Негативните послания - грешната стратегия на политиците

Пеевски е свръхдемонизиран и това играе в негова полза
Обновена: 28 авг 2024 12:31 | 28 авг 2024 11:21, Красимир Ангелов
12

ДПС изключи Делян Пеевски и още седем души от партията, а решенията бяха взети от централното оперативно бюро, ръководено от Ахмед Доган. Доколко драмите в движението ще играят основна роля в изборите в края на октомври?

"Съвсем логично действие на хората около Доган, защото изборите идват и те трябва да предприемат действия. Доган изключи Пеевски - това е единственото послание, което има нужда да бъде чуто и от последния избирател на ДПС. Комуникационно за техния таргет това беше правилно послание. От вчера посланието е много консистентно. Това е по учебник. В социологическите проучвания от ДПС продължават да бъдат втори. Изумително е при този скандал", коментира PR eкспертът Пепи Димитрова в "България сутрин".   

PR eкспертът доц. Александър Христов на свой ред посочи, че в символните съобщения Доган и хората около него са изключително добри.

"Пеевски е свръхдемонизиран и това играе в негова полза. Колкото по-рано "добрите сили" спрат да го свръхдемонизират, толкова по-зле за него. Това е огромна комуникационна грешка. Това му дава криле и сила", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Пепи Димитрова добави, че когато фокусът на ума е привлечен от негативното, неговата реакция е на отчаяние и оттегляне.

"Това е базисна психология, която съм негативно впечатлена, че нашите политици трета година не успяват да разберат. Фокусирането на всички е върху това да плашим. Така не функционира поведението на хората. Целият цивилизован свят се развива на принципа "няма невъзможни неща". Нашата политическа среда говори само за невъзможни договорки и коалиции", заяви тя.

"Колкото повече ги насъскваш, толкова повече си остават вкъщи. Това води до капсулиране на хората и отравяне на цялата информационна среда. Води до задълбочаване на политическата криза. Тя няма как да се разреши без участието на хората. Не виждаме политиците да носят отговорност за това, което правят и не правят", каза той и допълни, че не се ли появи нов политически играч, трудно можем да очакваме съществена промяна.

В поведението на Калин Стоянов тя вижда подготовка за влизане в политиката. Опитва да се позиционира като силов играч, отбеляза Димитрова.

Двамата коментираха и казуса с номинацията за новия български еврокомисар.

"Трудно можем да направим предвиждане. Колкото повече в Европа усещат несигурност, толкова повече позициите ни в ЕК ще бъдат компрометирани. Имахме възможности за получаване на добри позиции. Няма да успеем този път да го постигнем", на мнение е комуникационният експерт.

Пепи Димитрова изтъкна, че в държавните институции никой не работи, чакайки да види кой ще бъде следващият му ръководител. Така изостава оперативната административна работа в държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Общество
Главчев разпореди да отворят заключената чакалня в "Горна баня"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
абе смех!...Таборът от ХАМАЛИ,самонарекъл се "полическа класа" бил изпращал "негативни послания" ?...Е какви да са "пошланията" ?...От хамали-само хамалски,некой учуден ли е ?
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хората искат да видят гербаджии в затворите. Десислава Атанасова и Фандъкова да търкат клекалото на Иванчева. Дончев, Кралев и Биков да си правят филми на братска любов с Бойка
10
7
 
1
 
! Отговори
Мутри навън преди 2 седмици
Мистър Кеш е фурнаджийска лопата.
9
2
 
5
 
! Отговори
Каскета Гешев преди 2 седмици
Толупа започна от днес да плю-а по Шиши.Стават пак размествания на земни пластове.
8
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 седмици
Това се нарича принципа на червените бабички след 9-ти Септември 1944 година . Пълна дезинформация , настройване , насъскване и подстрекателства към убийства на политически неудобните за новите управляващи комунисти в последствие и станалите " деца на социализма '. Като частен и реален пример са жителите на квартал Обеля 2 блок 237 , вход "В",които до ден днешен гонят, тормозят и заплашват обявените за фашисти и политически неудобните от бившите комунисти след 9-ти Септември и новите управляващи
7
1
 
8
 
! Отговори
Клиент преди 2 седмици
Сядам на Капитан Кук във Варна и ме предупреждават,че масата е на депутат Еди кой си той само там ядял. 300 лева минералната вода литър и половина. Нормален работник няма как да обядва там. Само човек който краде пари.
6
1
 
9
 
! Отговори
Продажни преди 2 седмици
Няма нищо по продажно от Българските политици освен PR експертите и социолозите !
5
2
 
6
 
! Отговори
Посолството преди 2 седмици
наштЕ марионетки са най-послушни и най-всеотдайни! Страхотни пуделчета!
4
7
 
2
 
! Отговори
Майстор Манол преди 2 седмици
Защо ДПС разкараха Данчо Ментата и Шиши.Има договорка явно между Мистър Кеш, Толупа от Банкя и Доктор Сокола.Но Шиши ще ги вкара на кучето в Г.......
3
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 2 седмици
Всъщност вярното е няма да им позволят! А защо и кои няма да им позволят, това е дълга тема и не се изчерпва в рамките на един коментар!
2
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 2 седмици
Как един от тези анализатори не повдига темата за лустрация и ревизия на големите бизнеси? Вероятно защото са поредните платени клакьори!
1
1
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 2 седмици
България има честни и способни хора , но не желаят да се включат в политическата мафия. Или няма да им позволят.