Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да бъде разследван от прокуратурата за дискриминация! Още повече ако засегнатата има Българско гражданство
243
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков бе един от НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ премиери на БГ след И.Костов! Писна ми от руски гоооовнояди в този сайт.
242
16
 
18
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Постъпката на Денков е скандална. Гомно-яд!
241
4
 
9
 
! Отговори
Бургазлия преди 1 месец
До 257 И защо някой трябва да ходя някъде? Живеем си в Бургас с украинката и ни е много добре. Светът е широк, всеки може да се сгодява и жени със всеки. Българите като гледам в момента са обвързани доста с украинки/рускини, в което не виждам нищо лошо.
240
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
''спряло'' ? Ей, майMун ,завършил Шекеробългарски вув Фъкултето,откъде ви намират толкова прости *** дори едно заглаве не може да напишете.
239
1
 
3
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
И БЕЗ ПЕТЕЛ СЕ СЪМВА.
238
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен ! преди 1 месец
Къде се скри онзи предател Тагарев продажник който в устата му беше само Украйна възможно ли е това да се случва в България както видяхме ми този предател когато беше на поста той веднъж не каза нищо за България за българите за нас не го ли видяхте с един тъкъв дрогиран поглед праволинеен и фиксиран само за Украйна и само за Украйна това нито е демократично това не е нормално и не е България!
237
11
 
9
 
! Отговори
До 253 преди 1 месец
Така ли бе уркозлия ,я си ходи в Уколандията с тия евтини лозунги
236
14
 
10
 
! Отговори
До 254 преди 1 месец
И за кой да гласува ,за тия дето харчат милиарди да хранят украинските нагляри и те даже си помислиха ,че тук вече им е Урколандия.Ай сиктир
235
10
 
8
 
! Отговори
До 248 преди 1 месец
Ами тук не ти е Уколандията като не ти харесва престоя не е задължителен
234
9
 
5
 
! Отговори
Търпение! преди 1 месец
Българския народ се оказа много търпелив и глупав човек да не повярва, че отново ще има избори пак ще се харчат едни пари за безмислени избори и резултатите от тя са почти еднакви винаги България изгуби милиарди евро финансирани от ЕС поради този нелеп факт че няма работещо правителство..... Виновните трябва да се съдят по бързата процедура и да им се удари печата да нямат право повече да идват в нашата родина!
233
13
 
7
 
! Отговори
Бургазлия преди 1 месец
Е, аз вече се сгодих за украинка. Смятам, че са хубави и стабилни жени. Според мен много българи за вбъдеще ще взимат украинки за жени!
232
18
 
14
 
! Отговори
До 244 преди 1 месец
Е за украинска ли змия да се ожени стигат ни и тия просяци ,айде няма нужда от още
231
17
 
13
 
! Отговори
До 245 преди 1 месец
Ти нямаш президент бе украински просяк, защото мандата му изтече и отказа да прави нови избори,а защо ли?
230
13
 
5
 
! Отговори
Чудомир преди 1 месец
Реви марко,реви братко,.аз на двора ти в обора да просим ние за Зельо порраа
229
6
 
15
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Да попитаме главнокомандващият: Сложно ли се живее без мозък?
228
14
 
18
 
! Отговори
111 преди 1 месец
Този М У Н Ч О докога ще го търпим? Той е срам за България!
227
18
 
15
 
! Отговори
охобохо преди 1 месец
жена му била рускиня. Да си гледат техния военен министър който е роден в Русия, роднините му живетя в Русия, пък после да имат претенции. Тия наистина са егати и изуменото племе. Направо пращят от мозък и желания
226
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Абе да му влезем на човек в положение, все пак за рускиня е женен... Вие го пращата в страна във война. Виж ако не вземе жена си може и да се навие.
225
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Иван.. България няма президент, а Резидент. Опита да назначи човек с връзки с Русия го доказва за пореден път.