Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията

Законът не определял срок за връчване на втория мандат
16 юли 2024 09:23, Петър Бойчев
175
Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията
Снимка БГНЕС

България е в безпрецедентна политическа криза, задават се седми избори. Кризите предизвикват нестандартни решения. Ние не нарушаваме конституцията - тя не определя срок за връчване на втория мандат, както е при третия.

Това заяви Надежда Йорданова от ПП-ДБ пред Нова тв, след като формацията поиска от президента Румен Радев отсрочка от 3 месеца преди връчването на втория мандат, за да приеме Народното събрание някои закони, разписани от тях в декларация.

Тя обясни, че предлагат план за формиране на мнозинство, който да покаже дали такава платформа може да функционира. ПП-ДБ предлага декларация със 7 конкретни мерки. Ще търсим подкрепа за тях от 160 депутати.

Наличието на правителство държи жив парламента, който трябва да приема закони. Ние сме убедени, че основната причина за дълбоката криза в България е липсата на върховенство на закона, допълни бившият правосъден министър.

С подобни заклеймявания и престрелки през социалните мрежи се докарахме дотук. Настояваме дебатът да се върне в Народното събрание, каза Йорданова по повод коментарите на останалите партии от вчерашния ден. Политиците трябва да се върнем във възможността да говорим помежду си, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
4
 
! Отговори
Мафията вън! преди 2 месеца
Мафията ДПС-ГЕРБ гони младите българи от България! Децата искат достоен живот, достойни заплати, справедливо правосъдие, свобода на словото, борба с корупцията, прозрачно разходване на държавните финанси, прозрачни конкурси за държавни поръчки, да няма мутри и мафиоти с бухалки в управлениато на страната, иска спокойствие и сигурност...
25
7
 
4
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
Защо българските журналисти не попитат Бойко Борисов, след като имаше пълно мнозинство с ПП-ДБ в предния парламент, та трябваше да събори правителството и предизвика хаоса сега....защо сега говори за стабилност, преди не беше ли нужна, защо свали редовно правителство, което щеше да вкара страната в Еврозоната и Шенген...
24
12
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Борисов искаше коалиция с ПП-ДБ, защото само с ПП-ДБ в коалиция ще се легитимира и ще стои добре в очите на Западните партньори! Защото ПП-ДБ са единствената адекватна политически партия! ПП-ДБ са добре образовани, политически културни, ингелигентни и млади като партия, с евроатлантическа насоченост и компетентни експерти!!!!!
23
3
 
12
 
! Отговори
ннн преди 2 месеца
Тая е такава плявка.... че моментално спирам да слушам кво говори... може да е всичко... от секс разговор до конституцията. Все тая...
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
99% от "избраните" в парламента са богаташи, връзкари и разведени. Ако това са големите човешки ценности, пардон мадам. То по хората ходи, ама поне не приказвайте, че денонощно се борите как аз да бъда добре.
21
15
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
България не може да бъде управлявана по приличен начин без реално участие на ПП-ДБ в управлението. И всички партии го знаят, затова предизборно ги плюят, а после драпат да управляват с тях!
20
3
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Наде ако президента даде -3 месеца , обаче шиши не успее да овладее - дпс и да ви даде подкрепа за кабинет - а надделее соколаКво правим -пак отивате на избори и губите контрабандните каналиМоже дори и в парламента да не влезете вече
19
1
 
6
 
! Отговори
5% Праг - ИТН вън!!! преди 2 месеца
СПАСЕНИЕТО ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ Е....вдигане от 4% на 5% границата за влизане на партия в Парламента, както е в Германия и ЕС. Тогава токива недоразумения като ИТН и Величие нама да ги има там!!!!!
18
15
 
3
 
! Отговори
ПП-ДБ е надеждата!!! преди 2 месеца
Преоритет за България са: върховенство на закона, борба с корупцията, реформи в съдебната власт, в регулаторите, система за провеждане на честни конкурси и пълноправно членство в еврозоната и сухопътен Шенген.
17
4
 
17
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Ало Надке , за пореден път си проличс слсбста ви юридическа подготовка и затова и промените , които направихте ще се атакуват от ВКС! Май не ти е ясно че се дава мандат и в седем дневен срок се връща ако има кабинет , ако не се дава на втория и т.н.Така че стига с вашите експерименти , нищо няма да стане , отивате в забвение!
16
4
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Христо Иванов напусна,но се появи Надежда.Бездарниците при Шарлатаните край нямат.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДО 2 месеца няма да докара задържането, но колкото толкоз...
14
13
 
3
 
! Отговори
Фактите не лъжат! преди 2 месеца
На двамата най-влиятелни политици в Германия - Меркел и Шулц преди 6 г. им бяха нужни цееали 5 месеца (!!), за да съставят коалиционно правителство. Основната пречка пред създаването на коалиция беше разпределянето на министерски постове! Не мога да разбера защо в България бързат за нови избори! Защо дават само по седмица на партия, за да състави правителство!
13
5
 
14
 
! Отговори
Пудела и кеша преди 2 месеца
Надка дали е седяла в скута на шиши освен христоИли са си били трио за разнообразие
12
2
 
22
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
Значи... ако се препънат, ще кажат на президента да им даде мандата и ще го върнат веднага. Демек той да стои в поза мирно и да чака те да си поискат този мандат, че на момента да им го даде...Наистина ми е любопитно до къде може да достигне наглоста на тези хора и глупоста на тези, които гласуват за тях.
11
19
 
3
 
! Отговори
Призив! преди 2 месеца
Надежда Йорданова трябва да стоне първата жена Премиер на България - интелигентна, емоционално уравновесена, хубава визия, позитивна, сериозта, не се занимава с интриги и оплюване като другите политици, държи се достойно и на високо ниво!!!!!!
10
4
 
13
 
! Отговори
Бай Миле преди 2 месеца
А бе кви 3 месеца бе??? Незабавна оставка и избори веднага!!!!
9
5
 
8
 
! Отговори
ПП ДБ са истински преди 2 месеца
Мафиотите в парламента ВЪН! боко шиши данчо Еничара!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аааа не! Това, което ПП търси и само начин да се докопа обратно до властта и жалък опит да спре главоломното си падение. Те говорят едно и правят зад гърба ни друго. За тях национален интерес значи да получават нареждания отвън. Народа е на последно място, итлгнориран и без глас. Украйна се радваше на по-голямо внимание от кабинета на Денков неадекватния, на който му трябваше Пеевски за да се разбере с протестиращите вместо него, докато той ги наричаше мафия. Пародията Продължава!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къв е тоя ми.дил на снимката ве. Това ли ви е промЕната. Къде е оня дето ги опъва по парапети, оня с мустака, наркомана, сапуня, дамаджаната. Пудела, пудела къде е. Помним какво сте казали и ще чакаме да видим ако се промени американската политика какво ще ви е мнението.