Премиерът Главчев с апел към земеделците и бизнеса да помагат с техника

Той подчерта отличната работа на пожарникарите и военните
Обновена: 17 юли 2024 14:41 | 17 юли 2024 13:46, Нели Христова
253
Премиерът Главчев с апел към земеделците и бизнеса да помагат с техника
Снимка: БГНЕС

“Искам да отправя един апел към земевладелци и собственици на строителни фирми, които имат едра техника - при тяхно желание и те да се включат (в гасенето на пожарите - б.р), разбира се под пълна координация на МВР. Защото е хубаво, когато различни бизнеси се обръщат за помощ към държавата, и те да са съпричастни, когато държавата и останалите граждани имат нужда от помощ.”

За това призова в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

“Няма как да не подчерта и отличната работа на пожарникарите, на военните, доброволците. Вчера ги видях на терен, те наистина са на предела на силите си, но работят и се раздават. Специално в Стара Загора видяхме с министъра и представители на всички други институции как пожарът беше стигнал до оградата на една къща - въпросът просто е бил на минути да обхване постройките, но при всички тези изключително професионални действия на участниците в потушаването на пожара не се е стигнало дотам. Още повече за отбелязване е, че това не е единственият такъв пожар - на всички места горе-долу така се развиват събитията”, каза Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЧЕКАЙ КОНИО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА - КЛУБ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАБЛУДИТЕЛИ
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Имам лични впечатления , как самите пожарникари събират собствени пари и обикалят за части да си поддържат техниката .
147
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата брули всеки един работещ и също така работодателите по няколко пъти с много данъци и пак не се намират средства да има достатъчно противопожарно оборудване. Уникално неспособни политици. Първото нещо което трябва да го има в държавата е да може да се справя при бедствия. Тук не само пожарите но и едни малки наводнения стават голям проблем.
146
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С бяла риза отишъл на пожара? Абе, Главчев, що не тури ботушки като Киро, където ходеше за селфи в наводнените райони? Ботушки сложи и онази министърка на Денков със сухоземната костенурка, която се снима как спасява костенурката, като я пусна в морето.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 130 Корупцията е двукомпонентен процес , ония плащат , нашите прибират , слушат и изпълняват , има договорка . България е най-голямата перачница на пари на ЕС , взаимно договорено между некадърните и крадливи бюрократщини .
144
0
 
3
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Като завали сняг зимъска, ще помагат при разчистването. Това в кръга на шегата. Ако могат да помогнат, ок, но това не означава, че държавата може да абдикира от задълженията си. Освен ако няма техника или пари, защото ги раздаде.
143
1
 
1
 
! Отговори
до 143 преди 1 месец
До ИВАН,ами че пази я,нищо не е станало,на никой българин косъм не му е паднал от главата,какво повече искате
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ИВАН Той народът ни не си я пази , ти Господа си призовал .
141
1
 
2
 
! Отговори
до 130 преди 1 месец
До Ами,няма за какво да ви дават пари,това с пожарите е пълен фейк и за много пари естествено,както винаги,ЕС много добре ви знаят номерата вече,колко години ви търпят,никой за нищо не ви вярва,щото сте като лъжливото овчарче
140
2
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 1 месец
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, А ПРОС-ТАЦИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ПАК ЗА ТЕЗИ СЪЩИТЕ!
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко стана със задействането на клаузите от ония съюзните ангажираности , нещо като чл. 5 , НАТО ще ви пази , ама друг път , засега само може да ви натика в някой пожар , военен , да поясня ..
138
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Тази тежка техника не знам с какво ще помогне.Такива пожари се гасят най-ефективно от въздуха.Време е да купим поне един противопожарен самолет.
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То ти сгазат детето на пътя и нищо, сега кукурунчо искат да спасяваме ***, да викне съдиите те да раздават справедливост в гората....да викне и украйнския посланит, препарираната...и тя да помага
136
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ ТРЯБВА ЛИ ДЪРЖАВАТА ДА ПОМАГА ПРИ БЕТСТВИЯ?ТЕЯ ДЪРЖАВНИЦИ СВИКНАХА ДА ВЗЕМАТ САМО ПАРИ А ХОРАТА ДА СЕ ОПРАВЯТИДЕ ВИДОВ ДЕН!
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Управникът е вного забавен като се заклещи в дупката на тоалетната . Всяка година пламват пожари , оказва се , нито превенция , нито организация , нито техника , НИЩОООО , излази Гвавчев и посва с апелите , е и другите така де , ама защо се плащат данъци , защо се издържа адвинистрация за евроатлантически идеали , каквото и да означава това , то нищо не означава , освен слугинаж и предателство .
134
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да помагат на държавата ама срещу какво заплащане?? Или само ей така добродушно? ----- Субсидите малко ли им бяха? Колко още да им заплатим? Скрили си новите трактори да не ги напече слънцето. Заплащане искали.
133
2
 
10
 
! Отговори
ууу преди 1 месец
Кажете на Украйна да си ни върне бронетранспортьорите. Или се обадете на Тагарев, този предател и като нестенар бос с лопата в ръка да ходи да гаси сега.
132
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да помагат на държавата ама срещу какво заплащане?? Или само ей така добродушно?
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безглавчев вчера твърдеше,че критична ситуация няма и всичко с пожарите е овладяно,а днес моли частни фирми да помагат с техника и хора!? А къде е необходимата техника с която държавата трябва да разполага,къде е армията?! Хвали се,че вчера с министъра видели огъня до къща,но не видяхме някой от тях да е грабнал лопатата да гаси! Доброволците гасят с лопати и кирки,защото тежката техника,необходима за случая,продажните управници харизаха на хохлите! Сега да пратят хохлите от морето да гасят!!!
130
1
 
4
 
! Отговори
Главчев преди 1 месец
Олелеееее