Слави Трифонов: Кирил Петков абдикира от втория мандат преди да го получи

Лидерът от ИТН обаче е приятно изненадан от ДБ
18 юли 2024 12:20, Нели Христова
100
Слави Трифонов: Кирил Петков абдикира от втория мандат преди да го получи
Снимка: БГНЕС

"Вчерашната среща между представителите на Демократична България и „Има такъв народ" създаде възможността за основа на умерени, експертни и практични разговори по политики и приоритети. Останах приятно изненадан от поведението на представителите на ДБ, което крайно се различава в момента от поведението на ПП и техните лидери." Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в своя фейсбук профил.

Според него в момента ДБ са "заложници на болните амбиции и инфантилизма на Кирил Петков, който смята себе си за самодостатъчен фактор, за да вземе егоистичното решение да изпрати страната на нови предсрочни избори. Дълго време точно Кирил Петков говореше, че отговорността се носи от мандатоносителя. Особено, ако е носител на първия или на втория мандат."

"Е, Кирил Петков абдикира от втория мандат преди да го получи, доказвайки абсолютната си политическа несъстоятелност. Опита се да прикрие тази несъстоятелност зад една безумна декларация. Е, пак не успя. В крайна сметка, политическите срамотии не могат да бъдат скрити зад малък парапет под формата на декларация", допълва шоуменът.

Той допълни, че ДБ имат желание да водят смислен и практичен разговор с останалите политически сили за излизане от социалната, икономическа и политическа криза.

"Докато Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова взривяват собствения си коалиционен партньор в това му желание.

Какво предстои? Президентът Радев трябва да връчи третия мандат. Най- логичното е той да избере да го връчи на „Има такъв народ", защото ние сме единствените в този парламент, които можем да водим разговори с всички останали парламентарни групи. Това ще е последният шанс за търсене на здрав разум в този Парламент.

И, ако случайно, здравият разум не се намери, сега ще ви кажа кои ще са виновниците България да иде на нови избори. Единият се казва Бойко Борисов- другият е Кирил Петков. Единият заради егото си, а другият заради политическия си инфантилизъм. Ще видим дали двамата ще проявят някакъв разум или ще ходим на избори. Само че този път няма да могат да се скрият зад евроатлантизма."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aко ей тия предатели преди 2 години не бяха свалили правителството на ПП/ДБ/БСП/ИТН с напълно измислена причина, сега ситуацията щеше да е съвсем различна, а ГЕРБ и ДПС щяха да са наврени в ъгъла! Точно тяхна е вината да нямаше изчегъртване, и това е нормално, тъй като бяха троянски кон на ДПС и ГЕРБ за обиране на протестния вот.
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шутове на мутрите какво пак реват? Нали именно те бутнаха Правителството, в което ги нямаше господарите им от ГЕРБ и ДПС.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен ми е много интересно сега това болно човече на кой ще се подчинява?ДПС Пеевски или ДПС Доган?
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам фиксацията на Слави Трифонов единствено срещу ПП-ДБ?! Отмъщава ли си, че не му дадоха да краде като бяха в Коалиция???? Или че са по-умни и образовани от него, пък той с някаква съмнително придобита дипломка. Слави се кандидатира всеки път и всеки път отказва да е депутат, защото знае, че когато говори, без да чете от текст, написан от сценаристите му, се вижда колко е неук и посредствен!!!!
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше Горан Брегович, тоя селски пръ дльо и комплексар още щеше да продава мартеници в подлеза на ЦУМ.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Певецът на мафията уж влезе в политиката да бори статуквото, а напада само една нова партия на две години.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дотук нищо ново. ИТН все пак поддържа мафиотския модел. Това е следствие от тяхното държане досега в паралемнта от възможността да направят правителство, но предлагайки корумпирани пропаднали политици като Никито Василев го провалиха. И сега. Слави без да се консултирал с юридическите си съветници, осъди предложението. Но не може да каже, че е против нуждата от тези промени и за тях ще се консултира. Много си прозрачен Слави. Много се репчиш и съчиняваш мръснишки песни, но не можеш нищо смислено да предложиш.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно няма жив българин, който смята, че Трифонов има капацитет за политически анализатор. Но Трифонов 30 години се представяше именно като клоун. Сега защо очаква нещо друго?
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да беше подкрепил правителството на ГЕРБ и ДПС. Ама те е страх. Сега пак си отворил уста. А вашето "експертно " правителство кой ще подкрепи?Особено като то знаем експертите - малкия Мук и Пацо Шнорхела.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Референдумът на Слави с какви точки влезе в НС и кои от тях се гласуваха? Някои от тях май третираха реформи в съдебната система, та да намалее корупцията??? Какво натвориха депутатите от ИТН, когато влязоха после в Парламента? Шоу "Ку-ку" навън, шоу на квадрат и в бившата сграда на Партийния дом!
45
7
 
1
 
! Отговори
ДБ ще пробват без ПП преди 1 месец
на следващите избори, почти сигурно е. Оставката на Христо Иванов постави началото на тоя процес.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Насаждача на про стотия и слуга на мафията пак изпълзя от смра дливата си дупка да плюв ва и да залива ефира с жлъч и злоба. Тотален некадърник и завистливец. Видяхме го какво може или по-скоро, че нищо не може. Цели 2 пъти имаше пълно мнозинство. Не стига, че не успя да състави правителство, а и развали единственото такова без участието на ГЕРБ-ДПС.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще започнат снимките на родния сериал"Дневникът на Вампира"?
42
0
 
10
 
! Отговори
Да живей чалгата, преди 1 месец
Другарю Слафчо , само да не забравиш тоя път вместо един, северномакедонскте космонавти да бъдат двама, все пак се учим от грешките си, нали така
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма по-голям гнусар в българската политика. Ако въобще един полуграмотен сакат сел яндур, развратил 3 поколения българи с про стотията си, може да се нарече политик.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Холограмата пак изскочи на хоризонта.Поне не го давайте в бкизък план,че не е за гледане.
39
1
 
3
 
! Отговори
И аз да кажа преди 1 месец
Споко сичко *** са упрай
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП не дадоха 4 милиарда на Славчо за да спаси умрелата си кабеларка и от тогава са му трън в очите и в г.за.
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко се опита да разцепи ПП ДБ и не успя.Сега и Славчо се пробва.Аман от елементарни кавали,които сами сме си избрали.Последното е цитат от славчова песничка.
36
8
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
С който и да се коалират ДБ, пиши го загинал. Тази (ДБ) ***, остатък от някакви "сини" химери, са най-подлите същества, мислещи най-вече за лична изгода.