От ПП-ДБ: Действията на властта за пожарите не са добре организирани

Защо се купуват коли, а не пожарни, пита Димитър Найденов
19 юли 2024 10:04, Красимир Ангелов
36
От ПП-ДБ: Действията на властта за пожарите не са добре организирани
Снимка: БГНЕС

Организацията в държавата по отношение действията на изпълнителната власт във връзка с пожарите не са много добре организирани, коментира преди началото на днешното пленарно заседание депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Димитър Найденов.

Той подчерта, че всичко е въпрос на организация и средства.

При кабинета "Денков" имаше 300 млн лв. в МВР, събрани от приходи, и с тези пари се купуват нови BMW-та, защо не се купуват пожарни, добави Найденов.

Ние като парламент, като законодателна власт с контролни функции върху изпълнителната власт, повикахме вътрешния министър и премиера да чуем каква е организацията, от което стана ясно, че няма добра организация и институциите не работят ефективно.

Кабинетът „Денково" беше свален от Бойко Борисов и Делян Пеевски преждевременно, отговори депутатът от ПП-ДБ на въпрос защо не е закупена тогава техника.

Вижда се, че те работят по начин, по който после се оказва, че не е добре за държавата, посочи Найденов. Искаме оставката на Калин Стоянов, не я подава, кой го защитава – Делян Пеевски и Бойко Борисов, каза още той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Димитър НайденовПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Важното е да има помощ за зеленски
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Реалист В момента управлява Сглобката в ГЕРБ частта! Така ли не го разбрахте?Изчакайте някой и друг ден да видите какво става след като се махнат тиквите от власт.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никак не са добре организирани, ама те и нямат за цел това след като те разпалват самите пожари!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Найденов,ами питай Киро де ! Той има опит с наводненията,нали беше там и ги разбира нещата като сложи гумените ботуши ! Е,само че го изгониха с лопати и с каквото намериха , не искаха и да го погледнат! До там беше той,а хората още си чакат помощите.Нали е много загрижен ....
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обясниха вече че пожарите са в труднодостъпна местност за пожарните коли. Тоя още не е разбрал че има нужда от вертолети а не от коли. Като няма нужната техника не може да се говори за лоша организация.
27
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Справят се прекрасно пожарникарите, само че умишлено пращате да палят за да изграждате фотоволтаични централи и вятърни генератори. Алчни сте до безобразие,ама нали домуса ковачки и прочие ви плащат.
26
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Много добре са организирани, пожарникарите са страхотни бойци. Проблемът е, че вместо да се купува техника, дрехи, коли, повишаване на заплатите, се хрантутят депутатите, субсидират се партиите с необосновано колосални суми. Слави Трифонов предложи по 1 лв, но Бойко, Доган, Корнелия, Пеевски отказаха, защото ще им падне гепенето. Ако се ограничат парите за колите, командировките, дрехите, храната, протоколните на депутатите и министрите и шефовете на агенциите и д-р., и се пренасочват към МВР
25
2
 
5
 
! Отговори
ебни атлантици преди 1 месец
мирчев къде се крие та не отива да гаси с лопата нали раздава бтр ите на украйна
24
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ПП ДБ питат - къде бяхме ние от ПП ДБ които управлявахме три години, че не купихме пожарни и самолети за гасене на пожари.
23
3
 
8
 
! Отговори
Гербер преди 1 месец
До Тони Иванов. Абсолютни глу.пости си написал. Провал във всичко имаше в последните четири години, когато ГЕРБ НЕ Е на власт. А когато беше, държавата беше сравнително добре, строеше се из цялата страна и имаше пари за всичко. Глу.пак.
22
1
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Много долни излязоха от това ПП/ДБ.Използват една природна стихия и човешка трагедия за извличане на политически дивиденти.Една държава не е само пожарни автомобили.Утре като стане някоя катастрофа същите ще питат защо Пътна полиция не работи.Е,как да работи без автомобили?
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що бе?Орязахте правомощията на Радев и ...закономерно се появи Главчев.Що ревете?Вие сте косвената причина за ситуацията и трябва да се срамувате, не да критикувате!
20
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Да бе, простоКирчо, Кокорчо и сапунения крал Денков, щяха по-добре да се организират! Ники щеше да е на път, Киртака на морето, а Кокорчо щеше да маа свинско със зеле, и да не му дреме! Да се радват, и ние да се радваме, че не са управляващи в момента!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв е тоя олипс на снимката ве и тоя ли политик е станал баси сякаш с кастинг сте ги взимали. Кой даде техниката ни на Украйна - Тагарев комсомолеца, завършил в мацкве ли беше? ***
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше Министерство на бедствията и авариите! Вярно, порочно създадено, за да бъде министър миловидната ханъмка Емел Екстрем! Но, вижда се от последните климатични изменения, че може би такова трябва да има и дейността му да е изпълнена с разум и съдържание, а не клуб за назначаване на наи хора, обществени поръчки и крадене! Герберастите закриха това министрество!
17
1
 
15
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Найденов , а къде отидоха 9 млд лв за 9 дни? А кой използваше правителствения самолет за вечеря в Солун? Стига сте се оправдавали с другите , корупцията е при вас и вашия защитник конгресмен от САЩ , е осъден на 222 години затвор за корупция!
16
1
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Митко, ще ти дадем пожарна отиди да гасиш, а не да приказваш. Нали си депутат гласувай закони, или си депутат само за кюфтетата?
15
13
 
5
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
В борбата с огнената стихия се видя пълния провал на герберското правителство. Такова беше и 12 годишното управление на Герб. България я превърнаха в държава от четвъртия свят,дори след африканските държави и последна в ЕС. Въпреки всичко мафията продължава да се натиска да управлява с цел присвояване на очакваните нови еврофондове
14
4
 
6
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Ее-еее, ми, само на пенсия и заплата - толкова! Ако искате успехи, на пожарогасителите трябва да осигурите и субсидии, както на земеделската мафия! Даржава няма, инициатива - скована, лансиране на лапачи и безотговорни хора на постове, верни партийно - поголовно - какво очаквате!? Никой не смее да доложи на висшестоящия Главчев - ,,Горим, стихията ни насмете", защото по древен тертип лошия вестоносец получава секира в главата! И изведнъж, цирът експлодира, резил и се задейства т.2 - справяме се!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една от най-точните и успешни партии в момента е Метрополитен- София с ръководител инженер Братоев. Това е модел за успешно управленско поведение и решение.