Терзиев за Борисов: Боли ме, че най-важният ми гласоподавател говори така за мен

Лидерът на ГЕРБ пак го нарече "внук на мракобесната ДС"
1 авг 2024 12:45, Петър Бойчев
115
Терзиев за Борисов: Боли ме, че най-важният ми гласоподавател говори така за мен
Снимка БГНЕС

„Боли ме, че най-важният ми гласоподавател се изказва така за мен, но животът е тежък, така че ще трябва да свикна. Но взимам си бележка, все пак г-н Борисов е гласувал за мен и неговото мнение е от изключителна важност в политиката на моята администрация, така че му благодаря, че е конструктивен критик и обещаваме, че ще се справяме все по-добре". Така коментира кметът на София Васил Терзиев казаното от лидера на ГЕРБ в парламента.

Борисов заяви: "Сега бяхме свидетели на една между семейна свада между коалиционните партньори ДБ и БСП. Подкрепям ген. Атанас Атанасов за Георги Йорданов, но искам да се разграничи от внуците на мракобесната ДС, на висшите ешелони на ДС". И уточни, че има предвид Васил Терзиев.

"Който махна главния архитект на София и със същите трикове на ПП сложи една жена, която не познавам, но хем е главен архитект, хем не е, защото за тази длъжност трябва конкурс. Затова призовавам Атанасов да се разграничи от този кмет, защото другото е много двоен аршин", допълни още Борисов. И допълни, че за това време нищо не е било направено в София. Градът стои така, както го оставихме ние, каза той.

Заседанието на СОС пропадна

Междувременно днес пропадна извънредното заседание в СОС заради липса на кворум.

"Поставихме рекорд по най-кратко заседание по толкова важна тема. Оказва се, че почивката в Гърция е доста по-важна от въпроса за това как ще се управляват най-важните общински дружества, през които минават милиарди. Разбираемо е, все пак колегите са фокусирани върху проблемите на София, така че им е простено, че избраха пясъка, слънцето и фрапетата, вместо да дойдат и да минем отново през дискусията за назначенията, които са много политически", каза Терзиев.

„Докато повечето назначения са политически, а не професионални, не на базата на компетентност, не на базата на умения да управляват тези толкова важни активи за града, тези дружества вместо да носят пари за бюджета на София, ще бъдат едни дупки, които ние трябва да пълним с нашите пари“, каза Терзиев.

Столичният кмет добави, че борбата с „това решение, което е изключително вредно за софиянци и което ще има дългосрочни последствия“, продължава.
„Разочароващо е, че за пореден път за големите теми няма интерес. Има удобно мълчание, има епизодични коментари по Фейсбук, но няма присъствие и няма отдаденост за решаването на проблема на града“, подчерта той.

