Да разлаем кучетата

Политически игри тежка категория – сезон "предизборен"
Обновена: 5 ное 2012 14:49 | 5 ное 2012 10:45,
236
Да разлаем кучетата
И Доган се подготвя за изборите. Снимка: архив Булфото

Ахмед Доган се показа на дневна светлина. Въпреки съмненията той не изгоря, щом се появи на слънце. Даже точно обратното – грейна в предизборни лъчи.

Медиите традиционно превръщат в събитие всяко изказване на Доган. Този път, типично в свой стил, той сравни Балканската война с етническо прочистване.

На фона на скандала с общинските съветници от ДПС в Кърджали, които отказаха да дадат почетно звание на ген. Васил Делов, изказването му прилича на политическо самоубийство. Да, ама не. При Ахмед Доган нещата винаги стоят наобратно – колкото повече го мрази масата, толкова повече го обича електоратът му.

Мога да ви направя кратък разбор на реакциите на изказването на ДПС лидера. Вълна от недоволство ще залее интернет – от призиви до саморазправа с всички от турски произход, до призиви ”отговорните институции да вземат мерки” – нищо че пишещите нямат никаква идея кои са тези ”отговорни институции”.

Още по темата

Цялото недоволство ще бъде моментално ”яхнато” от националистическите формации и ще вдигне с няколко процента позападналия рейтинг на новата коалиция между ”Атака” и ВМРО.

Доган, разбира се, също ще извлече позитиви – той ще събере разпръсналия се традиционен електорат на ДПС и за пореден път ще демонстрира, че е единственият спасител на ”турската общност от нетолерантните националисти, които сеят расова омраза”. Сценарият е познат, до болка изтъркан, но неясно защо схемата винаги минава.

В неделя се роди официално и нова коалиция. Тя никак не беше неочаквана. Евентуалното обединение между РЗС на Яне Янев и формацията на Веселин Марешки вече има и своето медийно име – Ярешки. Официалното й наименование силно се съмнявам, че някой ще го запомни.

Янев категорично отрече, че коалицията ще бъде ”патерица” на ГЕРБ след следващите парламентарни избори. Марешки обаче вече нееднократано е заявявал точно такива намерения – да стане коалиционен партньор на победителя от вота – ГЕРБ или БСП.

В последната си телевизионна изява обаче аптекарският бос сякаш се отдръпна от идеята да се обедини с червените и остана само на вълна ”Борисов”.

Яне Янев пък неведнъж е казвал, че не подкрепя правителството, даже май щеше да уволнява Борисов, пък в пленарна зала все гласуваше с мнозинството – грешка в копчетата, най-вероятно, разбира се.

До парламентарния вот остава повече от половин година, но предизборната кампания този път стартира изключително рано.

През следващите месеци ще наблюдаваме много политически сценарии тип ”развод ми дай, повече не ме мъчи” и ”ние се обичаме, но сме по-силни поотделно” и класическия ”брак по сметка за доброто на България”.

Настанете се удобно, дами и господа, защото предстои да видим няколко нови варианта на ”Да разлаем кучетата”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
1
 
! Отговори
ТТ преди 11 години
Соколите май са защитени птици ама колко бракониери има! Особено в Кърджалийско.
188
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРИ преди 11 години
Чудех се какъв е тоя ореол на главата на Доган, а то било облак виненки. Предлагам да го изберем за почетен алкохолик на първа местна кръчма Кърджали! От толкова алкохол мозъкът му се е превърнал в изпарения и човека не знае какво говори, да му е честита титлата - почетен алкохолик.
187
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е подяволите! Но простия народ само тъй се управлява -със страх и омраза. Разделяй и владей-измислили са го римляните отдавна.Делим се на турци,*** и българи ,на *** и герберасти псуваме се и се мразим. В това време ББ Р.Пегков и Доган заедно си въртят далаверките,назначават си съдии дето да им осигурят имунитет.
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марче, да те светна по въпросите(макар и риторични), които задаваш."Неясно защо схемата винаги минава" - питаш. Обяснавам - главно заради умни глави като теб. "Доган, разбира се, също ще извлече позитиви той ще събере разпръсналия се традиционен електорат на ДПС", четем мъдрите ти анализи. МАРЧЕ, на Доган "електоратът" му НИКОГА не се е разпръсквал. Номерът му винаги минава точно по тази причина-каквито и глупости да плещи ***, турците са националисти-фанатици и гласуват за него. Това е.
185
1
 
2
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
:)))) Ярешки))))Доган Курбан Буркан е сгънал.Бсп го атакува и изоставя за да спечели БЪЛгарското общество и някой от фесовете и само ако успее Бойко да изкара Дпс от релси понеже е противоконституционна партия основана на етнико-религиозна основа,ще има шанс да спечели сечения електорат с надежда,че няма да останат сираци (дпсарите),а аванта вече няма,остана шанс на обикновенния фес да работи и да печели по европрограми))) честно,без грабене!! ай да видим
184
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Митко 2031 нищо повече от Доган, Първан, Боко и Станишефф не казваш, след като премълчаваш че виновни са евреите! Тава което унищожава България сами сме си го докарали. Няма по лакейска страна от България. Докато лакейството на Боко и ко. е да изпълнява еврейските нареждания, народа лакейства като се прави че не вижда. А това е по зло от Боковото, защото Боко е ***, а народа съзнава че греши.
183
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DogAN E ALKOHOLIK, NE GO LI ZNAETE???ETO ZA6TO GOVORI TAKA..PIE OT SAMOTO STAVANE. KAK ISKATE DA E DOBRE KOGATO MOZUKA MU E IZFIRQSUL I EDINSTVENO ZAPLAHITE DETO GI NQMA VTURDQVAT ELEKTORATA MU.NO I NA TQH 6TE IM PISN I 6TE IZDUHAT TOZI SOPOL KOITO GI DURJI NEUKI, GLADNI I ZAVISIMI.KAKTO NEGO TAKA I DRUGITE OT DPS DETO SA PO 4-5 MANDATA V N.S.NA GURBA NA TEHNITE IZBIRATELI SA MILIONERI.
182
2
 
