Полицаите посрещнаха Калин Стоянов на протеста си с включени сирени

Те се обявяват против смяната му
Обновена: 12 авг 2024 14:51 | 12 авг 2024 13:09, Нели Христова
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пристигнаха първите полицаи на събитието в подкрепа на Калин Стоянов. Демонстрацията е предвидена за обедната почивка на полицаите в 12 часа - по закон те нямат право на протест. Събирането тръгна от пост във фейсбук на Лъчезар Колев, който е шеф на Специализираните полицейски сили в СДВР.  Публикацията му бе споделена от официалните страници на СДВР, Гранична полиция, ГДБОП, където е минала голяма част от кариерата на вътрешния министър Калин Стоянов, и други.

Насреща в бившия партиен дом, където сега е Народното събрание, кабинет получи номинирата за служебен премиер Горица Кожарева. Там тя кани хора за евентуални министри. Калин Стоянов вече ходи в събота. Каза, че е представил резултатите на МВР на Кожарева, но очаква тя да е под натиск от политици да се спре на друг министър. Именно изказванията на партиици провокираха демонстрациите, каквито освен в София, има в цялата страна.

Написах това съобщение, защото на всички им дойде до гуша партии да злоупотребяват, най-вече ПП-ДБ, каза Колев. Аз не съм политик, служител съм на МВР. Това нещо нагнетява напрежение в състава, посочи той. Постоянно се говори за Калин Стоянов, това е човекът, който е направил неща, които 20 години никой не е направил. Всяка промяна води до смени в състава, обясни за статуса си Колев. Не му харесало, че партиите говорят за изборите само за МВР. Аз виждам само критика за разрушаване на системата, каза Колев.

На място е и зам. шефът на СДВР Стефан Иванов, очакват се и другите двама заместник директори, както и Любомир Николов, който оглавява СДВР.

Около 12,15 ч при идването на Калин  Стоянов, полицаите включиха сирените на моторите и патрулките си.

Искам да благодаря на всички, които са тук, зад мен, както и тези из страната. Благодаря им, че се опитват да се противопоставят на някои провалени политици, които се опитват да употребят системата. Станахме свидетели как се търси ала-бала министър, който да им върне около 300 000 загубени гласа. Вчера видяхме и разбрахме как някои от тези политици започнаха да обясняват какво са имали предвид. Според тях на последните избори били купени 35 000 гласа. Искам да ги попитам как достигнаха до тази цифра. Вероятно с ала-бала калкулатор, каза Стоянов. Той не отговори на медийни въпроси.

Докато Стоянов говореше, полицаите го аплодираха бурно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
16
 
14
 
! Отговори
ППДБ накратко преди 1 месец
И Живко Коцев и Бойко Рашков са доказано некорумпирани а и пудела Тоби е в депресия понеже няма пачки които да носи и това не е хуманно да се мъчи!
52
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тея луди ли са? аз искам баба ми за министър и сега ще блокирам терасата на блока! гербаджийски ***
51
7
 
15
 
! Отговори
политиците преди 1 месец
не разбраха, че всеки следваш министър е по-зле от предишния. И друго, единствени ППДБ искат неговата смяна и са недоволни. Другите мълчат. Друго - следващият министър може да мисли камо за 10 човека от държавата, но няма да мисли за държавата, служителите, работата. ЍИ друго не могат да разберат колкото по-често сменят ръководството, толкова по- зле стават нещота. И крайно време е за м-р на МВР да се избира човек от кариерата, а не политическо лици и да се махнат политическите кабинето.
50
5
 
19
 
! Отговори
малко им е работата преди 1 месец
затова сега клечат на площада и чатят по форумите.
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой куки май са много лоши мутри
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оназ дето смъркаше и правеше ду дуци на Семерджиев - дилъра, не беше ли ченге, то е ясно че в всяко стадо има ***, ама да вземеш 50кг. кифла за полицайка, то се губи смисъла на службата :)) Да не говорим, че не можеш да ги откриеш никъде, освен в районното :))
47
13
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Промяната може да продължи само с министри на ПП-ДБ! Всички Българи видяха колко успешно бе управлениет на кабинета Денков и искат това да продължи!
46
4
 
14
 
! Отговори
Да се обърне система преди 1 месец
При пенсиониране да плащат по 20заплати на държавата за неправомерно облагодетелстване!
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България няма престъпна група, канал или организация в която да не участват поне 2-3 полицаи. Факт
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЛЕЛЕЛЕ драскачи невежи за жълти стотинки лелелелелеле
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 42 - Бат Бойко е умел манипулатор. Има синхора в ПП и в ДБ.
42
5
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
да отиват на магистрралката да изкарват парици какво се са събрали на седянка в трази жега
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Според тях на последните избори били купени 35 000 гласа. Искам да ги попитам как достигнаха до тази цифра. Вероятно с ала-бала калкулатор"- За когонпо даволите говори? Конкретно?!
40
6
 
21
 
! Отговори
Руди преди 1 месец
И какво, този ако не стане министър, ще спре държавата ли?Поне 15 процента от полицаите са за съкращение.
39
3
 
14
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 месец
МНОГО. ПРАВИЛНО, ВСИЧКИ. ДОЕДИН. ОТ. ПЪРВИЯ. ***. ДО. ГЛАВНИЯ. ПРОКУРОР ОТ. ВСИЧКИ. СИЛОВИ. СТРУКТОРИ. НА. ДЪРЖАВАТА. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. ВСЯКА. ГОДИНА. НА ТЕСТ. ЗА. ЛОЯЛНОСТ. НИКАКЪВ. КОМПРОМИС. КОЙТО. ИЗДЪРЖИ ОСТАВА, КОЙТО. НЕ. ИЗДЪРЖИ. БЕЗ. ПРАВО. ДА. БЪДЕ. НАЗНАЧАВАН. В. ДЪРЖАВНИТЕ ПРАВООХРАНИТЕЛНИ. ОРГАНИ.МВР, ПРОКУРАТУРА , СЪД , ДАНС , ДАТО -- **МАТО ** ВСИЧКИДО. ЧОВЕК
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МВР е железният юмрук на партията-майка БКП и нейните дебели и крадливи отрочета - ГЕРБ и ДПС!
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обече герберастите как яростно бранят Калинката на Тиквата, продължавайки да твърдят, че бил назначен от ПП-ДБ. Не се ли усещате, че стене не само смешни, а и жалки.
36
7
 
18
 
! Отговори
Кой ще глоби преди 1 месец
куките за неправомерно използване на сирени и нарушаване на обществения ред.
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато се довлекат до дадено произшествие или престъпление, побой, то всичко свършило и заметено, но да си чакат пенсийката :))
34
9
 
11
 
! Отговори
Фкек преди 1 месец
Какви сте вие ченгета да решавате, нито сте съд нито сте народа, а все искате вие да решавате кой прав кой крив