Терзиев е категоричен, че за него и екипа му това е ден пореден, в който ще продължат да защитават интересите на софиянци и на това как се управляват техните пари, защото това е много голям ресурс и отбеляза, че това как се управлява, има отношение към живот на всеки един софиянец. Столичният кмет заяви, че оттук нататък „следва борба докато имаме инструменти да я водим“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буци, абе един цигулар обикаля Банкя и пита за тебе, говори на сръбски и носи *** от цигулка, Сретан се казва, вика къде живее Буци че имам да му връщам нещо от едно време още, питам го цигулка ли ще му връщаш? Вика, да бе да, аз му викам дай аз ще му я върна, а Сретан вика, Ааа Не! не може, твърде лично е! Буцко дано скоро те намери Сретан да ти върне там цигулка ли е? или каквото има да ти връща
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Назначението на Терзиев също е политическо, а не професионално и експертно. Поне да имаше сътрудници-експерти, а то нищо. Пак страдащите са гражданите. Толкова силно иска да разпределя държавните пари, че дори не му е неудобно да се кандидатира за кмет, въпреки непознаването на тази професия.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма любов между ДС отрочетата, голямо чудо!
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За децата ни измъдриха дистанционно обучение, тия умници дистанционен кворум и дистанционно участие в заседанието не могат ли да си направят?
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терзиев, то всички комунисти Ви боли в днешно време, питай чичо си от ЦК на БКП, ако искаш да не те боли слагай вазелин на *** преди да те любят фитнес батките
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов то подари София. Трябва да си благодарен, че ще ти я и вземе.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йаххаха ... Жалакар.
25
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Кметът и Бони правят всичко обратно, но другите съветници не са обратни, и искат София да не върви обратно а напред.
24
11
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Градът бил какъвто го оставили....че вие го ИЗОСТАВИХТЕ другарю Борисов! Терзиев може да е всякакъв , но смени тротоарите на Тодор Живков 4 месеца след като встъпи във власт, а какво направи па ча та от Самоков? НИЩО!!! Всичко се правеше за да има пари за чекмеджетата ти - паветата, ремонта на НДК.... Уволнил Здравков - ами че той си беше за уволнение още с встъпването си. Аз си спомням зелена София, а този я бетонира за да кр а дне за теб!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми да направят отдалечено гласуване и няма да се влияе кворума от почивките. Всеки има право да ходи на почивка поне веднъж в годината.
22
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терзиев не е за тая работа. Фирмата му, не знам, била просперираща, може и така да е. Ама София не е фирма, столичен град е с все проблемите си. А той, вместо да ги разрешава, нови създава.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължават лежерните закачки между нашите премъдри политици. Лято е, горещо е, мързеливо е. Няма нужда да де чистят улици от снега, нито да се съставя правителство, пък пожарите така или иначе не мога да бъдат загасени. И нашите премъдри изпадат в едно такова полувесело-полумързеливо настроение. Милите ни родни отпадъци.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв гласоподавател ? Той е от Банкя а не от София . Тоя бърка селянин с гласоподавател :)
19
1
 
10
 
! Отговори
ДС vs. ДС преди 1 месец
Всички сте за затвора,Мазиле! Всички крадци на прехода,пребоядисани червени партийци, комсомолци,Гномове,канадци,криптодалаверджии, лодкари-грантояди, чекмеджани,сараи,намагнитени,пудели,импексови,костовисти, чалгари,царисти,седера3ти,либера33ти,гербера3ти,дебера3ти,пепера3ти,двулучия, въздуховоди,Фараони,надполковници, патрЕотЕ,торбички,релси,аптекари, деформатори и всякаква гну3на папла4 на хранилка на Посолството!!!
18
9
 
22
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
Срам ме е че гласувах за това комунистическо uзчaдue
17
7
 
22
 
! Отговори
Факти преди 1 месец
Борисов е в кампания и говори политически. А този Терзиев вместо да остроумничи на дребно, да вземе да направи нищо. Само на обвинения срещу Фандъкова го кара досега? Докога така?
16
6
 
27
 
! Отговори
Шефа от Шефилд преди 1 месец
Този неффелен господин на снимката няма хъс да диша, та ще ръководи столица, всичко в живота му се подарява, и му се казва къде да се подпише, той не може да си върже връзките на обувките.
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агент "Буда" имал лоши спомени от "мракобесната" ДС :)))) ...а от кметя на Симитли имал спомени за големи преживявания
14
6
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Васко ДС-то си мисли, че Общината е като откраднатата и подарена му фирма от ДС. Ай сиктир!!!
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДС не бе разобличено и се вижда, че децата и внуците на ДС управляват и владеят активите на държавата! Но това ни е елита и то е даже нормално. След 1944г. избиха предишния елит- времената бяха такива. Сега - напротив- *** им дадоха пари и станаха нов елит, рециклиран. И това е по- доброто решение от насилиета. Не е проблема в ДС, това вече приключи, а в липсата на национална представа как да се развиваме и на какво да заложим. Няма и волеви личности за политици.