8
 
! Отговори
ДИДО преди 11 години
Поздравления за статията +++++++++++++++++++
181
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето така се набира електорат на Атака. Всъщност голямата, нагла уста на ДПС-арите създава партии като Атака и увеличава скинарите.
180
0
 
5
 
! Отговори
az преди 11 години
ами това е положението.докато си траем ще ни оправят както си искат.пак ще раздават кебапчета,пак ще са свети води ненапити и най и по,че само те мислят за народа.политик =***.ще започнат да трупат от комисионни до девето коляно...
179
15
 
37
 
! Отговори
ИЗВОДИ преди 11 години
1.ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО 2.ДА СЕ ЗАБРАНИ ДПС 3.ДА НЯМА ДЕТСКИ И МАЙЧИНСТВО СЛЕД 3 ТО ДЕТЕ 4.ДОГАН В ЗАТВОРА ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА
178
2
 
1
 
! Отговори
щирлиц преди 11 години
Дълбок поклон пред коментар 203!!!!
177
8
 
11
 
! Отговори
щирлиц преди 11 години
"Да разлаем фесовете."Звучи някак си по-вярно,съгласни ли сте БЪЛГАРИ?
176
8
 
7
 
! Отговори
г-н турк преди 11 години
от Кърджали, ти си един ***, еднакво презрян и от турците за които ти си един *** и от българите,защото си несоциализиран и тъпо капсолован в една джамия и ти самия не знаеш защо.Да не говорим пък, ако си затрил децата си под една черна бурка,една голяма гордост за теб:)))))))))))
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 324 Бъркаш нещо борисов ходи да се кланя директно в турция, затова спряха и Белене, затова доган се чуди как да се натегне, но няма ресурса на тиквата.
174
2
 
9
 
! Отговори
324 преди 11 години
Това правителство никога няма да се опъне на Доган - спомнете си за какво скоростно изгониха Божидар Димитров - за няколко истински мъжки приказки. Сегашните плазмодии биха се хванали и за палците стига Доган да го поиска.
173
2
 
5
 
! Отговори
arhar преди 11 години
А какво мислят Л. Корнезов и Румен П. във връзка с този избор ? - Това е интересният въпрос, който , може би, ще даде индиректно отговорите на много други въпроси !?Ако Б.Б. и неговата ' бивша ' още не са млади милиардери, това вече ще е новина !
172
2
 
31
 
! Отговори
МИТКО преди 11 години
АКО АВТОРЪТ НА ТОЗИ МАТЕРИАЛ СИ МИСЛИ, ЧЕ НЕДОВОЛСТВАЩИТЕ НЕ ЗНАЯТ КОИ СА "ОТГОВОРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ" В СЛУЧАЯ, ДА МУ ГИ КАЖА: НА ПЪРВО МЯСТО - САМИЯТ ПАРЛАМЕНТ! ТОЙ Е НАЙ-"ОТГОВОРНАТА" ИНСТИТУЦИЯ, А ДОГАН И ШАЙКАТА МУ - БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ... ОСВЕН ТОВА ИМАМЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД, ОМБУДСМАН И Т.Н. ... НО!... НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!! ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИ.... НАВЕДЕНИ!!!!!! В ДРУГА ДЪРЖАВА НА НЯКОЙ ПОДОБЕН НА ДОГАН И ПРЕЗ УМ НЯМА ДА МУ МИНЕ ДА ПРАВИ ТАКИВА ИЗЦЕПКИ!
171
1
 
9
 
! Отговори
gyz преди 11 години
На тоз б...ук не му е мястото тук. А кога ще му забранят партията,която защитава чужди интереси? Не го ли виждат това нашите кухи и некадърни политици дето се правят на големи Българи и излизат да ми говорят ала бала тъпотии по цял ден. А българските турци още ли ще живеят под феодално владение,баси мазохизма в таз държава...
170
2
 
16
 
! Отговори
СДС легитимира Доган преди 11 години
Още във Велик. нар. с-е ДПС и СДС гласуваха заедно.Те се бореха българският език да не е официален - не успяха, но успяха да наложат -ов,-ев да не са задължителни за арабските имена, както беше до 1989г. Когато БСП подаде искане до Конст.съд ДПС да бъде обявено за противоконституционно, съдиите от квотата на СДС гласуваха за ДПС-че не противоречи на Конституцията.Така че СДС, Ж. Желев, Иван Костов, който протестираше под ръка с Доган с/у Виденов, имат най-голяма вина Доган да се гаври с България