Деца от Украйна ще могат да почиват в България през лятото

Служебното правителство осигури възможност за това
17 юли 2024 22:42, Красимир Ангелов
142
Деца от Украйна ще могат да почиват в България през лятото
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и емоционално здраве, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Заедно със своите придружители те ще бъдат настанени за период до 14 дни в почивни бази на „Профилактика, рехабилитация и отдих“ ЕАД в периода юли - август.

Летните лагери за общо 50 души ще се финансират със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Чрез тях ще се осигури сигурна и безопасна среда за отдих и възстановяване на деца, преживели травми от войната в Украйна, се отбелязва в информацията.

С друго правителствено решение е одобрено изменение на Споразумението за прилагане на Договора за социално осигуряване между България и Украйна. Кабинетът прие проект на Протокол за изменение на Споразумението за прилагане на Договора между Република България и Украйна за социално осигуряване. Упълномощен да подпише документа е министърът на труда и социалната политика.

Промяната ще позволи компетентните институции на двете страни да сключат помежду си споразумение за електронен обмен на данни. Това ще улесни и ускори процедурата по обмен на социалноосигурителна информация, което ще е от полза за лицата, които черпят права от Договора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Български деца които не са виждали морето поради ниските доходи на техните родители кога държавата ще им осигури лятна почивка ? За трепане сте всички управляващи и който остане жив да се зарови. Тази територия за 35 години "демокрация" е пред закриване.
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчевия е класичесеска либерална калинка плачеща за пестицид!
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Украйна децата са на възраст между 7 и 47 години. Всички ще почиват в България.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мерси. Да си стоят в Йокрайна
35
0
 
32
 
! Отговори
jlfjsdl преди 1 месец
На морето съм, вървя по черен път. Срещу мен приближава кола. Ако не се бях отместил настрани щеше да ме прегази. Пак казвам, черен път е, а не улица. Колата беше украинска регистрация, шофьорът мъж около 30 годишен. Случката е от преди няколко дни в района около Бургас. Не искам да обобщавам, че всички са такива невъзпитани и прости, но този конкретно беше. България няма нужда от такива хора, защото достатъчно си ги имаме и наши със същото ниво на култура и поведение.
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е пред закриване.
33
2
 
34
 
! Отговори
жега преди 1 месец
Пак за Украйна мислят.Българите кучета ги яли.Пожари,катастрофи,наводнения.С едни от най ниските доходи и най ниски пенсии.Пропаднала Здравна система с най болната нация.После защо никой не ходи да гласува.Европа затъва в рецесия,чужди фирми оттеглят бизнеса си от България ,задават се фалити.
32
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Stoyanov Има само една Украйна. Руските из ди могат такива като теб и срещу украински дечица да ги ползват. Не вярвам да имаш някакви морални угризения.
31
20
 
2
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
До Анонимен 34 По негово време армията служеше за три неща: 1) за да създава национални предатели като Чорапа и Янев и отгоре на всичкото ЦЯЛ ЖИВОТ да ги храни с парите на останалите, 2) да може чрез доставките на напълно непотребна техника СССР да НИ ИЗТОЧВА бюджета и 3) да стреля по българите, които се опитат да избягат от "рая" на комунистите.
30
2
 
10
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
До Анонимен: Коя Украйна?
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Stoyanov От тази в Украйна.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ционисткият план Калерги за унищожаване на бялата раса Нашата раса е раса на майстори. Ние сме богове на тази планета. Ние сме толкова различни от по-низшите раси, колкото те се различават от насекомите. В действителност, в сравнение с нашата раса, другите раси са зверове и животни като цяло. Нашата желязна тояга е нашият водещ закон.Колкото и странно да е, тези думи не принадлежат на Адолф Хитлер, а са казани от един евреин Менахем Бегин, министър-председател на Израел от 1977г до 1983г. на едно заседание на Кнесета, парламента на Израел.
27
22
 
2
 
! Отговори
бг преди 1 месец
Това е най-малкото и най-дребното, което можем да направим за Украйна. Смятам, че бихме могли да приютим в нашите курорти и хотели украинските жени, съпруги и майки на воюващите украински мъже. Нека да си починат в България и се отърсят от стреса от войната в тяхната родна страна. Можем да приемем на пълна издръжка всички украински граждани, които не са мобилизирани там, да се бият в Украйна. Нека си отпочинат при нас. Кой би имал нещо против?
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПомнещПреди 40-50г. лагер за деца 25 дни на Мичурин беше 20лв, с лагерен огън,разходка с лодка, миди на тенекия и т.н. сега 20лв са 10 секунди в МОЛ-ла в Бургас.
25
1
 
11
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
До АнонименОт коя война????
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Тодоре, къде си? Да можеше да видиш в какво жалко посмешище превърнаха България... Приключваме като държава. Нямаме армия, нямаме даже два хеликоптера и 2 водоноски... По твое време имахме и арми, и техника.
23
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Stoyanov Твоето дете бяга ли от война и разрушен ли е домът му?
22
1
 
28
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
Камерите за скорост ни доят - пълнят хазната, данъци плащам, ддс плащам, акциз на горивата, алкохола и цигарите плаща. И вие ще раздавате нашите пари на чужденците ли бе ? За моето дете сетихте ли се ?
21
1
 
14
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Заради 15 годишното безхаберие на герверастията, ще изгори колонията... Мъ глаФчу герверастки се загрижил за некви укренски дечица... Нямам нищо против децата... ===))) герверастията е най големият Позор на България... В цялата и история...
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Америка за България няма ли да направи скаутски лагер за български дечица или бедните да го ......