Радев: Поздравявам НС, не трябва да слизаме на нивото на РСМ

Трябва да покажем много по-овладяно поведение, коментира президентът
26 сеп 2024 19:24, Анисия Иванова
17
Радев: Поздравявам НС, не трябва да слизаме на нивото на РСМ
Снимка: БГНЕС

Поздравявам Външната комисия в Народното събрание и парламента за приетата позиция за Република Северна Македония. Това е начинът България да се отнася по този въпрос. Ние в никакъв случай не трябва да слизаме на нивото, на което се развиха събитията и коментарите в нашата югозападна съседка. България трябва да проявява разумна позиция и призовавам всички български политици към сдържаност и разум.

Все пак ние сме страна член на Европейския съюз вече доста години. И трябва да покажем много по-овладяно поведение, коментира президентът Румен Радев от Ню Йорк.

Относно решението ЕС да започне преговори за присъединяване с Албания, но без РС Македония, президентът каза:

„Това са логични последствия за политиката на правителството на РСМ и пътя, който те избраха. Още от встъпването във власт на това правителство предупредих, че има дефицити по отношение на познанията по международно право и за всички особености по пътя към европейска интеграция и дефицити в нашите отношения. Но заявих, че сме готови да помагаме. България ще продължи да помага, но трябва да има осъзнаване какво означава Европейският съюз и как трябва да се работи, за да се постигне националната цел, която си е поставила РСМ. До момента правителството работи в обратна посока. Правилната посока е да впише българите в конституцията, защото това е залегнало в преговорната рамка на ЕС и тя трябва да се спазва”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: позицияРумен РадевРСМ
Още от Общество
Добрев: Ново дружество получава 500 млн. за терена на мините
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Who Cares преди 27 минути
Radev, ako ne beshe priel onazi makedonska lisica, sega niamashe da nabliudavame porednata provokaciia i ocherniane na Bylgariia. Pyk kato vi e tolkova akyla, prodylzhavaite da pomagate. Srybskite mekereta po srybski manier shte sednat i cicat ot 4 stola, a Bylgariia pak shte *** supata.
16
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 час
Ние слязохме на нивото на РСМ още когато по среднощ Желю призна въпросното раково образувание.Дълги години ще сърбаме попарата на сините предатели,които направиха всичко по силите си да разнебитят България.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Крим какъв беше?Трябва ли да помагаме на Украина?Колко Украинци трябва да убие Путин за да кажеш ,че в Украина има война! Иран наша приятелка ли е ?
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Радев, та няма по-ниско ниво от вашето! Вече 75% Ви ненавижда! Няма друга държава по света в която народа да има по-голямо недоверие!
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ххахха, отдана сме там Радев, огдавна бг историческа наука няма, няма и да има.Има една логорея тип Пламен Павов и шарлатанията на Овчаров.Това е т нар ни нЕука.Няма вече и да си помислим за историци от ранга на Йордан Андреев или Иван Божилов.
12
2
 
4
 
! Отговори
Какво преди 4 часа
Да кажа Северна Македония е колкото люлин със всичките цифри. Или дребен е комплексиран силно обрулен от сърбите народ. Жалкото е че е основно от българи, но ги е срам да се признаят. Е, очаква се узряване и окапване, защото няма друг път.
11
6
 
6
 
! Отговори
Е, преди 4 часа
То и на нивото на Радев никой не бива да слиза. Срам за България си Радев Путин ( във бг. Смисъл на думата).
10
2
 
3
 
! Отговори
Маке преди 4 часа
Аман, не ни помагаите.
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Там, където има блокажи, няма справедливост. Трябва да се срамуваме от това, което причиняваме на братския македонски народ.
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Единственият държавник в България, вършещ задълженията си както трябва. Другите политици са корупционна леш.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Радев - оставка ..След юмрука - 2020 г. върна България десет години назад !!@
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Този *** поздравява Парламента ,все едно е цар ., или е в поделение и поздравява войниците.. Напълно е неадекватан и завеян.!!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Къде е тоя Крим в РСМ ли е?
4
3
 
5
 
! Отговори
Карачанаков преди 5 часа
Я кой се появил преди Крим е Руски и ние не трябва да въоръжаваме Украйна за да има мир, сега само че в САЩ Русия трябва да спре агресията си в Украйна и да се отиде към преговори за мир.Или едно говорим там,друго у нас
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Палим, палим. На македонска област флагчето палим. Хич не ги галим!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Румен Кремълски да не се прави на интересен щото двамата с оная македонска коза, и двамата изпълняващи поръчка на Москва, започнаха този цирк. Румен е руски агент в сянка и това го знае целия свят.
1
6
 
5
 
! Отговори
Брей, преди 6 часа
Наш'то Фелдфебел вече станал "европеец"? Остава да размаха юмрук и да се изцепи ..."Де факто Курск е украински", и катарзисът ще бъде пълен! Да не са му набили канчето отново в Ню Йорк? Руският Поп веднъж го направи!