Битката на доброволеца: Тежко пострадалият Светльо борил огъня с водоноска

Състоянието на момчето остава критично
19 юли 2024 14:27, Красимир Ангелов
85

Критично остава състоянието на 19-годишния доброволец Светослав Димитров, пострадал при гасенето на пожара в Сакар.

Лекарите полагат всички усилия да спасят живота му, като към настоящия момент са осигурени необходимите количества кръв и кръвна плазма. 

Кореспондентът на БГНЕС и БНТ Иван Янев става свидетел на тежкия инцидент.

"Бях там в качеството си на журналист, отразяващ един от най-големите пожари през последните 20 години у нас. Пожар, който се разпростираше на над 120 000 дка. Инцидентът се случи между село Щит и Райкова могила, когато нашият екип преминаваше през този район. Точно в този момент огънят излизаше на пътя. Имаше доброволци от селото, които със собствената си техника бяха излезли да помагат на пожарникарите. На едната водоноска беше качено това момче, което поливаше с един маркуч и следеше огънят да не прехвърли пътя", разказа Янев за "България сутрин".

По думите, когато огънят е бил вече нависоко, момчето е започнало да маха на екипа да минава по-бързо.

"Ставаше опасно и за нас, ние преминахме и явно след това се е случило това нещо. Вдигнал се е висок пламък, обгорил го е, паднал е от водоноската и за съжаление, е с много изгаряния. Те са трудно съвместими с живота, но се надяваме, че ще има сили да се справи. Той е на 19 години, младо момче е. Той е доброволец, дядо му живее в село Щит, а самото момче живее в Свиленград", поясни журналистът за Bulgaria ON AIR.

Иван Янев смята, че държавата е длъжна да се погрижи за живота на пострадалото момче.

"Главчев заяви, че е говорил с министъра на здравеопазването и има неговото уверение, че ако се наложи, ще бъде преместен в "Пирогов". Най-вероятно и аз дължа живота и здравето си на това момче, защото той ми даде сигнал, че трябва много бързо да премина. Ако се бях забавил, можеше и аз да бъда в болницата", призна журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пенционер-ветеранТе действително са герои, такива доброволци от Варна, са спасили няколко села от пожара, преди да пристигне въобще пожарна!
33
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на Украйна!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
До Анонимен31 на пиянпетювщина. на съчинение -разсъждение, с източник "една баба ми разказа". на помен с чужда пита. на 300 кинта хоно благодарение на трагедия.
31
7
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Каква трагедия - изгорели хора в пламаците , защото всичко бе - изпратено в украйнаОгьн да гори тия дето сьсипаха бьлгария в последните -15 г напьлноВ ада ли сме
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Детето ги командвало моля ти се това на какво прилича
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До IQ 3.14Това го четохме, че са подарили и ракетите за градушка, дали е истина, не знам, да кажат дали са подарявали!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ КАТО НЕ КУПИХА ТЕХНИКА НА ПОЖАРНАТА ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА - СВЕТЛЬО С ВОДОНОСКАТА ЩЕ СЕ БОРИ
27
2
 
6
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Анонимен18 и комплект нормално работно облекло и високи обувки с железни стелки ще свършат работа. проблема е че заради това, че тия дето са отговорни "са чакали нареждане" хората са се юрнали по джапанки и къс ръкав и дрехите са се стопили върху тях. през тва време пожарникарите и шапкарите са допили бирата да не иде ягма, и като се е разгоряло хубаво и е настанала паника, са дошли на бел кон
26
3
 
16
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Ба си държаватъ!!!! Как ще призоваваш Хора без никакъв опит и подготовка, в качеството им на Доброволци, за борба с неконтролируем и силен Горски пожарпожар, бе??? Това е работа за Професионалисти, хора с опит, преминали специално обучение и подготовка!!! Жалко за 19 годишното дете...
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз за това не отидох не осигуряват никаква организация и никакво специялизирано облекло или поне алуминиеви одеала ял съм го като се обърне вятъра за стотна от секундата
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименА къде е гражданска защита, да помага професионално при бедствия и аварии? Защо я разтуриха Боковите? И обучение в училищата трябва да има, как се действа в подобни ситуации и как се оказва първа медицинска помощ!
23
4
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен след лошарика дето се включвал партизански в презокеанската оптика, явно някой трябва да ти обясни и кво е ракета за градушка, как се прави и как работи. къде ви намират поддържащи с четвърти клас is a mistery to me
22
0
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
тоя преразказва ли, или е гледал как всичко се случва и е решил че не е негова работа, щот ше си изпусне включването?
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи трябват оставки на много хора това е пълно безобразие
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека завали дъжд в тези райони, в които има пожар, пороен дъжд! А вярно ли е, че даже ракетите срещу градушка сте дали на масовия нацистки убиец Зеленски? Предатели! Зеленски по-важен ли е от България и населението, да му *** на физиономията на чудовището Зеленски!
19
10
 
3
 
! Отговори
д-р Менгеме преди 1 месец
До Д-р Менгеле щот нема и доброволци русофили.
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейкин ,не го допускат ,до пожарите ,защото е ром , а те имат вроден страх от огън !!!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се раздава защитно облекло на доброволците или да им се каже с какво да са облечени и обути, за да бъдат допуснати до рисковите зони
16
6
 
3
 
! Отговори
пенционер-ветеран преди 1 месец
и До Тоалетна - По Желание Не се Оди! не моа да повярвам, че още има останали такива Ба Лъ Ци, докато 240 в Климатизираният Партиен Дом на БКП смучат кръвчицата на нацията, някакви Ба Лъ Ци - си мислят, че са Герой като са Доброволци!!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До11Браво ,още жетвоготовни до има ,да ви спасяват зад..ниците,а майките да реватНапудрени безсмислени изказвания