Рибарски: Дали Малинов да остане на поста си трябва да реши служебният премиер

След влизането на европрокуратурата в "Булгартрансгаз" бяхме свидетели на много догадки
Обновена: 14 авг 2024 16:13 | 14 авг 2024 10:08, Гергана Попова
0
Рибарски: Дали Малинов да остане на поста си трябва да реши служебният премиер
Снимка: БГНЕС

Дали Малинов да остане на поста си трябва да реши служебният премиер. Това каза за БНР Радослав Рибарски, зам.-председател на енергийната комисия в НС.

"Министър Владимир Малинов има достатъчно опит в българската енергетика. Затова поискахме изслушване – да обясни, като най-добре запознат, какво точно е договаряно. В предишната сага с "Боташ" отново чакахме той да обясни. "Булгартрансгаз" е част от това споразумение. То е тристранно – "Булгартрансгаз", "Булгаргаз" и "Боташ" договарят въпросните капацитети", добави Рибарски.

"След влизането на европрокуратурата в "Булгартрансгаз" бяхме свидетели на много догадки. Интересно е и как бяха насочени тези догадки. Вниманието първо се насочи към договора с "Боташ". Оказва се, че има разследване по разширението на газохранилището в Чирен", каза още Рибарски.

По думите на Рибарски, те не са оставяли темите за "Турски поток" и за "Боташ".

Рибарски добави още, че ще попитат енергийния министър за всичко свързано с разширението на Чирен.
"Участникът, спечелил процедурата се отказва. Първият въпрос е защо го прави. Вторият участник в търга реално печели поръчката. Имахме изнесено заседание на комисията в Чирен. Представиха ни проекта и уверението беше, че той ще бъде завършен в срок. Сега разбираме обаче, че се работи само по два или три от сондажите, които са общо 13. Това също е въпрос, който трябва да изясним в комисия", коментира още той.

"Ние заявихме, че наблюдаваме кои министри ще бъдат избрани и това ще е показателно какво да очакваме от този служебен кабинет. През изминалите месеци групата на ПП-ДБ многократно поиска оставката на вътрешния министър. Това ще е един от основните показатели, които ще наблюдаваме - за установяването на сигурни и честни избори", заяви Рибарски.

Вчера Европейската прокуратура влезе в сградата на "Булгартрансгаз". Предмет на проверката са доставките през балканската транзитно газопреносна мрежа на природен газ от Турция към страните от Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Общество
Проф. Радулов: Протестът на полицаите е незаконен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари