Пеевски прати в Прокуратурата доклада за "пуделите и пачките"

МВР и ДАНС също ще го получат
24 юли 2024 08:32, Александър Попов
117
Пеевски прати в Прокуратурата доклада за "пуделите и пачките"
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати до МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49 НС за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

В доклада подробно е описано какво са казали изслушаните в комисията. Това са вътрешният министър Калин Стоянов, председателят на ДАНС Пламен Тончев, служебният министър на финансите Асен Василев, Бойко Рашков и много други, както и отговори на различни институции. Става дума за тирове с контрабандни цигари, часовника на Живко Коцев, подарен му от Стефан Димитров, посещенията на младежа и баща му в МВР и Министерството на финансите, факти от митниците.

Шумният скандал, свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция “Митници”, известен с участието на висши държавни служители, политици и контрабандисти стана популярен и с участието на един пудел и много пачки пари.

Според Пеевски Прокуратурата, МВР и ДАНС трябва да бъдат запознати с изводите в Доклада, като предприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина наяве.

Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата. Българските граждани трябва да знаят, кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за хората. Затова е необходимо институциите да работят и да не се прикрива истината, казва Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: докладДАНСПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
8
 
! Отговори
Ирония преди 1 месец
Този закръгления шишко дето не се е събличал по физкултура, няма ли кой да го сложи на мястото му, например Сокола.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шиши и Боко играят някаква сложна схема - театрална, всичките са от едно котило, зад които е руската мафия ...
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хидро-инжинерът е гъвкав мошеник, който се ориентира откъде духа вятъра, но работи в сянка. Той е вечно силната фигура, а не дебелака Шиши.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Феномена вече е г-н Магнитски, туй по му подхожда. г-н Магнитски и крадливия Толуп са една и съща монета с различни лица ези и тура. Явно Шишкото много си повярва, време е Догана да го сложи на мястото му.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи в нашата "демокрация" Шиши командва прокуратурата???? Българският народ е мъдър , той ще помни , че Шиши просто е един крадец ограбил България!
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май Коледата дойде по-рано за това охранено прасе.Дай боже и за другото,наесен.
41
0
 
5
 
! Отговори
Съд за г-н Магнитски преди 1 месец
" ... да се извади информация за "БТК, "Булгартабак, КТБ, за ББР, за язовири, за магистрали, митници, НКЖИ..." - беше казал един високопоставен човек в държавата!
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Делянчо мамин,кой ще гласува сега за теб,освен в ромските махали,и то ако дълбоко бръкнеш в бездънния си джоб?
39
0
 
5
 
! Отговори
Корумпирани ... преди 1 месец
"Българската прокуратура образува проверка на Пеевски въз основа на съобщението на OFAC, но тя беше прекратена през 2022 г. на рождения ден на депутата."
38
0
 
6
 
! Отговори
Цитат преди 1 месец
"В съобщението на OFAC за Делян Пеевски от юни 2021 г. се посочва, че той е олигарх, български депутат и медиен магнат и регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи."
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре,че мама Ирена беше шеф на тотото, та забогатя покрай нея и това отприщи следващите му далавери,за да парадира днес колко е загрижен за благото на народа.Дали ще се намери читав прокурор,който да се върне назад във времето и да се разрови в начина на придобиване на огромното му богатство?
36
0
 
7
 
! Отговори
Парадокс преди 1 месец
Досието на Пеевски по закона "Магнитски" е близо 300 страници!!!!! Българската пржкуратура и съд спинкат слодко за това, но за фейк-снимчици и фейк-сигнали имат време!!!!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата ГЕРБерска и ДПСарсща декада са едно голямо крадене. Проклятието на България са мафиота Шиши и Простия Боко Тиквата.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов и Пеевски трябва да се оттеглят по един или друг начин от политиката, за да отворят пространство за обновяване на партиите им.
33
1
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Бойко Борисов в тандем с Делян Пеевски, са два тежки воденични камъни, които поставят под въпрос европеизацията на България!
32
0
 
7
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
Делян Пеевски подава изфабрикувани сигнали за определенихора с цел всяване на страх и подчинение!!!
31
1
 
7
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 1 месец
Моля редакцията и в частност списвачите й,да не публикуват снимки на това човешко подобие!Моля Ви!!!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Мощни кукловоди като Бойко Борисов и санкционираният магнат Делян Пеевски дискредитират демокрацията и се опитват напразно да си гарантират властта". Томас Хакер
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се смееш ли,да плачеш ли?Низвергнатия от свои и чужди,зове за справедливост!Самата невинност!
28
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Мафияга ДПС-ГЕРБ гледат само как да очернят и заливат с помия политическите си опоненти, за да ги изхвърлят от политиката, за да си продължат ДПС-ГЕРБ с кражбите и далаверите.