона, допълни бившият правосъден министър. . . . Да започнем актуални факти! Защо асфалтираха пътя почти веднага след смъртоносната катастрофа на Кирил Петков? Ако г-жата е правосъден министър, то аз съм Темида!