Кое ДПС отива на изборите? СГС ще реши

Важен документ ще хвърли светлина върху регистрацията
28 авг 2024 08:05, Петър Бойчев
36
Кое ДПС отива на изборите? СГС ще реши
Снимка БГНЕС

Един от документите, които се представя в Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на партиите и коалициите за парламентарните избори е актуално състояние, което се издава от Софийския градски съд. В зависимост от него ще бъде взето решение по евентуалния казус с ДПС. Това съобщи пред bTV говорителят на ЦИК Росица Матева.

Двамата съпредседатели на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са в различни лагери. Пеевски отстрани вече Чакъров, вчера Доган отлъчи пък Пеевски. Под въпрос обаче е дали решението е легитимно и е взето с нужния кворум. Ако то се окаже невалидно, то теоретично и двамата ще имат възможност да регистрират листи за изборите, като не е известно коя би била приета.

Росица Матева посочи, че ЦИК е приела хронограмата за изборите. От 2 до 11 септември ще е регистрацията на партиите и коалициите. До 24 септември ще се регистрират самите кандидатски листи. На 26 септември ще се тегли жребият с номерата в бюлетината за нов парламент. Кампанията започва на 27 септември. 26 октомври ще е Ден за размисъл, а изборите ще са на 27 октомври, неделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ДПСизборисгс
Още от Политика
Костадинов и хората му броили по $ 1600 да видят Путин и да се снимат пред Кремъл
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Легитимното е на Пеевски, другото е някакво измислено на оцепници
28
0
 
1
 
! Отговори
От 200мильона преди 2 седмици
Турци се смаляват на 2 хиляди!Къв ти е проблема!Има 80мильона в Европа!Няма да изчезнат.
27
0
 
4
 
! Отговори
Де.ба ПСето е преди 2 седмици
Заплаха за националната сигурност на Република България и Българите граждани които са православни християни и не се нуждаят да им крадът субсидии и Евро фондове от ислямските партии.
26
0
 
3
 
! Отговори
Малка тайна преди 2 седмици
В България няма по люта етническа омраза както на турците спрямо роми които се пишат за турци( миллета). Първите с основание или не считат, че вторите ги излагат и компрометират. Вторите знаят , че ги презират и подиграват и им отвръщат със същото но по прикрито. Антагонизма помежду им е страшен. На какви работи се нагледах в казармата, не е за описване. Това беше някаква дива кръвна вендета без начало и край. И българи и роми от другите кланове се чудехме и маехме.
25
0
 
6
 
! Отговори
Хляб и зрелища преди 2 седмици
Един кьотек пред избирателната комисия ще реши проблема.
24
2
 
3
 
! Отговори
И какво, ако преди 2 седмици
ДПС Доган не се регистрира? За Шишо ще гласуват само ромските купени махали и роднините на "новите" депесари. При тази активност може да достигнат 4% процента, но определено това е началото на края на епохата Пеевски.
23
1
 
5
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 2 седмици
Засега 2 ДПС-та: ДПС-Ново начало и ДПС-Доган. Впоследствие поради липса на пари (скръндзави деребеи, арестуван Вълк, заличаване на Доган от бордове) остава само Ново начало. Това е обективно. Сега, ако искате врели-некипели, ще ви кажа: ааа, как, ДПС е Доган...
22
2
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
Не отписвайте Свинкя! Тя държи съда и реално само тя може да си вземе необходимия документ. Ако Доган наистина е взел решение без кворум, то то е недействително пред съда. Някой да е опитвал да се бори със съдебната система у нас? Аз пробвах, но понеже не съм дебел и мазен ми казаха че няма да вкарат избирателите на дпс за затвора за да могат да гласуват. п.п. За регистрация на дпс на Доган няма време преди тези избори.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Световни мъки е тежнения че видите ли Пеевски повече няма шанс за парламент и депутат? А медиите които купи ронят ли ронят крокодилски сълзи че го няма бащата във властта и сега няма кой да съди Президента . Всички *** поддържащи Пеевски с него в панделата да ходят. Защо го прикриха за Магнитски и не го споменаха?
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЦИРК!Това което се случва в ДПС е олицетворение на цялата политическа система в България! И единствените виновни за това са НЕгласуващите!
19
1
 
6
 
! Отговори
Ново начало преди 2 седмици
Разбира се, че Доган ще запази своето ДПС, поради довода за етнически мир. Пеевски най-вероятно ще учреди нова партия с наименование от рода на "Ново начало".
18
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Става интересно.Изглежда решението на ЦОБ на ДПС за изключването на Пеевски и останалите е взето без необходимия кворум.
17
3
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 2 седмици
Явно се цели разпалване на гражданска война, ако дпс на доган не получи регистрация на изборитеМисля, че дебелия е бита карта вече
16
2
 
6
 
! Отговори
Нито едно от преди 2 седмици
Де.ба ПСето няма бъдеще във България.Директно в канаАЛА.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да ги разделят на две партии. Движение за Права и Сараи и Движение за Пеевски и Свободи. Да си поделят гласовете.
14
0
 
7
 
! Отговори
радомир преди 2 седмици
Какво значение им? Все едно правоверните ще тръгнат да гласуват за ДПС Пеевски? Никога.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен, к.8 Две ДПС-та няма. Има едно ДПС - на Агата, а Делян от вчера е изключен от ДПС. ДПС-Делян Пеевски НЯМА.
12
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 2 седмици
Е как, ще има дпс-2024 и ДПС Кърджали, в България вече сме го гледали този филм
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След колко време СГС ще реши? И после при несъгласие с отсъденото започват съдебни дела във въззивния съд . А времето си върви и Делян е без партия
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако принципът първи по време е решаващ за регистрацията в ЦИК, се чудя защо още няма спящи групи и от двете дуписета пред ЦИК, да чакат 2 септември