ДПС на Доган поиска още 320 милиона лв. за земеделците

Депутатите са внесли предложението в деловодството
30 юли 2024 08:05, Петър Бойчев
24
ДПС на Доган поиска още 320 милиона лв. за земеделците
Снимка БГНЕС

Народните представители от ДПС, минали в лагера на Ахмед Доган, са внесли предложение в деловодството на Народното събрание за изменение и допълнение на приетия на първо гласуване на 24 юли 2024 г. Законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България. То е за увеличение на държавните помощи в сектор Земеделие с 320 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“.

Народните представители мотивират предложението си с това, че ще осигури изплащане на втория транш по „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и държавна помощ „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделските стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“.

В мотивите си народните представители от ДПС подчертават още, че земеделските стопани продължават да са в изключително тежко положение след поредицата икономически кризи от 2020 г.

„Неблагоприятните климатични събития през последните седмици също се отразяват много сериозно на първичното производство на селскостопанска продукция – вкл. върху прилагането на основните технологични изисквания при отглеждането на културите, което може да доведе до значително намаляване на площите и свиване на производството.

Предоставянето на държавната помощ е изключително важно за тяхното оцеляване, гарантиране непрекъснатостта на селскостопанското производство и на продоволствената сигурност.“, се пише още в мотивите на вносителите, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Театъра на Ердоган да се справи с пост-комунистическите театроводи става реалност с Идеологията (и моралната подкрепа) - от Москва, търговията и реалното влияние на Османската империя - от Анкара. КомунАллахАкбар!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАЙ Е СЛАДКО ДА ХАРЧИШ БЮДЖЕТНИ ПАРИ!!!НИКОЙ НЕ ТИ ТЪРСИ СМЕТКА ЗА НИЩО ОСОБЕНО КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОЛИТИК ОТ РАНГА НА ДОГАН ПАЗЕН ОТ НЯКОЛКО ПОСОКИ-А ИМЕННО ВАШИНГТОН,АНКАРА,БРЮКСЕЛ И МОСКВА!!!ТИЯ ПАРИ КАТО ГЛЕДАМ СА ПРЕДОСТАТЪЧНИ ЗА ДРУГАРЯ ДОГАН ДА СИ ПОСТРОИ ОЩЕ ЕДИН САРАЙ,КЪДЕТО СИ ИЗБЕРЕ!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
320 МЛН.ЛЕВА!!!С ПАРИ И БАБА ЗНАЕ!КОГАТО РЕШАВАШ ЕДИН ПРОБЛЕМ С ПАРИ ТО ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ А РАЗХОД!ОЧЕВИДНО Е,ЧЕ ДРУГАРЯ ДОГАН НЕ ИСКА ДА РЕШАВА ПРОБЛЕМИ,А ДА ПРАВИ РАЗХОДИ (РАЗБИРАЙ ДА ХАРЧИ ПАРИ).ЕТО ВИ ГО НОВОТО СТАРО НАЧАЛО НА ДПС!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БРАВО НА ДРУГАРЯ ДОГАН-РУСКАТА АГРЕСИЯ В УКРАЙНА Е ВИНОВНА ЗА СУШАТА В ДЖЕБЕЛ И ИСПЕРИХ!!!ИСКАТ ОЩЕ ПАРИ!КОЙ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ?ИЛИ КАКТО КАЗВАТ ЕВРЕИТЕ АКО РЕШАВАШ ЕДИН ПРОБЛЕМ С ПАРИ ТО ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ А РАЗХОД!!!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА СЕ УТОЧНИМ ВСЕ ПАК...ДПС НЕ ИСКА ТЕЗИ ПАРИ ЗА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ,А ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ...АМА С ПАРИ И БАБА ЗНАЕ БЕ ДРУГАРЮ-ЕФЕНДИ ДОГАН!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЙОК ПАРА ЧОК ПРОБЛЕМ!
12
0
 
4
 
! Отговори
АМИ преди 1 месец
ДА ГИ ДАДЕ ТОЙ-ИДВАТ ИЗБОРИ
11
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
никакви пари повече на фонд земеделие това е касичка на дпс никои насила не ви енакарал да се занимавате със земеделие само лакомията за евросубсидиите
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 9 Не 32 милиона иска Доган , а 320 милиона народна пара за земеделците които получават и държавни и европейски субсидии , а продукцията в страната ни е основно 80-90 % внос - месо, сухо млеко, зеленчуци, плодове.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да и ДПС на Доган иска с париците събрани от нас данъкоплатците да даде на земеделците още 32 милиона за да гласуват правилно и да стане ако не първа то втора политически сила във следващият парламент, имайки в пред вид и това, че народа масово нема да гласува.
8
2
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 1 месец
Браво на Доган .....Шиши с Осемте Джуджета е Запалил Тротинетката с Еднопосочен Билет към Небитието.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
7
0
 
7
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
Глад Доганее..глад...Свинското спре да ти дава и сега се загрижи за земеделците.Давай Прасуне,ти си на ход!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи така: По време на Османската империя Българските Ковбой - Селяни са имали собствени земи, въпреки, че са ги забивали на колове. По времето на Соца, след 1944г. им изземват земите и ТКЗС са били ужким НАРОДНИ под управлението на БАНДАТА КОМУНИСТИ. След 1989г Бандата КОМУНИСТИ заедно с БАНАДАТА ОСМАНЦИ ужким връщат откраднатата земя на внуците на Ковбоите, изкупват я или е под ренда и стават ПАДИШАХИ на земите БЪЛГАРСКИ и сега БЪЛГАРИНЪТ ЖИВЕЕ НА НЕ СВОЯ ЗЕМЯ!
5
0
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Избори идват пари трябват,поне половината ще останат в дпс доган.
4
0
 
7
 
! Отговори
Ако може преди 1 месец
Да е за сметка на бюджета на олимпийците, може да е от по голяма полза
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна ? Затова ли ядохме украинско зърно? Ама това не е икономическо въздействие, а политически натиск. А икономическа криза няма, щом ни искат в Еврозоната! Объркахте се май! Ама ще ви дадат пари със сигурност, за още отбранителни мерки срещу руската агресия. Лошото е, че Тръмп се кани да спира войната, и пак ще имате негативно икономическо въздействие.
2
0
 
19
 
! Отговори
Айде ОКАДАР! преди 1 месец
Аз пък искам Доган да бъде осъден на 320 години затвор
1
0
 
19
 
! Отговори
ДжевдетЧакърян преди 1 месец
Видехте ли сега Зърнарската мафия кого обслужва