Президентът избра отново Главчев за служебен премиер

Още днес двамата ще се срещнат на "Дондуков" 2
Обновена: 22 авг 2024 14:15 | 22 авг 2024 10:21, Инна Ангелова
186
Президентът избра отново Главчев за служебен премиер
Снимка: БГНЕС

След няколко неуспешни срещи в опит да се намери нов служебен министър-председател, президентът Румен Радев определи Димитър Главчев като подходящ кандидат.

Още по темата
В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство президентът Румен Радев определя Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател. В изпълнение на процедурата вчера държавният глава проведе разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Вчера Радев разговаря с определените по Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Държавният глава се срещна лично със служебния премиер Димитър Главчев, с управителя на Българската народна банка Димитър Радев и подуправителя ѝ Радослав Миленков, както и със заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров. С председателя на Народното събрание Рая Назарян и подуправителя на БНБ Петър Чобанов президентът проведе телефонни разговори.

Очаква се днес от 12 часа Радев да приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

В понеделник Румен Радев заяви, че няма да подпише указа за служебното правителство, предложено от заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева. Причината е отказът на тогавашния кандидат за служебен премиер да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

За служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на БНБ, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник, предвижда Конституцията след промените, направени в края на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
9
 
! Отговори
Пенко преди 3 седмици
Ама сегинка ако Главчо предложи същия служебен кабинет с Калиня Стоянова кат МВР шев, а Раде пак го отхвърли?! То какво ще последва? Ми не остава ли си пак сегашния същий служебен кабинет? Ми то излиза че и да го потвърди Рундьо кабинета ...и да го отхвърли...пак си остава същия? Ми тогава Главчо защо да ходи при Рундьо изобщо? Да иде направо в депутатския стол и да издимка 4 кюфтака с гранитурка и биричка Загорка и тортичка Сахер за десерт?
95
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Промяна всяка тука забравете. Само с революция можете да бутнете тези прасета от властта. С мирни избори никога няма да стане.
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев е уволнил 5 министри ,само толкова ли давай има още за уволнение не се прави на ощипан
93
2
 
2
 
! Отговори
Снайперист преди 3 седмици
90 Не няма що ше го думнем с снайпера Мухахахаха
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ай докато още не са приели закона за личния фалит , направо да приемат един закон за политическия фалит , ще реши по обхватно проблемите.
91
2
 
14
 
! Отговори
По същество преди 3 седмици
"Избра" е пресилена дума в предвид другите опции. Никакви.
90
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев ще изкара 4 години мандат.
89
1
 
5
 
! Отговори
ХиМлЕрА преди 3 седмици
4иFУти мр1сни унищожихте етническите българи!Гнусни ДС из Руди и всички Янкошумкари и мутри държащи българския бизнес !!!Сте виновни за крахът на България!Една нормална обява за работа няма с нормално заплащане !Нема да ни работа за под 3500лв!Е бал съм ви и държавата и всичко!Само Концлагер за вас!!!
88
2
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Къде е Лодкарчето,да види какви безумия сътвори с Конституцията? Ската на топло в Брюксел и ни остави да му сърбаме горчивата каша.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КИРО, АСЕН И ПИНОКИО УВЕКОВЕЧИХА БОЙКО И ДЕЛЯН ВЪВ ВЛАСТТА! ДАНО ДА Е СЛУЧАЙНО И ДА Е ОТ ГЛУПОСТ, ПО-ДОБРИЧ ВАРИАНТ Е. ИНАЧЕ....ЗЛЕ, АМА МНОГО ЗЛЕ, НЯМА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КАЛТА БЕЗ БОЙ....
86
1
 
6
 
! Отговори
До 78 преди 3 седмици
Когато парламентарната република и нейният елит са неспособни да сформират мнозинство, което да излъчи редовен и стабилен кабинет, това значи, нещо в устройството на републиката не е наред! Защото това не е за първи, няма и да е за последен път! Но когато един президент им показа, че той може да управлява, след като те очевидно не са способни, те наглеците решиха да му орежат правомощията, защото видяха заплаха за собствената си власт, а не че им пука за парламентарната република!
85
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, Главчев ще смени вътрешния министър - никакво съмнение. Въпросът е, кой ще посочи новия!-----Какво значение има дали е Борисов, Пеевски или Дога. Все е една ламята.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, Главчев ще смени вътрешния министър - никакво съмнение. Въпросът е, кой ще посочи новия!
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В една държава би следвало правилата да са едни , но се оказва , че това не е така от една страна за политиците и от втора за обществото , а си обяснете сега ситуацията .
82
1
 
11
 
! Отговори
до 69 преди 3 седмици
Гномчето викаш премиер ще става? Моля? Ами той е метър и 20, бе братчед! Кой ще сложи прокурора на Тодор Живков Атанас Атанасов за премиер? За да се хвърли директно България на кучетата ? Този е отворил затвореното Белене, за да вкара за един ден 178 човека, които са отказали да си сменят името. Куфарите с долари с бившата му жена са изнасяни през нощите. Всички служби знаят за Гнома колко е вреден за България. Този ще придаде децата си за долари. Абсурд! Няма да стане. Ще бутнем НС.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 68 Казването е едно , реалността съвсем друго , това не си ли го научил вече.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Триумф на ПП и ДСБ! Най-експертните партии пълни с експерти направиха работеща поправка в конституцията, която превърна един механизъм за вкарване на предизборна доза стабилност в цирк контролиран от ГЕРБ и ДПС!!! То би било смешно някой да е очаквал нещо друго от Кирил Петков, Христо Иванов и Ат.Атанасов.
79
2
 
12
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 седмици
БЪЛГАРИЯ Е ЖЕРТВА НА БАНДА ВЪРТОГЛАВИ СТАРЦИ ИМПОТЕНТИ.
78
9
 
10
 
! Отговори
До 68 преди 3 седмици
Защо да не подпише? Всички партии казаха, че изборите на 9.06.2024 били честни. Наблюдателите от ЕС също казаха, че изборите са честни и няма нарушения. Защо Киро не ги оспори? А сега, за да бавят и спъват България мистър КЕШ и шарлатаните си измислят за Калин? Ако не е Калин щяха да плюят по Боку, ако не е Боку или Пеевски друга жертва щяха да намерят. Фигуранта има за цел да съсипе партийната система и да прави президентска република. Много е нагъл.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ЕВРОАТЛАНТИК Борисов идеологии няма , доколкото кражбата и престъпността не са идеология , той е отдаден изцяло на личната си персона и присвояването на чуждото , най-вече общественото , защото там размерът е най-голям . На него дори партията му направиха и финансираха германски фондации