Всички партии губят от този постоянен цикъл на избори

1/3 от българите все още не са решили кого ще подкрепят
28 авг 2024 16:36, Гергана Попова
27
Всички партии губят от този постоянен цикъл на избори
Снимка: БГНЕС

Електоралният потенциал на ДПС дава основание да мислим, че ще има електорален ресурс за влизане в НС и на двете политически сили, ако те се разделят. Това заяви пред БНР социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков.

Още по темата

"Независимо от фракцията, към която се самоопределят избирателите на ДПС понастоящем, се вижда висока степен на мобилизация. Тази мобилизация се случва също така и заради вътрешното разделение и противопоставяне. Все пак като цяло можем да предположим, че електоралната тежест на ДПС фракция - Ахмед Доган е малко по-висока от тази около г-н Пеевски. Но очакванията са ни, че и двете формации, ако те се явят и бъдат регистрирани по този начин от ЦИК като две отделни формации, независимо от техните имена, шансът и двете да присъстват в следващия парламент никак не е малък. Всички косвени индикатори показват, че въпреки ниското одобрение на Пеевски, той все пак има влияние в определени райони", обясни социологът.

"Всички политически сили губят от този постоянен цикъл на избори. Това се вижда ясно от доверието в парламента, което също е на много много ниски нива. Парламент с доверие само от около 7% от имащите право на глас е ясна индикация за проблемите на парламентарната ни република", коментира Живков.

Според данните 1/3 от българите все още не са решили коя политическа сила да подкрепят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ДПСизборидоганпеевски
Още от Общество
Променят Закона за банковата несъстоятелност заради пропуските при КТБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми да!! Който си е взел кеша, вече е решил да гласува за Гроб!
24
0
 
1
 
! Отговори
Вярно! преди 2 седмици
Пеевски има особено "влияние" в Северозападна БГ, с купенияи контролиран вот!:)):))
23
0
 
1
 
! Отговори
Мухахахах преди 2 седмици
Може и с минус 150000 и 30% избирателна активност да са пъри в Рим и да не видят вече никога папата!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
когато партиите губят, защото лъжат
21
0
 
3
 
! Отговори
А защо не Желю преди 2 седмици
Като почетен гражданин и вечен евроатлантик? И да му се издигне философски паметник в селу Веселиново! Може и мавзолей !
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
губят, разбира се, намалява броят на депутатите им, а как им се иска до пенсия да са на депутатска заплата, колко бяха ИТН, колко са сега, а в бъдещия парламент са под въпрос, ами ПП-ДБ, дори правителство имаха, смаляват се все повече и съществуват все още като протестен вот, защото омразата към борисов и пеевски е толкова голяма, че хората се хващат за сламка с надеждата, че все някога ще ги изхвърлят от политическия живот на България, до тогава ще има избори след избори
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още не сме се отървали от страха да заявим какво искаме, наследено от соца. И когато заявим какво искаме, ще усетим демокрацията. А тя не е даденост без отговорност. Слабите винаги се стремят да управляват със страха и крясъци и така прикриват собствения си страх.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
браво на радев -- бил е шут на един предател и крадец.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Държавата се хързулна към пропастта още през 2021, когато с юмрука на Радев, бе свалено законно избраното правителство на ГЕРБ. Не само че не стана по-добре, но е в пъти по-зле...и няма край. А льотчикът Радев/ДС си почива на скъпарско море в Гърция и с Деса харчат като за последно, докато държавата затъва все повече в тресавището, в което я вкара..
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-много губи от многото избори, държавата и всички ние, разбира си. Това ни донесе Радев,ПП,ДБ и компания.
15
0
 
3
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 2 седмици
Партиите губят,ама народа печели! Не гласувайки ни пестим 8 лева за глас от нашите пари! Доло ГЕРБ,ППДБ,БСП,ВЪЗРЖДАНЕ,ДПС!!! Да живее българския народ!
14
0
 
1
 
! Отговори
Iron Maiden преди 2 седмици
Грешно подадена информация!!!Не че 1/3 от българите НЕ са реШили да гласуват!!!1/3 от българите заявяват, че НЯМА да гласуват!!!Ето това е тъжната истина......
13
1
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 2 седмици
Е, как всички? ИТН качват, нови партии влизат. Айде тези анализатори, като говорят, преди това да мислят.
12
0
 
2
 
! Отговори
А ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ?? преди 2 седмици
ТЕ НЕ ЗАГУБИХА ЛИ ВЕЧЕ 60 % ОТ ПАРИТЕ СИ? САМИ ВЛЯЗОХА В ЕВРАЗИЙСКИЯ КАПАН НА РАДЕВ, РАШКОВ, ДОГАН И КИРИЛ ПЕТКОВ - ИЗЧЕГЪРТАХА ХУБАВО БЪЛГАРИТЕ...
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 2 седмици
Като започнат да мислят депутатите как да подобрят живота на народа и народа ще започне да мисли за тях. Просто е. Ама не е за Т-панари.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз и моето семейство гласуваме против ппдб
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е,как ще губят партиите като за всички избори през шест месеца вземат субсидии, вместо веднъж на четири години при редовни избори. Точат бюджета по примера на здравната каса.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз съм решил отдавна - никой няма да подкрепя..
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато партиите губят , народа печели - почиства се от мръсотията и пяната изплувала отгоре.
6
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 2 седмици
В Б-я няма партии. Хората основно са симпатизанти, веднъж гласуват за един, следващия път за друг, трети път не гласуват и т.н. Всичко е наследство от соца. Ядем му попарата. В големите демокрации винаги има две водещи партии, хората са се определили почти по равно и като доидат изборите гласуват. Жалко, че в Европа става като в Б-я, прлимер Германия, Франция и др. Политичиски в Европа става по-лошо вместо да се подобрява демокроцията.