Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
Петър Тошев преди 1 месец
Ей така става назначаването на тези позиции. Само връзкари и хора на някой си. Нищоправци с големи заплати.
263
1
 
3
 
! Отговори
ChatGPT преди 1 месец
Аз може пише по хубаво ама трябва бъде научен. Българин трябва по-грамотен за да научи мене пише по-добре. Българин грамотен рядкост.
262
2
 
4
 
! Отговори
Средновековие преди 1 месец
Каква жена рускиня е спряла назначението? Главнокомандващият на украинските въоръжени сили е Александър Сирски, чист руснак, президентът Зеленски е чист евреин (при това сма.хн.ат). Съвременният, уж модерен и либерален, уж демократичен ЕС, задмина Хитлер по расизъм. А за бедната българска журналистика (по Ботев) не си заслужава и да се говори.
261
4
 
5
 
! Отговори
Парадокс преди 1 месец
Аз предлагам за посланик в САЩ да изпратим жената на Кирил Петков. Тъкмо да им изпече пресни закуски и козунак. За посланик в Украйна предлагам Костя Копейкин. Хем ще ни освободи от присъствието си, хем ще покаже нагледно как се грижи за българите там. Може някой заблуден приятелски куршум да го настигне някъде, но той е мъжага, ще оцелее. :)))
260
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ви имам заглавието! Безумие от гледна точка на граматиката!
259
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трипъл фейспалм! Кви хора са начело на държавата ни, просто не е истина!
258
5
 
7
 
! Отговори
Копейка постевропеец преди 1 месец
Русия печели войната, Радев ни става президент доживот, въвеждаме руските феодални порядки, а всички копейкоблизогъзци ставаме шефове и доносници. А съда и прокуратурата освен че няма да закачат престъпните босове и политиците, както и досега, ще подгонят редовите граждани. Всички ще сме еднакво бедни и никой няма да стърчи. Хрр.. уф, пак съм се подмокрил!
257
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно!
256
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се правете, че не разбирате. Идеята е да се покаже, че Радев имал връзка с Путин. Това са евроатлантически умнотии. Не ви ли изглежда умно? От бързане да го напишат даже заглавието са сбъркали.
255
11
 
6
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 1 месец
Вън наглите окраинци!
254
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-важното е, че рускинята е агент на КГБ (ФСБ).
253
11
 
6
 
! Отговори
Варна преди 1 месец
До 269. Пич много си назад с материяла. Ако твоята жена прилича на украинка ти съчувствам. Украинките са много простовати. И да те вветна, повечето от тях преди 15-20 години, като дойдеха на море, се правиха на рускини. Ама ти на село от къде да знаеш
252
5
 
9
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Кралят на Бонго рускинята учи децата си първо на руски, и 40 години да живее у нас говори с такъв акцянт че направа падладяваш ат его. една идея по лош избор от това да се ожениш за нагличанка
251
12
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 месец
И пак наглост украинска. И тук се намесват, и това не им харесва, въпреки цялата бг помощ наглеят, вместо да замълчат, евентуално - да се изказват само за да благодарят. Май в България вече никой не може нищо да решава без благословията я на ес, я на ек, я на украйна. Суверенитет та дрънка.
250
0
 
5
 
! Отговори
Заглавито преди 1 месец
Е трепач
249
8
 
19
 
! Отговори
До Краля на Бонго преди 1 месец
Рускиня и украинка не е едно и също. Украинките са хубави и разбрани. Физически са сходни с нас, по характер също. Рускинята е напаст и не е вярно, че е непретенциозна. Помня как за първи път виждаха западен моден журнал или такъв за обзавеждане, едва когато пристигаха като снахи у нас. И веднага претенции до небето, нищо не им харесва в България, искат на Запад, а идват от малки градчета, в които само главната улица е асфалтирана и тьотките са с басмени рокли, каквито бабите ни носят у дома.
248
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
263 Молец. Денков е най-невзрачният и най-неможещият премиер за всички времена.
247
10
 
10
 
! Отговори
Кралят на Бонго преди 1 месец
Разбирам льольовците дето се женят за рускини и/или украинки. Жените са хубави и не много изискващи/ Така, че когато нашенският льольо (в случая Танев, който и да е той) не го е взела никоя наша мома, човекО си е купил рускиня. ЛюбоФФ от нейна страна не е имало.Но със сигурност не може да бъде посланник в Украйна с подобно семейство. Все едно жена ми да е еврейка, а мен да пратят посланник в Саудитска Арабия или Иран. Радев не е у ред да мрънка.
246
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами като не искат да приемат посланика ни поради национална дискриминация, спираме всички помощи и доставки. Защо позволяваме едни мър солковци, които зависят от нас да ни извиват ръцете, ние държава ли сме изобщо или някакви плу жеци? Как може Денков и Главчев да не познават нито един закон? Защо Орбан блокира помощите от ЕС докато не възобновят транспорта на газ, а ние само седим и гледаме как се гаврят с нас някакви умрели нацисти, които скоро ще ходят на съд?
245
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е пред колапс. Трябва посланик на мира, не безмозъчен и обвързан с доставки бивш военен министър!