Полицаите посрещнаха Калин Стоянов на протеста си с включени сирени

Те се обявяват против смяната му
Обновена: 12 авг 2024 14:51 | 12 авг 2024 13:09, Нели Христова
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пристигнаха първите полицаи на събитието в подкрепа на Калин Стоянов. Демонстрацията е предвидена за обедната почивка на полицаите в 12 часа - по закон те нямат право на протест. Събирането тръгна от пост във фейсбук на Лъчезар Колев, който е шеф на Специализираните полицейски сили в СДВР.  Публикацията му бе споделена от официалните страници на СДВР, Гранична полиция, ГДБОП, където е минала голяма част от кариерата на вътрешния министър Калин Стоянов, и други.

Насреща в бившия партиен дом, където сега е Народното събрание, кабинет получи номинирата за служебен премиер Горица Кожарева. Там тя кани хора за евентуални министри. Калин Стоянов вече ходи в събота. Каза, че е представил резултатите на МВР на Кожарева, но очаква тя да е под натиск от политици да се спре на друг министър. Именно изказванията на партиици провокираха демонстрациите, каквито освен в София, има в цялата страна.

Написах това съобщение, защото на всички им дойде до гуша партии да злоупотребяват, най-вече ПП-ДБ, каза Колев. Аз не съм политик, служител съм на МВР. Това нещо нагнетява напрежение в състава, посочи той. Постоянно се говори за Калин Стоянов, това е човекът, който е направил неща, които 20 години никой не е направил. Всяка промяна води до смени в състава, обясни за статуса си Колев. Не му харесало, че партиите говорят за изборите само за МВР. Аз виждам само критика за разрушаване на системата, каза Колев.

На място е и зам. шефът на СДВР Стефан Иванов, очакват се и другите двама заместник директори, както и Любомир Николов, който оглавява СДВР.

Около 12,15 ч при идването на Калин  Стоянов, полицаите включиха сирените на моторите и патрулките си.

Искам да благодаря на всички, които са тук, зад мен, както и тези из страната. Благодаря им, че се опитват да се противопоставят на някои провалени политици, които се опитват да употребят системата. Станахме свидетели как се търси ала-бала министър, който да им върне около 300 000 загубени гласа. Вчера видяхме и разбрахме как някои от тези политици започнаха да обясняват какво са имали предвид. Според тях на последните избори били купени 35 000 гласа. Искам да ги попитам как достигнаха до тази цифра. Вероятно с ала-бала калкулатор, каза Стоянов. Той не отговори на медийни въпроси.

Докато Стоянов говореше, полицаите го аплодираха бурно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
22
 
! Отговори
радомир преди 1 месец
Единият министър имал готовност да остане на поста си, другият - също ...Тези министери не знаят ли, че министрите е назначават от премиера, а не остават защото имали били готовност?
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много силен ход на Пеевски - да видим как ще посмеят да назначат за министър някой, който няма да се хареса на подчинените си
31
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28 - Нищо не нарушава Стоянов, да не е издал заповед? Подкрепят го колегите му, защото има защо. Стигао рашковци на тая длъжност.
30
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У нас полицаи няма, има мутромилицонери. Те са прости, нагли, агресивни и обслужват мафията!
29
9
 
16
 
! Отговори
Hhh преди 1 месец
Куки четете ли коментарите от народа колко ви харесва неприятници такива хрантутници
28
10
 
14
 
! Отговори
до 22 преди 1 месец
Нещо опорката ви, спусната от ПР Севи издиша. Калин Стоянов е назначен от Бойко Борисов и от първия си ден работи за ГЕРБ. Включитено и днешната незаконна проява, на която се изправя пред ушевците да плюва ПП-ДБ.
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха ха ха, че тоя кухия да не е обявен за пожизнен министър бе, куки?!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рядкост е да видя кола на ченгетата, а още по-голяма рядкост е да се озоват незабавно на подаден сигнал, сигурно затова има толкова охранителни фирми :))
25
5
 
14
 
! Отговори
Кк преди 1 месец
Ушефците са най долната мързелива *** на обществото, търтеи, схемаджии, тровят народа и се мазнят на власта, всеки в някви схеми за кинти
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Недопустимо е министър на МВР да се бърка в политиката. МВР по закон трябва да е аполитично. Калин Стоянов грубо нарушава Закона и Конституцията.
23
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не бъде сменено ръководтството на МВР, назначено от ГЕРБ, никаква ПРОМЯНА няма да има.
22
17
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Министрите на МВР и електроното управление трябва да се назначават само от ПП-ДБ! Те са единствената некорумпирана и чесна партия! Така ще се гарантират честни избори без машинаци и купен вот.
21
9
 
17
 
! Отговори
Стойчо Минджев преди 1 месец
ТОЗИ. МИНИСТЪР. НА. МВР НАЙ. НАГЛО. ИЗПОЛЗВА ПОЛИЦАИТЕ. ЗА. СОБСТВЕНОТО. СИ. ОЦЕЛЯВАНЕ. КАТО МИНИСТЪР. НА. МВР.А. ПЪК. МВР. ОТ. ДЪЛГИ. ГОДИНИИМА. МАНТАЛИТЕТ. НА МУТРЕНСКА. ОРГАНИЗАЦИЯ .ПРАВО. КАЗАНО. ДЪРЖАТ. СЕ. КАТО. ТАКИВА. ВСИЧКИ. РЕДОВИ. ПОЛИЦАИ. И. ТЕХНИТЕ. НАЧАЛНИЦИ. ЕЖЕГОДНО. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. ДА. СЕ. ТЕСТВАТ. НА. ДЕТЕКТОРНА. ЛЪЖАТА, ЗАЩОТО. ВИЖДАМЕ. КАКВИ. ЗМИЙЧЕТА. ИЗПЪЛЗЯВАТ. ОТ. ТАМ.СЪЩОТО. ДА. Е. АБСОЛЮТНО. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. И. ЗА. ПРОКУРАТУРА. И. СЪД. НА. ВСИЧКИ. ИНСТА
20
6
 
14
 
! Отговори
паразитите преди 1 месец
посрещат главния. толкова много куки за такава малка страна.
19
11
 
10
 
! Отговори
Слс преди 1 месец
Хайде хайде, народа не харесва мафията мвр и го има защо, много нагли са станали
18
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калин Стоянов използа терминологията на ГЕРБ, спусната от Севда (ала-бала министри). Това е недопустимо. Тези 300 хил гласа, за които говори ги изгубиха именно ГЕРБ, когато Рашков привика купувачите на гласове по ромските маали.
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната между клана Пеевски (ГЕРБ, ДПС - Пеевски, БСП без Нинова, ИТН и прокуратурата) срещу и клана Доган (ДПС - Доган, ПП/ДБ, Възраждане и Радев) тепърва ще се разгаря с пълна сила! Не участвайте в тази война като гласувате за единствената независима партия - Величие на Ивелин Михайлов!
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СИГУРНО БЪЛГАРИЯ Е ВИНОВНА ЧЕ ГЕРБ НЯМАТ АКЪЛ?
15
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калин Стоянов е лично назначение на Борисов и Пеевски и трябва да бъде сменен, ако не искаме пак ромските гета да определят съдбата ни.
14
6
 
15
 
! Отговори
Кука преди 1 месец
Благодарни сме за 350- те BMW -та. А относно изборите, купения вот не е в пълномощията на МВР. С него се занимават Борисов и Пеевски.