Битката на доброволеца: Тежко пострадалият Светльо борил огъня с водоноска

Състоянието на момчето остава критично
19 юли 2024 14:27, Красимир Ангелов
85

Критично остава състоянието на 19-годишния доброволец Светослав Димитров, пострадал при гасенето на пожара в Сакар.

Лекарите полагат всички усилия да спасят живота му, като към настоящия момент са осигурени необходимите количества кръв и кръвна плазма. 

Кореспондентът на БГНЕС и БНТ Иван Янев става свидетел на тежкия инцидент.

"Бях там в качеството си на журналист, отразяващ един от най-големите пожари през последните 20 години у нас. Пожар, който се разпростираше на над 120 000 дка. Инцидентът се случи между село Щит и Райкова могила, когато нашият екип преминаваше през този район. Точно в този момент огънят излизаше на пътя. Имаше доброволци от селото, които със собствената си техника бяха излезли да помагат на пожарникарите. На едната водоноска беше качено това момче, което поливаше с един маркуч и следеше огънят да не прехвърли пътя", разказа Янев за "България сутрин".

По думите, когато огънят е бил вече нависоко, момчето е започнало да маха на екипа да минава по-бързо.

"Ставаше опасно и за нас, ние преминахме и явно след това се е случило това нещо. Вдигнал се е висок пламък, обгорил го е, паднал е от водоноската и за съжаление, е с много изгаряния. Те са трудно съвместими с живота, но се надяваме, че ще има сили да се справи. Той е на 19 години, младо момче е. Той е доброволец, дядо му живее в село Щит, а самото момче живее в Свиленград", поясни журналистът за Bulgaria ON AIR.

Иван Янев смята, че държавата е длъжна да се погрижи за живота на пострадалото момче.

"Главчев заяви, че е говорил с министъра на здравеопазването и има неговото уверение, че ако се наложи, ще бъде преместен в "Пирогов". Най-вероятно и аз дължа живота и здравето си на това момче, защото той ми даде сигнал, че трябва много бързо да премина. Ако се бях забавил, можеше и аз да бъда в болницата", призна журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО е нелегитимна организация , създава само проблеми и конфликти между държавите. Няма нужда от още оръжия, страдания, смърт, прекрачиха границата!
13
1
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Господ да дапази момчето. пожарникарите чакари да им дадат заповед да тръгнат да гасят...............през това време къщите и животните изгоряли((((((((((( дали има по - и д и о т с ка държава
12
0
 
15
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 1 месец
А ве некой знае ли що няма доброволци Роми??
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейкин и глупакът Цончо ,карат туби бензин в Русия , а не идват , да помагат на пожарите ...Тогава ,какво правят в България , а не си останат в държавата - kochina Русия .????????
10
0
 
22
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 месец
Дано това младо,смело и жертвоготовно момче да оцелее!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 6 Бабената ти трънкена!!Ще се молим.Кой пуска там деца!!!Отговорност КОЙ?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БабаПожарите може да се палят от някой, но може да се палят и дистанционно с оръжия и без да са на място, така че, трудно ще открият кой пали пожари!
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как може да допускат деца за доброволци??!!Кой ги убочава .С какво са екипирани -с нищо!Как минали покрай него и го оставили там.40 годишни мъже отавили 19 годишно дете.Нечие дете!!!И защо пак доброволци ще оправят нещата.Това е ненормално!!!
6
6
 
13
 
! Отговори
Няма държава преди 1 месец
Клоаката България не е държава а американска губерния - единствено издава лични документи , за друго не я търсете !
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано да оздравее това младо и смело момче, се помолим за него! Трябва да му помогнат!
4
1
 
19
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Бабакато видиш, че "зърнарите" си седят на климатиче и може да ти стане ясно кво е и що е. техниката дето блокираше магистралите щеше да е достатъчна да се угаси целия балкански полуостров (без майбасите и тундрите)
3
3
 
6
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
поредния червендалест свидетел който е много състрадателен, за едни 300 лева за живо предаване. неам думи. целата журналистика у нас е правена с обратното на юю
2
0
 
36
 
! Отговори
Баба преди 1 месец
Господи,благослови и спаси това момче.То си е жертвало живота,за да спасява .Но как така на всеки 20 минути има сигнал за пожар.Кой пали тези пожари?Медиите,държавните институции само информирате къде има пожар и после давате пепелищата.А нещо за причинителите на тези пожари...причините...по места не може да не се знае.Това да не е диверсия...
1
33
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Когато прегазите котка с колата си задължителни минете през автомивка и измийте остатъците отдолу по колата, че иначе почва да се разлага и да се вмирисва купето.