ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

От коалицията нямали доверие на Атанас Илков
26 авг 2024 16:50, Красимир Ангелов
245
ПП-ДБ за кабинета Главчев 2: Борисов и Пеевски отново ще правят избори
Снимка: БГНЕС

"Борисов и Пеевски отново ще правят избори". Това се чете в позиция на ПП-ДБ по повод предложения по-рано днес нов служебен кабинет на Димитър Главчев.

"От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания. За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието.

Още по темата
Поредното издигане на "човек от системата" вместо обществено значима, външна за МВР фигура за служебен министър, погребва идеята за граждански контрол върху силовото ведомство", смятат от коалицията.

От там са категорични, че нямат доверие в Атанас Илков, предложен за служебен министър на вътрешните работи.

"Заявявали сме го още, когато беше предложен от Мария Габриел за вътрешен министър в редовен кабинет. Тогава отхвърлихме предложението поради това, че Илков е ръководил злополучната акция в Лясковец през 2014 г., в която загина служител на МВР и трима служители бяха ранени.

Имаме достатъчно информация, за да смятаме, че това е друг проводник на интересите на Пеевски, друг Калин Стоянов. Новият министър на вътрешните работи трябва да докаже, че не е поредният “лейтенант” на Пеевски в силовото ведомство. Затова нашата оценка за работата на Атанас Илков ще зависи единствено от способността му да се разграничи от влиянието и натиска на Пеевски. Това може да се случи по един единствен начин - като ограничи купуването на гласове".

"С инструментите на парламентарния контрол ние от ПП-ДБ ще следим внимателно дейността на МВР във връзка с превенцията и противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Ще осветляваме всеки опит за опорочаване на изборния процес. Задължение на служебната власт е да организира честни избори и да не дава повод за съмнения за опорочаване на изборния процес", завършва позицията на ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Политика
Кючюк: България не участва в изграждането на европейската политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
35
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Няма угодия за ПП и Про100то.Всеки различен от Рашко Дамаджаната е човек на Пеевски.Мъка.Този път без ала-бала с машините.
18
1
 
34
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
В момента най срамното нещо в България, е да си пепедебеец и да си гласувал за пепедебейци.... ===)))
17
2
 
29
 
! Отговори
пп-дб преди 3 седмици
Скрийте ги тия ОМРЪЗНАХА ми да ги слушам и гледам палячовци
16
2
 
6
 
! Отговори
светва ли ви вече преди 3 седмици
Какво свързва костовистите Доган и Путин = БОРЯТ СЕ С ФАШИЗМА.
15
1
 
32
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
На неможачите пак някой им е виновен :)
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ППДБ няма да могат да правят ала бала на изборите. Целият народ трябва да измете тия антибългари обратно в Харвард. Шпиони! Чужди агенти!
13
7
 
4
 
! Отговори
THE BEST преди 3 седмици
Ами Борисов и Пеевски ще правят изборите ..... Нали вие им позволихте .....даже и законно им разрешихте да си уредят нещата.... Изпрахте ги и ги сложихте начело на служебния кабинет.... Не ще правят избори, ами и други неща....
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Кирчо ще чупи шишета. Той само това може. Да чупи шишета и да бие министри. Министър Йоловски е с охрана. Детето му всеки ден се движи с охрана заради побойника Киро. Добре, че са Борисов и Пеевски да има с кого да се оправдават нещастницитее. Това ще им е предизборната кампания. Денонощно ще плюят по Боку и Пеевски. А до вчера Киро викаше на Пеевски ДИДИ. Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Чиста циклофрения отвсякъде. Неможачи! Вие ги написахте чл.99,Ал 5.Сега сте в шок и ужас. Хахахахаха
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Основния въпрос е кой избира ЦИК и защо е вечен и незаменим.Не е важно колко и как гласуват,а кой брои гласовете.Щом не го разбрахте досега значи сте кухоглави.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Косговистите са петото колело в БългарияНенужни са.Пропаданли хора, които и с Доган са готови да влязат в съюз само да са в НС.Гонят фашима напоследък досущ като еуската пропагандна машина на Путин.Та се чудя дали не са вече и копейки!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А чий е ЦИК?!Отоворът е във въпроса.
8
1
 
10
 
! Отговори
аман заман преди 3 седмици
Попитайте дрогаря Кош с луков защо сменя Орлин Горанов с Камен Воденицата?Да не са приятелки?!
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изборите ги прави ЦИК. Аман от тъъпунгери и шарлатани!!!
6
0
 
35
 
! Отговори
Защо преди 3 седмици
А защо ще е така?!? Защото Кирето и Асен, заедно с Христо Иванов омазаха Конституцията, затова! И сега реват на умрело...
5
0
 
28
 
! Отговори
mery преди 3 седмици
На тези умните и красивите харвардски възпитаници все някой им пречи!
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, нали в записа Киро каза, че "само с наше МВР ще правим избори", а сега реват като ощипани госпожици, понеже загубиха 400 000 избиратели (или фантоми от машините) и се очаква още да загубят, ще се оправдават с министъра на ВР. Значи само с техен министър като Рашков, Живко Коцев или Дерменджиев ще млъкнат? Но Рашков е заловен с контрабандисти, Живко Коцев е под гаранция 20000 лв,а Дерменджиев не желае щото много се омаза последния път като министър. Киро и сектата му защо не оспориха изборите?
3
1
 
30
 
! Отговори
Шарлатаните преди 3 седмици
няма да правят аба-бала!
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами да, вие направихте така, че Борисов и Пеевски да правят избори с *** промени в конституцията!!! Само заради това (не, че няма и други неща) не трябва да помирисвате повече власт!!!!!!!
1
1
 
36
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Тия слуги, ще се борят за четирите процента на тез избори.... Лъснаха им оаканите ***.... ===)))