"Възраждане": Обединихме политическите сили бизнесът да получи компенсации за цените на тока

За тези 3 седмици бизнесът не е получил нито лев компенсации
16 авг 2024 15:16, Гергана Попова
33
"Възраждане": Обединихме политическите сили бизнесът да получи компенсации за цените на тока
Снимка: БГНЕС

Ние от "Възраждане" успяхме да обединим почти всички политически сили около това бизнесът да получи компенсации за високите цени на тока, които са при таван на цената 180 лв. в периода от 1 юли до края на годината. В тази връзка бе прието решение на НС, което има задължителен характер на изпълнителната власт, която от своя страна трябваше да приведе в изпълнение тези компенсации да бъдат получени от българския бизнес. За тези три седмици бизнесът не е получил нито лев компенсации. Това каза депутатът от "Възраждане" Йордан Тодоров пред журналисти в кулоарите на парламента.

Според Тодоров, това това ще доведе до два основни проблема, особено за туристическия бранш.

"Първият проблем – тези обекти имат разпращания с доставчици на стоки, като когато си платят сметката, те нямат достатъчно пари да се разплатят с тях, получават се неустойки, лихви. Вторият проблем – след средата на септември тези туристически обекти затварят, тоест няма да имат дейност и консумация на ел. енергия. Когато започнат изплащането на компенсации, няма от какво да бъдат приспаднати, тоест няма да си получат компенсациите. Според ресорните министерства причината е изчакване на нотификация на ЕК, а също има и информация, че определени хора и кръгове се опитват да забавят компенсациите.

Настояваме компенсациите да бъдат изплатени час по-скоро. Ще проведем още срещи с МФ, МЕ и ресорните министри, защото е важно компенсациите да се изплатят час по-скоро. Ако изтървем нещата от контрол и инфлацията се вдигне, пред фалит ще бъдат и бизнесите, и хората", допълни още Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: бизнесЦени на тока
Още от Образование
"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
какви компенсации при толкова слънце фотоволтаици вец аец токът не трябвали да е 1 лев обяснете на хората с думи прости за какво става въпрос
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре, и кой ще намаже най-много от това!? Как кой, естествено тези които са големи и знаят как се пишат проекти и кандидатства за помощи. Какво стана с Белене? Как проект, който щеше да излезе първо 10, после 15 милиарда, изведнъж се отхвърли и се реши да се разпродаде ("дари") оборудването за без пари и то на Украйна! Онези воюват с Русия, но нямат против тяхните реактори, а ние, понеже сме баровци се отказваме! Борисов, Цецо Ухото, Каракачанов и още 100-тина за са разстрел и да висят на стълб
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
мразим вгъзараждане
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едва ли вие точно сте обединили. Другите партии даже не говорят с вас на опашката за тоалетните. Престанете да си присвоявате чужди заслуги под логи такива руски
26
5
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 3 седмици
Национален референдум за влизане на България в състава на Руската федерация като автономна република!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато има хора да хвърлят пари от терасата, ще има и такива които ще гласуват за Възраждане. България е рай за измамници, било то телефонни или политически.
24
6
 
5
 
! Отговори
Браво на Възраждане преди 3 седмици
Браво! Единствената истинска партия е Възраждане! За пореден път се убеждавам. Трупат опит и се развиват, а най-важното е, че през цялото време работят за българския и народния интерес. Няма с какво да ги очернят и затова повтарят постоянно за онази прословута къщичка за 200 хиляди лева, докато малък апартамент в София вече е на двойно по-висока цена. Толкова да няма в какво да ги уличат. Това казва всичко
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе руски тъпппанари и без пари да ми давате тока пак няма да гласувам за такива национални предатели като вас.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия и те почнаха да раздават пари предизборно..
21
1
 
2
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 седмици
До 16Ма....ник зомбиран,украинците ли ни изсякоха горите и построиха незаконни ВЕЦ-ове,та нямаш вода ?Украинците ли ни запалиха горите и изгоряха къщите на хората?Бъркаш много ,***,наши продажници като тебе извършиха тази престъпна дейност,а не украинците...алчни антибългарски копел...ци ,го направиха това и скоро ще си платят за това.Незабавна лустрация за вас!
20
4
 
3
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 седмици
Толкова сте некадърни че и кабинет не можахте да съставите(върнахте с усмивка папката на Президента и се подигравате на овцете ,където гласуваха за вас),след това не подкрепиха и кабинет предложен от ИТН!!!Вие от Възраждане сте вредна партия,и се надявам да идете при Атака в небитието!!!Национални предатели ,които ще ни продадат на окупаторите!!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди да влезем в ЕС нямахме такива проблеми . А на Домусчиев яхтата за милиони виждалили сте я ? Колко завода му дадоха на тоя ? 10 - 15 . От тях колко останаха ? Истината е че въобще не трябваше да влизаме в ЕС .
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сред членовете на клуб "Възраждане" са президентът на MG Корпорация( Мултигруп) Илия Павлов и шефът на Нове холдинг Васил Божков (Черепа), президентът на "Орел Г" холдинг Добромир Гущеров, банкерът Емил Кюлев, шефовете на Дарик радио и на вестниците "Труд" и "Монитор".
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имаше клуб "Възраждане" на Илия Павлов. Оттам са взели идеята мултаците на Костадинов. Лобисти на бизнеса, който все се нуждае от нещо, за да произвежда поршета, бугатита, вейрони.
16
2
 
6
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 3 седмици
важното е че украйна си получава помощта от българския бюджет вече 2г а половин България догодина няма да има вода ни за поливане ни за миене.....
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И тези от Възраждане започнаха да харчат от събраните парици и пак ... за бизнеса. Ами нали намалихте вече 4 или 5 година ДДС - то на ресторантьорите, ама цените са пак космични, хотелиерите също, сега и на бизнеса тока, а на чичо новите цени на тока. И във Възраждането бъка от лобита и лобизъм и те ще залежат скоро.
14
3
 
1
 
! Отговори
Възраждане преди 3 седмици
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И за вас няма да гласувам вече. Сдушихте се с ПП-ДБ. И забравихте за референдума.
12
0
 
3
 
! Отговори
ДО 9 преди 3 седмици
Чел ли си за Взривяването на Северен Поток ?
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Възраждане": Обединихме политическите сили бизнесът, който ще нациолизираме да получи компенсации за цените на тока.