Не може да има две регистрации на една и съща партия

Електронното заявление за регистрация в изборите е правен момент
2 сеп 2024 18:23, Гергана Попова
44
Не може да има две регистрации на една и съща партия
Снимка: БГНЕС

Електронното заявление за регистрация в изборите, изпратено от ДПС-Ново начало, не е политически, а чисто правен момент. Това каза конституционалистът Орлин Колев в ефира на предаването „Твоят ден“ на NOVA NEWS.

Още по темата


„Дали политическа партия може да подаде заявление за част от избирателния процес, е решено от практиката на ВАС, като е допуснато подобно волеизявление да бъде направено в електронна форма. Подаване на заявление пред член на ЦИК и по електронен път не означава, че то ще бъде удовлетворено. Не може да има две регистрации на една и съща политическа партия или две регистрации на коалиции от партии, в които има еднакви участници“, каза още Колев.

По думите му, независимо от това дали електронната регистрация на ДПС-Ново начало ще бъде допусната, или отхвърлена, фракцията в ДПС, която се чувства засегната от финалното решение, ще го обжалва в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Политика
Има недоверие към законността и честността на изборния процес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
В уважавани медии се тир са бирата пълни небивалици,че ЦИК щяло да регистрира и двете коалиции Е няма как да стане поради ИМПеративната разпоредба в чл.127,ал2 на Изборния кодекс,която гласи "Всяка партия може да участва във всеки отделен вид избор САМО в ЕДНА Коалиция",така,че една от двете коалиции,в които участва ДПС ще бъде регистрирана и няма да се стигне както пишат някои светила до искане на смяна на наименованието на една от двете коалиции и нова подписка от 2500 граждани.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато начело на държавата застане прасе, държавата се превръща в ко*ина.
39
0
 
3
 
! Отговори
Чичолин преди 1 седмица
В миналото е имало съд Божи!Спорещите са вземали по едно копие с *** връх,яхвали са кон и който събори при разминаване другия печели Ууу нас коне може и да няма,но има магарета и който по-бързо язди той печели.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А бе много им са верни мъжете и въобще от две бири не се напиват.Преди двайсетина години посещавах често едно заведение и за две три седмици от персонала почнаха да ме имат като атрибут на кръчмата и към края 6-7 сервитьорки сядаха на масата ми.Бяха останали и трима немци и те се присъединиха и единия извади две-три хиляди и някои момичета погледите им се промениха и му казах да се пробва директно,че аз съм клиент и се уреди верния немец,останалите и те си намериха своята любов.Верни били,ха,ха,
37
0
 
2
 
! Отговори
Марион преди 1 седмица
Немкините не са крави фитко и мъжете им са верни!
36
1
 
1
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
А бе Диона може и да не стане президент,но си и личи,че е борбена и не е като някоя разплута немска крава на която мъжът и като удари две бири и се занася с първата срещната
35
0
 
1
 
! Отговори
Елена преди 1 седмица
Диона е политолог пред завършване във Великотърновския,така че скоро може да я видим и в това и качество по телевизиите,а за президент след като навърши 40 години Бренда.Ама това с вицето и е върха.Глляма реклама и направиха за дейността и като инфлуенсър,но дано си е взела парите от реката след като е прекратил договора поръчителя вносител на напитката,който бая облаги би получил след този шум,но май е закрила и сайта за продажбите му ужасен.А бе я и аз -Диона Президент!
34
0
 
2
 
! Отговори
Съдба преди 1 седмица
И фирмите съдружника му взе и имотите сараи собственост на взетите му фирми,а "сина" Пеевски и партията му ще вземе скоро като е той на изборите,а Доган не.Е,трябва да има и други фирми на доверени лица,а кой знае след като отиде в имот на Аталай дали не е загубил всичко,освен родната си къща.Е,поживял си е десетилетия като шейх,а сега може и като пенсионер с максимална пенсия - бил е два мандата депутат.
33
0
 
0
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
А и Пеевски няма как да бъде изключен само с изявление на Доган, на каквото и да си приказва председателят на контролната им комисия,не обърнах внимание на името му.Има си устав и тълкуванията на този,че тъй като Доган бил носител на непреходните им ценности и имал въз основа на това право еднолично да изключва са повече от смехотворни.А и валидна е съдебната регистрация в която Пеевски си е съпредседател.
32
0
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Пеевски ще финишира,Сокола не и затова представителите на ДПС Доган в ЦИК,начело със секретарката Солакова искаха да се приемат само документите на ДПС Доган,но не би,загубиха с 8 на 3 гласа и още когато стана известно,че и на двете ще приемат документите с един и същи час без входящ номер,то в този момент Пеевски спечели,макар и след съда,тъй че кои ще реши да регистрира ЦИК е решение от ден до пладне.Ще има от палата на Аталай да викат АВТЕНТИЧНИТЕ сме ние.Е,значи и Пеевски е,ха,ха,ха!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е сценарий. Сдобихме се с две ДПСта . България загуби суверинитет и ще загуби държавност. НАТО да ви спасява сега.
30
1
 
5
 
! Отговори
Бренда преди 1 седмица
Пеевски трябваше вече да е регистриран като първи,но май не владее държавата.Пак ще го регистрират.Оправен е,заслужава да е вице на президент Диона!
29
1
 
7
 
! Отговори
Пуделът е объркан преди 1 седмица
Как да не може по електронен път с електронен подпис?Оригиналните документи се сканират и въпреки липсата на изрична норма в изборния кодекс съда го приема за допустимо,кой каквото и да си приказва от ЦИК.
28
2
 
5
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Пеевски си подаде документите електронно,каквато е и трайната съдебна практика,а изявленията на бивш от ръководството на ЦИК,че трябвало да се представят банкова сметка,актуално състояние и други показва само,че не чувал за сканиране на документи.И Пеевски и момента е сам председател на групата,а изключването му е само пожелание на Доган,но не и правен факт.Неговста коалиция ще регистрира съда.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е една и съща партия,а две различни коалиции с различни участници ,затова имената се различават ,въпреки ,че и двете имат в името си ДПС .Сложен е казуса,ще видим какви ще реши съда.А то е взавимост от това кой е легитимен да регистрира .След като и двамата съпредседатели имат право,какво следва е интересно .
26
1
 
4
 
! Отговори
Мисля че преди 1 седмица
...това е само Прием на документи, а Не окончателна регистрация. На едната може да откажат регистрация?
25
2
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Преди няколко часа написах,че след препятствието съд,независимо по жалба на кого ще финишира Пеевски и получих един плюс и три минуса,така че от мен,ако сте по-знаеши не сте и от този.И не са две партии,а е една партия в две коалиции,така че едната коалиция няма да бъде допусната до изборите и това няма да е тази на Пеевски.Пеевски прескочи трапа със сигурност в момента,в който сложиха един и същи час на заявленията им,поради ред причини,но е прав и за електронния подпис.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на месец в ЦИК вземат по 10 000лв заплата,какви са тези решения
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са две различни партии. Това не са две магарета, които се казват Марко.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По този повод се сещам, че Томислав Дончев 20 години беше министър на електронното управление, а такова няма! Това е мистерия