Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага

Москва въведе режим на "Антитерористична операция"
10 авг 2024 06:50, Петър Бойчев
714
Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага
Снимка БГНЕС

Нови руски танкове могат да стигнат до площада пред сградата на Райхстага в Берлин в отговор на появата на германска бронирана техника в състава на украинските части, нахлули в Курска област. Това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че думите му са в отговор на публикация в германския вестник „Билд“, която съобщава за новата поява на германски танкове на руска земя 80 години след Втората световна война.  

Русия въведе рано тази сутрин режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва Ройтерс.

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации.

Медведев окачестви публикацията, „в която с гордост се съобщава за завръщането на германските танкове на руска земя“, като реваншистка. „В отговор ще направим всичко, за да доведем новите руски танкове на Площада на републиката (пред сградата на Райстага в Берлин)“, написа той в социалната мрежа „Екс“.

Вестник „Билд“ съобщава, че в украинското нахлуване в Курска област се използват бронирани машини „Мардер“. Засега германските власти нито са потвърдили, нито са отхвърлили официално тази информация, а председателят на комисията по отбрана на Бундестага Маркус Фабер каза, че не вижда проблем в използването на германски оръжия в нападенията на руска територия, включително и на танкове „Леопард“.  

Масираната атака от страна на украинската армия в Курска област започна на 6 август. На територията на областта няколко пъти беше обявяван сигнал за въздушна тревога.

В резултат на обстрелите и нападенията са били убити най-малко петима и ранени над 60 души, сред които девет деца, съобщи ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: КурскРусиярайхстага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
535
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато в панталоните имаш фамилията си а нямаш топки само заплашваш и се криеш в бункера Жалка работа
534
5
 
12
 
! Отговори
До 568 преди 1 месец
Той е дребен, ще се събере в танка. Но другото не си го представям :)
533
8
 
13
 
! Отговори
Атомна БоНба преди 1 месец
След като се отказаха да се самоизбомбят с атомки, лансираха новата версия "Напред към Берлин". С Голям Арсенал от словесна еквилибристика е снаряден Медвьодев, хеля кога е пиян, щото като трезвен никой не го е виждал.
532
4
 
8
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
Ми да ги пускат,кво се мотат.Блядите,Украйна не могат,два хода да победят!!!
531
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представяте ли си Медведев - танкист на път към Райхстага?
530
15
 
14
 
! Отговори
Ало украинците преди 1 месец
Разбрахте ли кво става на бойното поле. Нещата май отиват към край и на това контранастъпление. Абе вие не трябваше ли Крим до си връщате.
529
14
 
19
 
! Отговори
Гледайте внимателно преди 1 месец
Следете ситуацията и си правете изводи, за да не се окаже, че някои ще я видят отблизо. Пропагандата е вредно нещо, особено ако повярваш в собствената си пропаганда. Тази контра в Курска област е наистина началото на края на държавата Украйна. След около два-три месеца ще разберете защо.
528
10
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Слава убииците на солдати!
527
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях сигурен, че този неадекватник го е казал. Началникът му го използва за да дразни хората.
526
17
 
9
 
! Отговори
Хуйшума мжго утепъ преди 1 месец
Два стадиона като нашия Национален стадион ще бъдат напълнени с майки, сестри, дъщери и приятелки на загиналите и тежко осакатени над 185 000украински войници. И друго как бащите, братята и приятелите на пострадалите стреляйки по руснаците на всеки 10 патрона ще слагат един в задния си джоб с надежда че един ден накъде в Киев, някъде по брега на Днепър, някъде на летище със суперни самолети че ще имат възможността, силната и крепката ръка да застрелят зелената гад директно в главата.
525
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяхме до къде стигнаха!
524
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много са силни на приказки руснаците . Те щяха да стъпчат Украйна за седмица - две, а минаха повече от 2 години. От две седмици украинците дори си пият кафето на руска територия и никой не може да ги изгони ....
523
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите...могат...Райхстага...бля...бля...бля!
522
15
 
15
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 месец
Запада винаги ще страда със своя хуманизъм и демократични ценности ,които изповядва срещу диктаторите. Още в края на ВСВ съветници на Труман са искали да приключат със заплахата сесесере, както с японците но нали пуста хуманност....... Сега светът със сигурност щеше да е много спокойно и просперираща място. Нямаше да се пръкнат сев. корея , виетнам, куба и всички други руски " приятели" ......
521
8
 
15
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 месец
До # 551. Товарищ , буден ли си или бълнуваш. Какви тъпотии има в главицата ти......Нали НАТО е гаранцията ни , че тази престъпна държава, която в цялата си история по същество е грабителска няма да ни нападне и да ни възстанови комунизма. А за НАТО се оакват само при мисълта какво ще им се случи. Затова от време на време все плашат , че били ядрена държава само ,че никой не им се връзва....
520
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато в панталоните имаш фамилията си а нямаш топки само заплашваш и се криеш в бункера Жалка работа
519
15
 
28
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 месец
Путин с обкръжението си да вземат да се гръмнат ,че резила в момента е колосален. За два дни им взеха земя колкото те за година с тяхното напредване в сантиметри а щели да ходят в Берлин!!!!Огромен срам бе товарищи!!!!
518
9
 
21
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 месец
Тия нагли нещастници и завалии щели да стигнат на майната си. Тя една Украйна се препълни със старо желязо от изгорелите им танкове и имат за години напред какво да топят а те ЩЕЛИ да правят еди какво си. Даже няма и да разберат какво ще им се случи.......
517
8
 
20
 
! Отговори
Ацо преди 1 месец
Могат,ама ако Великобритания и САЩ са им съюзници..,...
516
9
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Когато свърши битката при Курск. има ли вероятност да дойдат да ни освобождават от посолството? Сигурно ще има и желаещи да отидат с тях към тв кулата в Берлин или Айфеловата. Да ги видят, де.