Пеевски прати в Прокуратурата доклада за "пуделите и пачките"

МВР и ДАНС също ще го получат
24 юли 2024 08:32, Александър Попов
117
Пеевски прати в Прокуратурата доклада за "пуделите и пачките"
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати до МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49 НС за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

В доклада подробно е описано какво са казали изслушаните в комисията. Това са вътрешният министър Калин Стоянов, председателят на ДАНС Пламен Тончев, служебният министър на финансите Асен Василев, Бойко Рашков и много други, както и отговори на различни институции. Става дума за тирове с контрабандни цигари, часовника на Живко Коцев, подарен му от Стефан Димитров, посещенията на младежа и баща му в МВР и Министерството на финансите, факти от митниците.

Шумният скандал, свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция “Митници”, известен с участието на висши държавни служители, политици и контрабандисти стана популярен и с участието на един пудел и много пачки пари.

Според Пеевски Прокуратурата, МВР и ДАНС трябва да бъдат запознати с изводите в Доклада, като предприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина наяве.

Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата. Българските граждани трябва да знаят, кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за хората. Затова е необходимо институциите да работят и да не се прикрива истината, казва Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: докладДАНСПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадецът вика : "-Дръжте крадеца !" - Ха-ха , Свинчо е пътник , колкото и да плюе другите , по-хубав (по-малко грозен) няма да стане !
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
башибозук мръсен, мразят те турци, помаци и християни. дори ментата те мрази, *** му държиш чатала. *** долна. те американците само те санкционираха, руснаците те набиха и сега се молиме турците да те натаковат.
85
0
 
1
 
! Отговори
ДАНС преди 1 месец
изпрати до МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за Анмед Доган
84
0
 
4
 
! Отговори
Защо, бре? преди 1 месец
Пеевски може да каже много неща. Истината е, че той е човекът на първия ред на това Народно събрание, който е доказано корумпиран по американското и английското законодателство. Нека да обясни защо е в списъка "Магнитски"!!!
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски, ДАНС и прокуратурата ще бъдат пратени там където им мястото от Прокуратурата и ГДБОП . Затворете прозореца на Тончев да не скочи, когато отидат да го арестуват
82
0
 
6
 
! Отговори
Тоя преди 1 месец
Май преди Коледа ще е на джумерка,пръжка.поне мас ще пусне.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелият феномен е пътник и прави отчаяни опити, като отвлича вниманието от себе си и излива помия върху другите.
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той да разкрие откъде знаеше повече от половин година по-рано, че ще бъде санкциониран по Магнитски и прехвърли фирми и медии...
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелото момче да се огледа за собствените си грехове. Отдавна тряваше да е в затвора!
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината обаче е, че Свинчо, заедно с неговият приятел Мутраген, са символ на организираната престъпност. Този е дебел щото е преял от крадене, ако стъпят на кантара с Баце, ще го счупят. Свинчоо да говори за корупция, е все едно да слушаш Путин, че нямало война.
77
0
 
9
 
! Отговори
Страната на абсурдит преди 1 месец
Странно, за ГЕРБ, които управляваха 15 години, Пеевски не знае нищо притеснително и корупционно! А за ПП-ДБ, които са една на 2 години, ти да видиш каква помия съчинил.
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слабичко го дава. Едно време нареждаше качулките да ходят с 4 БТР-а да вземат копия на фактури от счетоводителката на Настимир Ананиев. С такива "мекушави" действия - да препрати, да призове, да сезира - вижте ми сигнатурата какви са последствията.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те ПП-ДБ едва вчера дойдоха и Пеевски вече има компромати срещу тях, ами за Борисов колко ли има. Премиерът Денков каза, че коалиционните консултации в "сглобката" на 80% ги е водил с Пеевки, Борисов стоял отстрани и мълчал, явно диво прасе го е газило.
74
0
 
3
 
! Отговори
Пеевски постановки преди 1 месец
ДПС не са само политиците, но и онези, които гласуват за тях. ДПС на Пеевски няма електорат!
73
1
 
6
 
! Отговори
Медийни димки на Шиш преди 1 месец
Идват предсрочни избори, а етническите турци в по-голямата си част не припознават Шиши. В това е големият проблем. Шиши държи регистрацията на ДПС и ще реди листите, но само това не е достатъчно. Шиши държи много хора във ВСС, Прокуратурата и Съда, но това пак не е достатъчно, защото без политическо представителство тия хора ще го забравят на другия ден. И медийните димки на Шиши за Шарлатаните, няма да му донесат гласове. Шиши е аут!
72
0
 
6
 
! Отговори
Фактите не лъжат! преди 1 месец
ПЕЕВСКИ Е САНКЦИОНИРАН ЗА КОРУПЦИЯ ОТ САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!
71
0
 
4
 
! Отговори
Бухалката на Шиши преди 1 месец
Това ли са му бухалките на ДС свинчето?
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо за КТБ няма ли да разкрие?
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя корпулентен "феномен" само заплашва и после нищо. Откога чакаме да разкрие за Радев, за пуделите... Обаче нищо. Лаладжия
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Д"омус"ПС онбаши, се прояви пак!Да почне да громи ГРЕБ, там има матриял за доста корупция!