Пеевски прати в Прокуратурата доклада за "пуделите и пачките"

МВР и ДАНС също ще го получат
24 юли 2024 08:32, Александър Попов
117
Пеевски прати в Прокуратурата доклада за "пуделите и пачките"
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати до МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49 НС за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

В доклада подробно е описано какво са казали изслушаните в комисията. Това са вътрешният министър Калин Стоянов, председателят на ДАНС Пламен Тончев, служебният министър на финансите Асен Василев, Бойко Рашков и много други, както и отговори на различни институции. Става дума за тирове с контрабандни цигари, часовника на Живко Коцев, подарен му от Стефан Димитров, посещенията на младежа и баща му в МВР и Министерството на финансите, факти от митниците.

Шумният скандал, свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция “Митници”, известен с участието на висши държавни служители, политици и контрабандисти стана популярен и с участието на един пудел и много пачки пари.

Според Пеевски Прокуратурата, МВР и ДАНС трябва да бъдат запознати с изводите в Доклада, като предприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина наяве.

Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата. Българските граждани трябва да знаят, кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за хората. Затова е необходимо институциите да работят и да не се прикрива истината, казва Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: докладДАНСПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
7
 
! Отговори
Миш-маш преди 1 месец
Чудесата в България не свършват! Един от най-корумпираните бандити в България, включен в Магнитски, тръгнал да се бори с корупцията. Това някаква шега ли е?!
66
0
 
5
 
! Отговори
Квик-квик преди 1 месец
Жално квичене:" Не съм сам! Санкционирайте и другите!"
65
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Докладът на тази комисия е напълно компрометиран от участието на Тошко Клоуна от ИТН-то поради това, че същият си присвои ролята на съдия. А Тошко Клоуна няма компетенция на съдия! Тошко е сценарист на измислени мръсни постановки!!!!
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шиши да громи корупцията, е все едно да кажеш, че Боко громи корупцията. Хахаха. Той бил председател, праща нещо, а ко стана с двете ДПСта бе Шиши?
63
0
 
5
 
! Отговори
bb преди 1 месец
********* кажи на захариев, който управлява техномаркет, който беше откраднат от мустака, който на свой ред го е откраднал от Китов, че има стока "на път" за около 7 милиона от около 4 години, и си позволява да изписва липси към складове, че идва видовия ден!!!
62
0
 
4
 
! Отговори
Смях в залата! преди 1 месец
Шиши боец срещу корупцията!? Смях в залата!
61
0
 
4
 
! Отговори
Мисля, че ... преди 1 месец
Мрежата на мафията се е сляла с правоохранителния орган в едно общо цяло и действа като бухалща с фей-снимки и фей-сигнали, за да сплаши и натисне истинсщите борци срещу Корупцията.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът 10 май се прави на забравил, че точно той е санкционираният за корупция и то от САЩ!
59
1
 
4
 
! Отговори
Чери преди 1 месец
"Според Пеевски Прокуратурата, МВР и ДАНС трябва да бъдат запознати с изводите в Доклада, като предприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина наяве." Според мен Прокуратурата, МВР и ДАНС трябва дапредприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина за Пеевски, който е вписан в списъка "Магнитски"
58
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 месец
А не попита ли прокУрВатурата кога ще прочете турския доклад за неговата контрабанда на цигари.:)
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С две думи, феноменален феномен.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
едва съмна, вече две статии за пеевски
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадецът вика: "Дръжте крадеца!"
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Санкционираният по Магнитски за корупция сигнализира за корупция ... Ааа ... ?????
53
0
 
8
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Ако вкарат всички твои далавери в прокуратурата ще имат работа за 10 години напред само с теб! Признавам, брутално нaгъл си! Ако дойдат тук италиански прокурори ще се видиш в чудо! Ще те вкарат там, дето два дена ще си им жена, после два дена ще са ти мъже, и така докато почнеш да се изпускаш!
52
0
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 1 месец
Най-големият Корупционер се "борел" срещу корупцията! Ще падна от смях! Този, който е санкциониран за Корупция и пране на пари от две от най-великите държави в света САЩ и Великобритания?!
51
0
 
8
 
! Отговори
Странно преди 1 месец
Най-оцапаният в корупция и престъпления, г-н Матнитски е точно тоя, който най-силно се бие в гърдите, че бил радетел за законност.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шиши видя, че Боко Тиквата завля цялата съдебна система, главния прокурор е пак гербаджия, избран от квотата на ГЕРБ във ВСС, значи няма кой да го накаже по закона "Магнитски" и стана сербез, надигна глава, много политически активен, започна да играе " сложни" политически мръсни игри.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олигархът Шиши вече 20 години е първи клиент на личната банка на Путенко ВТБ и вносител у нас на руски олигархични капитали, стана в последените дни много политически активен.
48
0
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Шишкоо, не се напъвай, че ще направиш някоя беля, ще замирише очень плоха.