Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 221 А защо пусна бюлетина за него? Щото проработи КГБейската тактика да ти обянсяват, че ректора на СУ не е "истински мъж" ли?
203
1
 
6
 
! Отговори
До 211 преди 1 месец
Е Тагаренко ли е той като знае колко е генерален го е страх да отиде на лекар
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 128 Прати им твоята съветска съпруга или снаха, не намесвай българките.
201
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя позор ме е яд че един път пуснах бюлетина за него.
200
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 213, ела да ми биеш шута:))) ще направя кат' паметника на савецката армия
199
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименСамо че тези в парламента не искат да има такъв референдум, че ще стане ясно колко българи предпочитат президенската или парламентарна да е държавата. Видяхме ги тези от парламента последните 3 години - знайни и незнайни крадци и псевдо политици.
198
3
 
3
 
! Отговори
До 215 преди 1 месец
И какво да им донася,че в България се напълни с украински нагляри ли .Това и на децата им е ясно
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мръъвояда мравки шмъркаа, шмъркаа, ляля, ляяяяя
196
2
 
3
 
! Отговори
До 213 преди 1 месец
Теб ще ти бием шута и обратно в Урколандията ти
195
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
требвало е да слухти там и да донася на кремълските разбойници, ама мене друго ми е странно предложението е на кабинета Денков-Габриел, чудно ми е тия неадекватници какво са очаквали и по-конкретно защо са го предложили, да не играл чичо Долар:)
194
2
 
5
 
! Отговори
До 208 преди 1 месец
И на мен не ми харесва Тагаренко украинската копейка,а той да даже в България ги докара да храним украинските му наглари,а те като въшка на чело се изпънали параzuтите
193
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да го уволняват тоя и да заминава в руския мир заедно с шшляпката
192
0
 
8
 
! Отговори
Хммм?!? БХК? преди 1 месец
Това не е ли дискриминация на етнически признак?!
191
7
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Радев да си гледа работата, него никой не го пита за нищо! Жалък руски агент! Умирам от смях, когато някой каже, че този паяк бил натовски генерал!
190
2
 
4
 
! Отговори
До 206 преди 1 месец
Сами дето тук е България и всеки може да бъде, какъвто си иска, украински просяк и никой не длъжен да хареса украинските нагли просяци,нито пък да ги храни
189
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха! Укрите не го били харесали, защото жена му била рускиня!!!! Ние пък не харесваме фръцлата, която са ни пратили за посланичка и която се опитва да командва институциите в България! Да си я прибират танцувачката на пилон! Не я искаме тук да създава само дрязги!
188
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе манете румен рублата, сапуна, кирчо шашмата и мария хаджидимовата ***, тоя Танев той е за жалене натресъл се на рускиня, ората от оня край куче си не зимат, по морето гларусите дават минус точки за рускиня, а тоя сам се прекарал. Като оня стар лаф - Отидох в Коми да изкарам за Волга, а се върнах с Олга, Олга ме извози и сега целата махала на нея се вози...
187
2
 
3
 
! Отговори
До 203 преди 1 месец
Ами кажи му го , защото про100 Киро ги изпразни даже тия дето са в резерв на българската армия да се да се докаже колко верен евролунатик е
186
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Надя, според мен същото трябва да се случи с всички русофлясници, като трябва да се почне от прокълнатите им тpoлове
185
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарение на Румен пилона, България никога няма да бъде президентска република и това е прекрасно.