Лорер за Вълка: Фрапиращо е да се краде по този начин

Става дума за разчистване на сметки, смята той
16 авг 2024 10:17, Инна Ангелова
53
Лорер за Вълка: Фрапиращо е да се краде по този начин
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПП-ДБ сподели, че да се краде по този начин от България е “фрапиращо” и “скандално”. Коментарът е по повод отпуснатият кредит от ББР на стойност 150 млн. лева на Румен Гайтански-Вълка.

Припомняме, че по време на кабинета “Петков” Даниел Лорер отговаряше за банката.

“Ако си спомняте, още през 2021 година, Кирил Петков даде първия сигнал, че битката за връщане на България започва. И той беше даден именно от ББР със сигнализирането на този заем. Има и допълнителни такива, но този е най-фрапантният“, уточни Лорер пред bTV.

“Това е очевиден случай на кражба в особено големи размери от нашата държава. Единственото, което не можем да разберем, освен как това е допуснато да се случи, е как отне цели три години преди институциите да се сезират и да разберат кой е съучастник, кой е взел, кой е дал“, добави депутатът.

По думите му става дума за разчистване на сметки.
 

“Прокуратурата, веднъж поела контрола върху определено дело, информация повече не бива да се разгласява. Ако искаме да видим истинско правосъдие, прокуратурата, КОНПИ и всички отговорни институции ще започнат със същата скорост да разследват всички тези случаи, независимо за кого се отнасят“, допълни депутатът от ПП-ДБ.

По думите му всяка институция има достатъчно механизми, стига да иска, да проявява контрол и да не допуска такива неща.

“В случая контролът на риска, според който всяка една банка определя дали определен кредит да бъде отпуснат, или не, си е затворил очите. Ако поискате заем, те ще ви поискат толкова много документи, че ще се отчаете. За сметка на това за 150 млн. лева явно документите са били едно, две листчета и добро желание“, каза още Лорер.

Според него тази сума отдавна е провизирана в докладите на ББР като “лош кредит”. И допълни, че независимо дали парите ще се върнат, или не, борбата с корупцията започва.

За драмите в ДПС Лорер сподели, че политиката ни е между лагерите на Пеевски и на Доган.

“Войната е между лагера на Пеевски и лагера на Доган – баща и син, образно казано. Лагер Борисов, лагер Радев. Всички тези лагери са достатъчно дълго време на българския политически терен. В момента наблюдаваме пренареждане на политическата карта у нас“, каза той.
 
“С ГЕРБ и ДПС показахме, че можем да работим в парламента и имахме резултати“, заяви Лорер и допълни, че ПП-ДБ нямат „червени линии“ за следващия парламент - нито за отбор „Пеевски“, нито за отбор „Доган“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: корупцияББРКОНПИ
Още от Политика
"На много обрати се нагледахме, нищо не е сигурно за служебния кабинет"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
ninevia преди 3 седмици
Когато си толкова корумпиран като Лорер, че ти е излязла пъпка на челото, тогава не можеш да раздаваш морални оценки.
42
1
 
2
 
! Отговори
Семейството Лорейн преди 3 седмици
"Аматьори! Фрапиращо е да се краде по този начин! Вижте Асенка ПРО-то : 9 млрд за седмица през декември 2021. И на това ли трябва да ви уча!"
41
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Абе от къде ги изнамират такива sмотани Бг политици бе. как един свестен не се намери в тази държава
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защото и когато не съм аз.
39
1
 
5
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 3 седмици
Тоя що е още на свобода ?!?
38
0
 
8
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
А как не е фрапиращо да се краде, мистър лорер?
37
0
 
14
 
! Отговори
Кумчо преди 3 седмици
"Фрапиращо е...",...каза той с нескрита завист.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много добре чухме от записа, как ПП,ДБ искаха да завладеят държавата, с "нашето МВР", с алабала с президента, с кеш от "шефчето"...
35
0
 
8
 
! Отговори
Габи преди 3 седмици
Има два варианта за такива като Лорета.Първия, че са много ***, а вторият че са много корумпирани. Лошото е, че май са и двата. Според него за да бъде доволен и щастлив българският народ, държавата трябва да раздава милиони на такива като Вълка, а те да не бъдат длъжни да ги връщат. Тоя не беше ли на висока длъжност в доста престижна държавна финансова агенция?Никога няма да се оправим докато такива нагли алчни *** са в политиката и държавните институции.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така е. Друго си е да крадеш по начина на Лорер и Кокорчо. Интелигентно.
33
0
 
18
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
Професионална завист :D
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
завистта..то при тебе е "стани да седна"
31
1
 
7
 
! Отговори
Гайтан Р.-Вълчака преди 3 седмици
Е да, по-сладичко е с малката лъжичка, но така пък е по-скорострелно!
30
1
 
12
 
! Отговори
ЛОРЕР преди 3 седмици
НО АКО НЕ Е ТОЛКОВА ФРАПИРАЩО - ТОГАВА МОЖЕ ДЕ СЕ КРАДЕ.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той толкова години краде. ваш човек е и на кого не се отчете, та се сетихте чак сега? Само наивници могат да си мислят, че тие са погнали крадците от самата собствена честност и безпристрастност.
28
4
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 3 седмици
Никой никога е историята не е крал и влачил от бг колкото вас бе , ПП безотговорнико. Твоята ококорена пионка разруши стойността на лева след 35 г валутрн борд и Народен съд ви чака и разстрел.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фрапиращо е да се изповядват имотни сделки за над 1млн, докато си във властта. Справка:"Чаталджа" София.
26
1
 
10
 
! Отговори
Исак преди 3 седмици
Така значи а?Може да се краде,но не така фрапиращо!
25
0
 
10
 
! Отговори
Къде преди 3 седмици
Спаха до сега "органите"? Как ни една държавна институция не се самосезира за този "ФРАПИРАЩ" начин на крадене? И има ли изобщо фрапиращ или не-фрапиращ начин на крадене?Навсякъде по белия свят кражбата се класифицира като криминално деяние, а когато е в особено големи размери и касае стабилността на важни за държавата институции като банки и търговски дружества се преследва с неумолимата строгост на закона, а извършителите завършват живота си "на топло"
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смях в залата. Представих си Вълка с още 3ма влязъл в Българска банка за развитие (която е държавна) и отнесъл 150М в сакове. Много GTA5 играят тия Кирчовци. Откак се появиха реабилитираха всичките престъпници на прехода. Царчи, Божко, Боко, Шишо, Цецо вчера и т.н.