Калин Стоянов си купил две коли през 2023 г., какви доходи е декларирал?

Вътрешният министър има и 131 000 лева на влог
23 авг 2024 15:10, Нели Христова
129
Калин Стоянов си купил две коли през 2023 г., какви доходи е декларирал?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

2 аудита са си взели през миналата година вътрешният министър Калин Стоянов, както и съпругата му Велина, става ясно от годишната декларация на Стоянов, подадена пред антикорупционната комисия. Автомобилите са стрували съответно 70 хил лв. и 44 хил. лв., съобщава "24 часа". Двамата са продали кола от същата марка за 14 000 лева.

Вътрешният министър има и 131 000 лева на влог. Най-вероятно голяма част от сумата е от получените заплати при напускането на системата на МВР, за да стане министър. Стоянов встъпи в длъжност в редовното правителство на . Преди да отиде на ул. "Шести септември" Стоянов бе директор на ГДБОП.

Министърът има и ипотечен кредит за 260 000 лева с 2,89% годишна лихва. Апартаментът е 162 кв. м. и е купен 2019 година. Министърът изплаща и потребителски заем за 20 000 лв. Там лихвата е 4,45%.

Стоянов е декларирал заплата от 129 181 лв. за миналата година. Съпругата му е изкарала 23 952.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от Избори 2024
Вече не вярваме, че с гласуване нещо ще се промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Факта, че изляхте толкова помия върху този човек ми говори, че случайно е влязъл в политиката и е изкупителна жертва. Щото за Б.Б., за Шишкото, за кирото си траете... защо веднъж не изкарахте данъчната декларация на Атанас Атанасов примерно, почти целия му трудове стаж е в парламента....
102
3
 
15
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 3 седмици
Калинчовци ,Калинки и всякакви крадливи гадинки ограбват страната ни всеки божи ден!Всички герберасти са крадци ,но бандата на Шиши направо цепи мрака с алчността си.Как стана така че Шиши Магнитски се превърна в незаобиколим фактор в управлението на страната ни?До кога ще търпим тези разбойници да ни съсипват живота?До кога ще хрантутим нагли политици и навлеци от фашистка Оссрайна?До кога?
101
3
 
8
 
! Отговори
Симпатяга преди 3 седмици
Ако имах ипотечен кредит за 260к при 245к спестявания (131к в банката и 114к спестени за автомобили), щях да си платя заемите най-напред. Но явно човека е осигурен/спокоен, на добра цена е купил и не се притеснява за кредитите. Има хора с милиони в хотели, офшорки, фирми, но резултата от техни проверки не се виждат. Ако бях министър, щеше да ме е срам от ситуацията в държавата и да се скрия от телевизиите.
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шиши леееееко е наля парички в сметката му
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГНОМА ще получи обещетение за пенсия ПОЛОВИН милион. Уредиха се.
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Атанас Атанасов Гнома ще си купи кола когато се пенсионира през декември и получи месечна пенсия от 5000 лева. Обезщетението за пенсия е пилон милион. Вече е поръчал детско столче за предната седалка, че не може да стигне газта и спирачката. Много иска да стане ОСМИЯ пенсионер в България с пенсия 5000 лева след увеличението през септември.
97
0
 
11
 
! Отговори
ДАМАДЖАНИ СУШИМ преди 3 седмици
А ОНЕЗИ ОТ СНИМКИТЕ С ПУДЕЛА И ПАЧКИТЕ И С 20 ИМОТА ЧЕСТНО СА ГИ ИЗКАРАЛИ?
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи има 131 000 на лева влог, а изплаща потребителски заем от 20 000 с 4,45 % лихва??? К'во става тука бе? На маааймуни ли ни правят?
95
3
 
5
 
! Отговори
ПО КОФИТЕ ЛИ ДА РОВИ преди 3 седмици
ЗАРЗАВАТЧИЯТА ДО НАС ИМА 3 КОЛИ И ПОЧИВА В БАЛИ, ТА МИНИСТЪРА ДА НЯМА?
94
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Човека се разписва на почти 10К заплата. Някоя УАЗка трябва да кара според вас. *** прошляците кат вземете да смятате.
93
0
 
9
 
! Отговори
ВЕЛИН преди 3 седмици
Значи за това толкова много държи на министерската заплата.
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Рашков Дамаджаната си купил 62 тоалетни. Кола не му трябва щото е вечно пиян. Жена му блъсна колата кьоркиндил пияна.
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шиши е бил доста щедър към Калин-ката, но пък и тя се е отчела със заторени очи за купуването на ромските гласове. Ето защо ДПС се оказа с 47 депутати.
90
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хайдеее почна се. ПП/ДБ са царе на доносите и лъжите. Всеки, който не им играе по свирката бива подложен на тотален тормоз, обвиняван във всички грехове, заклеймяван като корумпе, враг на народа, враг на демокрацията...и т.н измислици. А, тези, които им пречат най-много ги вкарват в затвора, достатъчно е Чашков да е шеф на МВР. Питам се, какво прави прокуратурата, до кога ще крие престъпленията на кирококорчовците: нарушение на Конституцията, кражби, контрабанда и фалшификация, измами, убийство?
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този го оставете. Оня, оня скаапаняк Ивелин Михайлов е за съд задето каза че бил свидетел как са дали определени хора на Костадинов 5 милиона на ръка. Един път 500 бона, втория път милион и половина и третия път 3 милки.
88
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Божкеее! Комшиите имат по 3 коли в семейство. Долу на паркинга няма място яйце да хвърлиш къде да падне. Менкат им местата за сянка и се дебнат кой къде да паркира. Нито бизнес имат, нито нищо. Наредили ги като сърми на паркинга. Ходете да броите от къде ги купиха! Изкарват на ден 50 лева, харчат сто. Това е чудо на чудесата в България. А този министър си е опекъл работата. С лупа не можете да му намерите нищо нередно. Щом е толкова ербап, всичко му е законно.
87
0
 
11
 
! Отговори
Бедно Момче преди 3 седмици
а Вие си Р0ботете и Плщайте Данъци - за всичко, дори 20% ДДС върху всеки Залък Храна от ХиперМаркета!
86
0
 
11
 
! Отговори
Владислав Милев преди 3 седмици
И сметките не излизат дори автомобилите да са лизингови (ако бяха нямаше да ги декларира т.к щяха да са на името на лизинга)
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доходите ощо са им стигнали за двете коли,иначе са карали на фотосинтеза.Егати държавата.Тая комисия дето приема тези декларации може ли да смята...
84
0
 
7
 
! Отговори
До 81 преди 3 седмици
Това е при пенсиониране. На летището е същото. Колкото години стаж имат, токова заплати е обезщетението. Когато е напуснал човек не в пенсионна възраст ощетените е по Кодекса на труда като за другите хора.