Ананиев: Трябва да вървим към Велико народно събрание

Фон дер Лайен ще избере жена за еврокомисар от България, смята той
29 авг 2024 04:00, Анисия Иванова
52

Важно е какво предлагаме на хората. Ясно е, че хора, които са санкционирани по "Магнитски", хора, свързани с

различни корупционни практики, не би трябвало да бъдат обсъждани като коалиционни партньори. Това заяви лидерът на партия "Волт" Настимир Ананиев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му Бойко Борисов е трябвало да поеме отговорност и да има редовен кабинет.

"Покажете как се прави. Борисов се провали да направи кабинет. Той иска да има едно голямо смокиново листо, ако може това да е "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). 1/3 от администрацията трябва да бъде освободена. Трябва да има държавна политика", категоричен е Ананиев.
Приоритетите на "Волт" в политиката

"Демографското е приоритет за нас. Ние предлагаме три водачески места да се дадат на млади хора. Трябва да се търсят новите лидери сред младите хора. Искаме да направим и важен разговор с кого ще работим след това. Трябва да бъдем честни към избирателите. Да бъдеш силна опозиция е важна роля в България. Големите проблеми с 12-годишното управление на ГЕРБ са свързани със слабата опозиция по времето на това управление", заключи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Ананиев вътрешният министър трябва да бъде съден по действията: "Всички искаме честни избори".
Кой контролира съдебната система?

"Дистанционното се държи и в кръговете на влияние около Нотариуса, и в тези около Пепи Еврото - това се вижда. Искаме да видим реагира ли прокуратурата, реагира ли съдът. Много от хората не разбират съдебната реформа, а ги интересува какво става на тяхната улица. Трябва да вървим към Велико народно събрание. Конституцията е свършила своята работа. Можем да седнем и да направим Конституция, която да е валидна за 21 век, за да може България да е европейска държава и българските граждани да имат самочувствие", на мнение е Ананиев.

Според него Урсула фон дер Лайен ще избере жена за еврокомисар от България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: политикаBulgaria ON AIR
Още от Общество
Променят Закона за банковата несъстоятелност заради пропуските при КТБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
6
 
! Отговори
Да бе! преди 2 седмици
Велико народно събрание у нас ще има, но това ще стане догодина, след края на войната, когато феодалните етнически и путинистки партии бъдат поставени извън закона, а главатарите им ще бъдат съдени за национално предателство. Защото е време действащата комунистическа конституция, която спъва България по европейския и път вече 35 години, до бъде изхвърлена на бунището...
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И като вървите какво? Просто от 240 ще станете 400 и пак нищо няма да свършите.
23
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
сега се сети за Велико народно събрание, като те натириха, като по.мияр! и за друго ще омекнете всички - че съществуването на България е като ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! а не като стадо без овчар!
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тея продължават, сега пък Велико Народно Събрание. Чии цели гоните? Това ли е съдебната реформа, как промените по конституцията ще спрат корупцията или кражбите? Направо гражданска война направете с Възраждане, все ми е тая, като има маймуни да ви се връзват!
21
1
 
9
 
! Отговори
КОЕ, " НЯКОЕ ДЕ преди 2 седмици
ТОВА НА ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИ.....ИЛИ ДЕТЕ НА "КУЛАК-- НЪРОДЕН ВРАГ".....Я, ХОДИ СЕ ГРЪМНИ, БЕ...!
20
1
 
11
 
! Отговори
... преди 2 седмици
До до Дрън.... През социализмът, не можеше да се отрече, че имаха кадрова политика ! Видяха ли ,че някое дете е по-будно, веднага го забелязваха още от чавдарче, пионерче, комсомолче, казармата...! Сега такова нещо няма! И ако се появи някое по-младо, обикновено е някоя трето поколение ДС-издънка!
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Едно нещо не можете да направите като хората, а искате цялата Конституция да пренапишете. Не става така. Спрямо политиците в началото на 90-те сегашните са безкнижници.
18
0
 
13
 
! Отговори
Танчо преди 2 седмици
Нали искахте да се ЛГ бътосвате, е сега вече ептен ще загубят гласовете.....
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И защо " някой" трябва да Ни " избира"? Да избере коя ще е по " послушна" ли???? Тия в Брюксел,са пресметливи като Мулета!!-:(
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Омазаха се рекордно с промените в Конситуцията последния път, защо да не направят още един чутовен рекорд? Ще се прославят заедно с майките си за поколения!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Самата му сура е nasty. Ако е вярно това за момченцето излизат много въпроси кой ги пази тия несретници от ппдб и дали едно дете не може наистина да се разврати и обърне представите си от външно влияние
14
0
 
27
 
! Отговори
Стилиян преди 2 седмици
МАСТИМИРЕ Велико народно събрание се прави от умни образовани ерудирани хора който знаят какво трябва да се направи, а не от политически мъстии като тебе
13
1
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
ППДБ умре. Нестимир мaзнюгaтa да не се обажда.
12
0
 
17
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 2 седмици
Е,ВНС ИМА 400 МЕСТА,ПО-ГОЛЯМ ШАНС
11
1
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Шарлатаните далече от Конституцията.Видяхме ги колко могат.ББ трябвало да поеме отговорност и да има редовен кабинет.И защо да го прави като му подарихте служебно правителство.Зор няма.Настимир обратно в дупката и да не се показва.
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквата и Сви нята овладяват Държавата. Материалът ги подкрепя. Милиционерите и те. Медиите също.
9
3
 
13
 
! Отговори
Нашите да се учат преди 2 седмици
В Германия преди часове пак са гръмнали някакъв ножар, който се опитал да вилнее в жилищен блок в малък провинциален град. Като започне такъв отстрел и го прилагат по-често, дано на някои им мине меракът да идват в Европа за да папат социал и да налагат техния стил на живот.
8
1
 
10
 
! Отговори
Смех... преди 2 седмици
И ЗА КАКВО ЩЕ Е ТОВА ВНС...ХАХАХАААА....ЗА ПРАВОТО НА КУПУВАНЕ НА ВОТА ЛИ...?!!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То не се върви, а се гласува решение в обикновеното! Имахте 7 възможности!
6
2
 
18
 
! Отговори
До Дрън дрън преди 2 седмици
Ние имаме правило, създадено и прилагано през последните 80 години. До горните етажи на Комсомола биваха допускани само някои и когато станат около 40-годишни ги назначаваха на ръководна длъжност където и да е. Целият опит на такива "млади хора" се състоеше в курсове на АОНСУ, където ги учеха да приказват алабализми, да слушкат и да папкат. По места пък "млад човек" означава дете или внуче на някого, на което трябва да се осигури безпроблемна кариера. БеСеПейците така си лансират децата и днес.