Паргов: Калин Стоянов е професионалист, но става политическо лице

По думите на Паргов това е "ябълката раздора"
Обновена: 19 авг 2024 21:54 | 19 авг 2024 21:53, Красимир Ангелов
51

Конституционните промени доведоха до това да им се смеем и да им се подиграваме. Възможните варианти за премиер и министър могат да бъдат разширени, заяви Калоян Паргов от Националния съвет на БСП в предаването "Денят ON AIR".

Според него служебният вътрешен министър Калин Стоянов от една страна е показал воля и професионални качества, но от друга страна освен професионалист, който е израснал от системата на МВР, той се превръща в политическо лице. По думите на Паргов това е "ябълката раздора".

"Трябва да се уважи мнението на синдикатите. Протестът едва ли е спонтанен. Всеки един протест се организира. Полицаите са също граждани на Република България. Очевидно е, че могат да протестират и за това кой да ги управлява. В момента сме в разпад на държавността, на институциите и системите. Това е голям проблем", подчерта Паргов пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че Румен Радев е на политическия терен, откакто е избран за президент. Паргов напомни, че Радев е започнал втория мандат с внушителен брой избиратели, които са го подкрепили.

"Подкрепата, с която беше избран, на фона на сегашната избирателна активност, ясно контрастира. Може би това му дава самочувствие. Г-жа Кожарева е избрана от НС. Тя няма тази политическа подкрепа, електорална, каквато има президентът. Самата Кожарева прояви характер и каза, че държи на този кабинет", припомни Паргов.

Той е на мнение, че когато има такъв спор за министри по-редното е да се направи съответната смяна, защото "няма как инатът за един министър да спъва цялата процедура".

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Политика
Каримански: Според новия закон шефовете на БНБ следва да се въздържат от поста на служебен премиер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чета коментарите за пожарите...които ме навяват на мисълта, че са запалили пожарите, за да свалят Калин Стоянов.
22
10
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 4 седмици
Какъв професионалист - изложи се с пожарите, изложи се с БМВ-тата за милиционерите, никакъв указ за този анадолец, наведен от Пеевски и Борисов! За портиер в мвр не става! Къде е Бойко? Къде е Пеевски? Доган, каза че подкрепя президента, къде са Делян и Бойко? Да нямат стомашни проблеми? Клекнали са и двамата и чакат да отмине бурята, която самиси създадоха - глу па ци!!!
21
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И къде точно се прояви професионализма му?!
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз исках да гласувам с машините, а от комисията ми казаха, че не.може? Сигурно е, че моят глас отиде в кошчето!
19
11
 
16
 
! Отговори
Питам само?! преди 4 седмици
Калинее, къде изпарихте 300 000 гласове на ПП-ДБ на последните избори бре???? Моят глас не беше отчетен, не ми излезе разписка от машината и вота ми за ПП-ДБ не беше отчетен!!!! ГЕРБ-ДПС са измамници!!! Печелят изборите само с измама и фалшификации!!! Именно ГЕРБ-ДПС правят Ала-Бала с машините и ЦИК са техни хора, и социологическите агенции. ГЕРБ-ДПС подслушват ПП-ДБ нерегламенгирано!!!
18
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Един човек с морал и чувство за чест и достойнство би си подал оставката. Един пухльо като Калин, би седял блеейки и в очакване на това какво ще каже бате Боко и бате Шиши. Тоя със сигурност не е от първата категория. Г ю б р е.
17
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 20 - Е, щом пожарникарите му признаха, явно добре е действал и се е държал. И те го подкрепят, така че.......
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То се видя какъв е професионалист при пожарите.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Калинката се стараеше и правеше добро впечатление.Нека бъдем честни.Обаче всеки има съмнение,че пак с "Абракадабра" ще станат фокуси на изборите.Вие представяте ли си намагнетизирания пеещ да е пак втори или даже първи?Ужас!След изборите като го харесват да го връщат.Също така скапаните политици да спрат да унищожават кариерите на полицаите и прокурорите!Аман от това да си слагат свои хора и да си пеят песничката на Ицо "Имам човек"!
14
8
 
19
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
Дай на простия власт и му гледай сеира, Калин Стояно се е вкопчил като кърлеж и не иска да пуска стола на министър на вътрешните работи!
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Разликата! - Не може Калин да му стъпи на бройката имоти на Рашков и на чашките, иначе е завършил Академията на МВР и след това право. Интелект и Рашков, друг път! Ти тоя наживо виждал ли си го?
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Избран Радев с не знам си какво мнозинство, ако се яви за трети мандат(знам, че не може), май ще го не изберат.
11
8
 
13
 
! Отговори
Разликата! преди 4 седмици
Калин Стоянов на малкия пръст на Бойко Рашков не може да стъпи! Калинчо е милиционерче от провинцията, а Бойко Рашков е български ЮРИСТ и университетски преподавател по НАКАЗАТЕЛНО ПРАВО в Юридически Факултет при УНСС!!!! Интелекта, компетенциите и опита на Бойко Рашков е солиден! Докато Калинчо е новопръкнала се Калинка от нищото, дори няма нужните качества да говори цивилизовано, изразните му средства са като на Мутра от Тъмния преход на страната ни!
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Той не е професионалист, защото е станал политическо лице!
9
5
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 4 седмици
Министърът на Вътрешните работи не трябва да е милиционер, а по-интелигентна и високо образована фигура, като Бойко Рашков!
8
2
 
14
 
! Отговори
Все тая преди 4 седмици
Льотчикът ми е противен, обаче в случая е прав!!Прасчо и Тиквата не бива да могат да си поставят външен министър, който да осигурява купуването на гласове на изборите!! Колкото за опасността от конституционна криза, това е смешен плач!! България от 4 години е в криза, предизвикана от страха на Тиквон, че изпусне ли властта отива в затвора. Една криза на гнилата ни политическа система в повече или по-малко, все тая.
7
4
 
15
 
! Отговори
Позор! преди 4 седмици
Никакъв професионалист не е Калин Стоянов, а обикновено самовлюбено милиционерче с беден речник и мутренски фейс!
6
1
 
16
 
! Отговори
Паргов, преди 4 седмици
Полицаите нямат право на политически протести,имат само право на синдикални искания.Тогава дай и военните да излязат на протест с танковете.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Паргов се изложи с това изказване и изложи партията си. Какво общо имат тук синдикатите, какви социални искания на полицаите защитават г-н Паргов? Имат ли профсъюзите на полицаите по закона за МВР да правят протест със служебните си коли, през работно време и въоръжени? Никога повече няма да гласуваме за БСП е за такива Бе Се Па Рий.
4
3
 
15
 
! Отговори
"Професионалист преди 4 седмици
Калин Стоянов не е отговорил на нито един въпрос,който задава обществото.Като:как "брат" Галев влезе в страната,как влезе Брендо,как Стоян Мавродиев напусна България аха преди да го арестуват, има ли заподозрян за убийството на Алексей Петров, къде се крие Пепи Еврото и жив ли е изобщо,кой уби Нотариуса и още ,и още.Но отговори няма.