Великобритания обяви наш курорт за №1 за семейни почивки

Слънчев бряг изпреварва Мармарис, Ибиса, Алгарве, Лансароте
24 юли 2024 12:00, Петър Бойчев
123
Великобритания обяви наш курорт за №1 за семейни почивки
Снимка БГНЕС

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки.

Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни курорт предлага най-добро съотношение цена-качество за британските туристи през 2024 година.

Комбинация на всички горепосочени десет елемента струва 110 паунда на едно британско семейство в Слънчев бряг. В това отношение българският курорт изпреварва не само Мармарис, но и други бюджетни дестинации за семеен отдих като Ибиса, Алгарве, Лансароте и пр. Това е причината много британци да изберат България това лято, става ясно от статията на Thе Independent.

Въпреки че цените в Слънчев бряг са се повишили с 9,8% за година, анализът установява, че клиентите могат да спестят значителни средства от почивката си у нас в сравнение с Мармарис, който оглавяваше класацията на най-бюджетните семейни дестинации през 2023 г.

Например, една бира в Слънчев бряг струва £1.50 по-малко, отколкото в турския курорт, бутилка слънцезащитен крем - с £4.23 по-евтино, а тристепенно семейно меню с вино и безалкохолни напитки - с £4.23 по-изгодно от това в Мармарис.

Така че ако едно семейство (в статията не се посочва колко членно е семейството) вечеря навън всяка вечер в продължение на седмица, в Слънчев бряг ще му излезе с  £29.61 по-малко, отколкото в турския курорт.

И двете дестинации заедно с красивите плажове предлагат множество дейности, подходящи за деца. Слънчев бряг се гордее с дългата си пясъчна ивица, идеална за строене на пясъчни замъци и игра във вълните, пише The Independent, предава pariteni.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахахахааха
47
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, Слънчев бряг си е супер .
46
2
 
20
 
! Отговори
Име преди 1 месец
На който му харесва да ходи!
45
3
 
12
 
! Отговори
До 41 преди 1 месец
Сега го разгледах тоя Батуми, ами че то май пясък няма само камънаци?
44
9
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
До 41. Грузия е негрузинска,а древна Българска земя,в която преди идването на ромите грузинци имахме условия за възстановяване на истината. Там са най-дълбоките пещери и тунели,които водят към първата ни Ашкеназка Родина-Недрата на Майка Земя ,от която Ной Патриархът ни изведе,след като бяхме нападнати и превзети от Нефилим.
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 2г.в нета намерих един пиччага дето си дава апартамента в Бургас-тристаен,БУКВАЛНО на 50м. от Морската Градина и на 5мин.пеша от плажа.Тоя пичч ми искаше 2022та 100лв/нощувка за апартамента с гараж(това е важно,щото в центъра на Бс е синя зона).Има си климатици,печка,хладилник-ако щеш яж по заведения,ако щеш си готви вкъщи.Август пак сме там,а той вика "За лоялен клиент няма да ти вдигам цената". Една седмица-700лв,а вие ходете на Слънчака!Ако не беше Мишо щях да ходя в гърция или турция!
42
7
 
15
 
! Отговори
x преди 1 месец
за щастие Гърцките курорти изпреварват българските
41
7
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СИГУРНО МИЛИАРДИ СЕ НАЛЯХА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ ИМА И НОВА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЩОТО МНОГО ПАРИ СЕ НАЛЯХА ТАМ. СЛЪНЧЕВ БРЯГ ИМА МНОГО ДОБРА ПЛАЖНА ИВИЦА И Е ЗАКЪТАНО И ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ СТАВА ЗА МОРЕ!
40
10
 
15
 
! Отговори
Виготура преди 1 месец
ПичоBе и дами, от другата страна на Черно море е Грузия с прекрасни курорти, невероятна храна и природа и топ обслужвене. 2 седмици в Батуми в хотел с басейн и закуска и вечеря илизат около 100 лвно ден за 3членно семейство. И грузинците ни изпревариха мамавидеба мутрохотелиерчета!!!
39
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До гларусНе е бил сингъл бе, кореспондентът Джон е бил с мъжът си Питър. Много им харесало, нали тези бракове са вече законни там. Значи е било семейна почивка...
38
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баш Слънчака ли? И какво ще им покаже на децата това райско семейно кътче? Тълпи пияни, надрусани младежи, безразборен секс под всеки храст и на плажа, шум и мръсотия - все полезни неща за невръстните.
37
6
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
До 29. Ами ела при мен във Франция и Испания. Нямаш нужда от пари за море,но ще имаш безкрайна морска ивица,планини... Ще си просим ,ще си пием и ще се зъбим на тирана. Аз колко пъти да повтарям,ще е по-добре да се проси,отколкото да се проституира всекидневно,робувайки на тираните ? имам три дома,а заради робството не мога да си влезна в тях. Какво друго ми остана,освен да си пия пиенето и храня поробените птици ? Ела и ще видиш какво е да си свободен от лаборална проституция.
36
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слънчака е най-добрия курорт за най-бързо хванаще на трипер..
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А колко струва линейката в слънчака ? Верно ли имало две фирми с линейки - СИК и ВИС2 ? А на Ивелин Михайлов верно ли му вдингали ,,застраховката,, на 100 000 лева ? И тва законно ли е или е рекет ?
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Курортът преди години го наричахме Слънчев бряг или Съни бийч. После мутрите се опитаха да го прекръстят на Слънчака, което звучи толкова мутренски...
33
1
 
9
 
! Отговори
Роко2 преди 1 месец
Има и такива семейства по-модерни ...
32
12
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Всеки етнически чист британец,включая ирландците извън Великобритания е не просто добре дошъл,а задължително трябва да остане в Майка България,за да комплектоваме Народът Български,който е Келти -Викингски .Българите сме последната крепост на Галия,защото сме Гали. Галия и келтите и Викингите,които бидоха откъснати от нас. И ако може да ни понаучат да свирим и пеем,че сме забравили,а те са Боговете на музиката днес,заедно с Германците. Да живее АШКЕНАЗИМ България !
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Топ! Сънито е държавен курорт. Ха се сетете от къде идва тази деградация и разруха? Ами да..
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде юруш на мутродемократите по Бетономорието.
29
2
 
33
 
! Отговори
гларус преди 1 месец
Слънчака и семейна почивка ?! Нещо журналиста на индъпендънт май е бил сингъл като е идвал ;)

Спонсорирани публикации